Emma Barremyr

Ugnsbakad morotskakagröt (FODMAP-anpassad)

God morgon mina fina fredagsvänner ♥

Jag startar fredagen lyxigt värre med en underbar frukost och sitter just nu och njuter av den härliga fredagskänslan i soffan framför Nyhetsmorgon!

FODMAP-anpassad ugnsbakad morotskakagröt med keso och presskaffe stod på frukostmenyn!

Tidigare under FODMAP-behandlingen har jag kört på den traditionella ugnsbakade jordnötsgröten, men den HÄR – med smak av morotskaka tar en snäppet högre i frukosthimlen! Ugnsbakad gröt har verkligen varit stora frukostfavoriten för mig hela våren, och eftersom kylan håller i sig är jag fortfarande sugen på gröt varje morgon.

Att göra ugnsbakad gröt är inte så komplicerat som det låter och det är verkligen något jag tycker ni borde unna er en morgon för att testa, varför inte till helgens långfrukost? 🙂

 

IMG_6826 IMG_6830

 

Ingredienser:

  • 1 dl hirsflingor
  • 1 mogen mosad banan
  • 1 dl finriven morot
  • 1 ägg
  • 1 msk jordnötssmör/ kokosolja
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm ingefära
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader. Mosa bananen och blanda ihop med jordnötssmör. Tillsätt övriga ingredienser (spara liten riven morot till garnering), smörj en ugnssäker portionsform och häll upp grötsmeten. Grädda i 15-20 minuter.

 

IMG_6827 IMG_6829 IMG_6833

 

Fler tips på ugnsbakad gröt:

 

Ha en grym fredag snyggingar!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sally

    Skulle du säga att det behövs keso eller kvarg som topping? Tål inget av det så tänker att det vore gott utan, men det kanske blir torrt?

    1. Emma

      Nej det skulle jag inte säga är ett måste! Ta ut gröten lite tidigare så att den blir lite kladdig (det gör jag) och drick te/ kaffe till så blir det nog inte så torrt 🙂

  2. Anna

    Åh måste testas snart 😀 Bor i en lägenhet utan ugn men ska flytts härifrån snart så ska bli skönt att äntligen ha ugn igen! Så mycket gott jag inte kunnat göra sista halvåret D:

  3. Ellinor

    Som vanligt (?) jättelängesedan jag åt ugnsbakad gröt. Ja, gröt över lag faktiskt. Men med tanke på morgondagens prövning blir en grötfrukost en perfekt uppladdning. Skall dessutom lyxa till det med en variant av ovan. Tack för fina tips och inspiration i vanlig ordning.
    Kram

    1. Emma

      Lätt att glömma denna goding, men svårt att sluta äta när man väl börjat 😀 Haha! Det låter som en grym uppladdning som du säger! Kör på det och lycka till 🙂 Trevlig helg också! Kram

  4. Tina

    Jag bara äääälskar dina ugnsbakade grötar!!! Tusen tusen tack för att du delar med dig av fantastiska recept!
    Är besatt av jordnötsgröten som ofta får pryda mina helgfrukostar med lite kvarg och en kopp kaffe.

    Keep up the good work!

stats