Emma Barremyr

Måndagsfrågan – saker att göra mer och mindre av

Hej kära ni ♥

Förra veckan skrev jag om måndagsfrågan!

Det handlar om mental träning och att skapa sina egna förutsättningar för att må så bra som möjligt. Att ha ett bra liv som vi trivs med helt enkelt! Vad som är ett bra liv och vad vi trivs med är dock väldigt olika och därför kan vi inte jämföra oss med andra här. Vi ska aldrig jämföra oss med andra. Vi behöver fundera på oss själva och vad vi mår bra av. Vi behöver lägga MER fokus, framför allt i tanken till att börja med, och omge oss med det vi vill ha och mår bra av för att kunna närma oss det och skapa förutsättningarna för ett bra liv.

Om jag ska ta mig själv som exempel här så jobbade jag under många år i Torsby samtidigt som jag bodde i Karlstad där jag även drev eget företag. Just situationen att jobba på två olika orter, pendla fram och tillbaka varannan vecka, sova på tre olika platser och aldrig ha en trygg vardag var egentligen något som jag mådde väldigt dåligt av. Jag var medveten om det länge, men fortsatte ändå i ekorrhjulet som att jag var fast där. Inte förrän i höstas (typ 1 år för sent) tog jag beslutet att säga upp mig från min fasta tjänst med trygg inkomst för att kunna skapa den vardag jag så gärna ville ha. Och nu efteråt undrar jag varför jag fortsatte göra något som fick mig att må dåligt? Varför gör vi så mot oss själva?

Det finns mycket som tar onödig energi från oss dagligen och vi kanske inte alltid är medvetna om att saker och ting får oss att må dåligt. Eller så är vi medvetna, men orkar bara inte göra något åt det! I mitt fall ovan var jag medveten om att pendlandet tog mycket energi från mig, men det tog länge innan jag gjorde något åt situationen. Jag vågade inte för att att jag var rädd för vad som skulle hända om det inte skulle funka med företaget. Rädslan för att misslyckas var större än tron på mig själv att jag skulle lyckas!

Men den inställningen har jag ändrat på nu. Jag bestämde mig för att det SKULLE funka! Att jag skulle KLARA det här! Och jag tror på att allt är möjligt och att vi kan skapa precis de liven vi vill ha. Det kanske inte sker över en natt, men någonstans måste en förändring ske för att det ska bli en början på något vi vill ska hända, och det är just det som dagens fråga handlar om!

Vilka saker kan göra ditt liv lite bättre?

IMG_2240

 

Idag vill jag att du funderar på:

Vad vill du göra mer av och vad vill du göra mindre av?

Med andra ord – vad vill du ha mindre och mer av i ditt liv och vilka förändringar sker med det?

Det kan vara stora som små saker. Att säga upp sig var en väldigt stor sak, och det är inte det jag menar att ni ska göra (om ni inte mår väldigt dåligt på jobbet – då bör situationen ses över). Kanske kan det vara saker som att vara ute i naturen mer, tala om för de du älskar att du älskar dem oftare, prova nya maträtter, unna dig själv massage oftare o.s.v. Plocka bort sånt som du mår dåligt över och fyll på med sånt om du mår bra av!

Lyssna till ditt hjärta och skriv det som kommer till dig.  För att skapa de bästa förutsättningarna är det bra att veta vad du verkligen vill. Finns det på papper blir det också mer verkligt. Så, skriv, skriv, skriv! För dig.

Kom ihåg att allt är möjligt och du är värd att ha ett bra liv!

 

Massa kramar / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tove Ericson

    Hej! Jag har en fråga angående träning. Jag ÄLSKAR verkligen träning, men till skillnad från många andra upplever jag att jag blir tröttare av träning. Jag vill att träning ska göra mig pigg och glad, men träning (framförallt löpning, som är min favoritträning) gör mig VÄLDIGT trött… vilket får mig att fundera på om det ens är värt det? Jag har svårt att tänka mig ett liv utan träning men samtidigt vill jag inte leva ett liv som trött heller. Efter varje löparpass känner jag mig framförallt väldigt tung i huvudet och i pannan… och även extremt trött. Tröttheten brukar dock inte komma på en gång, men efter ca 2 timmar eller så. Min fråga är alltså, vet du vad det här kan bero på och vet du vad man kan göra åt det? Jag orkar inte ha det så här längre, men jag vet inte hur jag ska ta mig till.

    Kram och tack för världens bästa blogg!
    Tove 17 år

stats