Emma Barremyr

UGNSBAKAD TROPISK GRÖT

God morgon vänner ♥

Ugnsbakad gröt kan kanske kännas som ett stort projekt att dra igång på morgonen. Men faktum är att det faktiskt inte är så avancerat som det låter, och inte heller tar det speciellt lång tid om du bortser från tiden i ugnen, och då kan du ju t.ex. ta en dusch eller fixa sminket. Vill du spara lite tid kan du även förbereda på kvällen genom att blanda ihop de torra ingredienserna, lägga fram frukten och sen är det inte många minuter som behövs på morgonen för att slänga ihop grötsmeten!

Och vet du vad du får?

V Ä R L D E N S  G O D A S T E  G R Ö T F R U K O S T !

Du ger dig själv en bra start på dagen helt enkelt! Vardagslyx är sånt som piffar upp livet, och det älskar jag att unna mig. Ugnsbakad gröt är en sån lyx, som dessutom mättar väldigt bra!

IMG_5212IMG_5213

 

Ingredienser:

  • 1/2 mosad banan
  • 1/4 mango, hackad i små bitar
  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk kokosflingor + 1 msk till topping
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 nypa salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 krm bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser. Smörj en liten ugnssäker form med kokosolja och häll upp smeten i den och strö över kokosflingor. Grädda i 15-20 minuter. Klart!

Servera gärna gröten med klick turkiskt yoghurt eller keso!

 

IMG_5223 IMG_5218

 

Att gröt skulle vara tråkigt, smaklöst och inte mättade? Det tror jag inte på! Vill ni ha en god gröt – TESTA DEN HÄR!!! 🙂

 

Hoppas att ni får en underbar onsdag vänner ♥

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Evelina

    Det här måste jag definitivt testa någon gång! Men kan man byta ut jordnötssmöret, tror du? 🙂
    Tack på förhand!

  2. Hanna

    Alltså woow vilken god gröt!! Har sparat det här receptet för att göra det någon gång när jag har ingredienserna och tiden vilket jag hade imorse. Innan jag ställde in den i ugnen smakade jag på smeten och blev väldigt överraskad, det smakade precis som en god och fruktig paj! Hahah 🙂 När den gratinerades luktade det sen ljuvligt av kokos i hela köket, grym start på dagen! 😀

    Ha en fin söndag!

  3. Erika

    Åh ser smarrigt ut! Alltid kul att få tips om hur man kan variera gröten! Jag måste bara fråga: när du använder en halv banan i ett recept, vad gör du med den andra halvan? Fryser du till exempel in den eller har som topping kanske?

    1. Emma

      Jag lägger tillbaka andra halvan i fruktkorgen och spar den till senare 🙂 Men den funkar också att ha som topping eller frysa in som du säger 🙂

  4. Linda Orre

    Detta måste jag prova någon gång, gröt känns så gott i magen!
    Nu drar vårterminen på ”min” träningshall igång. Äntligen dansfredagar igen 🙂 i helgen ska jag testa nytt pass aquazumba-låter galet roligt! Har även bestämt att en gång för alla testa ”lätt cykel” denna termin! Har inte vågat sätta mig på en spinningcykel sen gymnasiet när jag fick ge upp efter en kvart… har ju bättre kondition nu o mer styrka 🙂

stats