Emma Barremyr

Kokoskokt ris med veggobullar

Hej fina ni ♥

Kokoskokt ris är en av mina stor tillbehörsfavoriter! 

Det är otroligt ENKELT att göra och gott till en enkel laxbit, kyckling, köttfärs eller vegetariska alternativ! Det är också väldigt gott att äta som det är, eller blanda ut i en sallad med asiatiska smaker. Variationsmöjligheterna är många!

Kokosmjölken gör riset krämigt och ger såklart en god och mild kokossmak, vilket blir som PORR i munnen för den som älskar kokos!

Kokoskokt ris är med andra ord en variant av:

F O O D P O R N !

IMG_5230 IMG_5228

 

Hur gör du kokoskokt ris?

Kokoskokt ris är enkelt att göra. Jag använder mig för det mesta av råris, men brukar också variera med svart eller rött ris som även det blir mycket godare och krämigare med kokosmjölk. När det kommer till kokosmjölk använder jag Santa Marias extra krämiga <–(klicka) som ger det absolut godaste resultatet.

Sen byter du bara ut vattnet i receptet mot kokosmjölk och kokar enligt anvisning på rispaketet. När riset är klart har det en krämig, risottoliknande konsistens som är farligt god!

 

Den här gången serverade vi riset med veggobullar och goda krispiga grönsaker!

Mmmmhmmm 😀

Klicka HÄR för att komma till receptet på veggobullarna!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats