Emma Barremyr

En matdag med mina personliga favoriter

 

Hej finaste Emma! Jag undrar om du har möjlighet att sätta ihop en dag i matväg där du använder dig av dina favoritrecept? :D Alltså ger exempel på frukost, mellanmål, middag och kvällsmål utifrån dina egna personliga favoriter. Tack för fantastisk inspiration! Stor kram!

 

Hej fina du! Vilken rolig grej, det vill jag absolut göra 😀 Det här med favoritmat varierar ju väldigt eftersom jag snöar in på vissa saker vissa perioder! Frågar du igen om ett halvår är det säkert helt annorlunda, men just nu ser det ut såhär!

Här kommer en matdag där jag plockat ut mina favoriter 😀

 

IMG_4424IMG_3075

 

Mat är det första jag tänker på när jag vankar och till frukost äter jag just nu helst bovetefrallor/ hembakta tunnbröd (som är mina favoritbröd) med keso och stekt ägg/ makrill och avokado, alternativt nybakade scones med ost och marmelad. Till det färskpressad juice och en stor kaffekopp!

 

IMG_4792IMG_3673

 

Till förmiddagsmellis dricker jag helst en chailatte tillsammans med något gott hembakat, t.ex. en chokladtryffel eller muffins!

Här finns recept på världens godaste chailatte!

 

IMG_4570IMG_4763

 

Till lunch vill jag gärna ha någon form av pannkakor eller plättar med massa frukt och bär!

Klicka här för massa goda pannkaksrecept!

 

2-14IMG_3690

 

Till eftermiddagens mellanmål äter jag just nu helst ett par vildriskakor från Utrekram (godaste riskakorna) med jordnötssmör, banan och russin. Alternativt hemgjord bananochavokadoglass som jag snöat in på igen! Till det vill jag gärna ha en stooor tekopp!

 

IMG_0261 IMG_5196-702x468

 

Middagen känns svår eftersom jag har så otroligt många favoriter! Jag gillar sötpotatispuré och kokoskokt ris väldigt mycket. En enkel laxbit till det och det behöver inte vara svårare än så! Men om jag ska plocka ut ETT middagsrecept som jag är sugen på just nu blir det den här linssoppan!

 

IMG_4605

 

Till kvällsmål dricker jag just nu alltid en kopp varm choklad med en frukt till, typ apelsin! Vill jag ha något mer rejält äter jag gärna en bit paleokladdkaka med hallon och kokosgrädde!

 

Hur skulle era dagar se ut om ni fick välja era personliga favoriter?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Tack för en jättebra blogg! Har precis bakat scones och kladdkaka som blev underbart goda! Tack för inspiration och min väg tillbaka från ätstörningen. Hittade din blogg när jag sökte efter en väg ur den 🙂 Stor kram!

    1. Emma

      Vad roligt att höra Elin! Det värmer att höra att jag varit en del i ditt tillfrisknande! Tack för att du kommenterar! Ha en fortsatt fin vecka! Kramis 🙂

  2. Lina

    Är en flitig följare av din blogg och instagram och du är så inspirerande Emma. Hälsosam och sund men inte extrem. Jag har bakat dina havrescones hur många gånger som helst och jag har blivit helt besatt av dom för att de är så goda. Jag som älskar bröd men har en känslig mage är så glad att kunna hitta många goda alternativ som magen inte reagerar på här inne hos dig 🙂 Kram och ha en fortsatt bra dag!

    1. Emma

      Åh, vad glad jag blir! Det värmer i hela hjärtat 😀 Jag vet själv hur det är att ha en känslig mage och hur glad man blir när man hittar något som funkar för magen! Ta hand om dig och ha en fortsatt fin vecka! Kram 🙂

  3. Lisen

    Åh TACK för svar bästa du! 😀 Allt ser så himla gott ut! Tror det blir både sconesfrukost och pannkakslunch för min del i helgen 😀 Stor kram <3

  4. Johanna

    Hejsan!
    Jag vill bara hålla med Louise här ovan och tillägga att jag är en snart 17 årig tjej som har läst din blogg i två år och du är den största inspiration som finns!! Jag är tillbaka från en ”släng av anorexi” och jag älskar det viset som du beskriver hälsa på jag håller med helt och hållet! sedan har jag alltid varit aktiv och gillat hyffsat nyttig mat men bl.a. medias sendvridna bild av hälsa vred mig också men nu är det slut på att lyssna på dem. Nu läser jag bara bloggar och tidningar som ger mig något tillbaka som din. Du är helt grym Emma så nu vill jag att du tar åt dig till hjärtat för du förtjänar verkligen alla fina kommentarer du får. Du har bidragit med mycket som hjälpt mig på friskhetsvägen och jag kommer alltid titta in på din blogg (så länge den finns kvar)och känna tacksamhet till att det finns så kloka människor som du. Stora kramar!

    1. Emma

      Började precis storgrina när jag läsare din kommetar! TACK snälla! För mig känns det overkligt vad jag gör med bloggen, så din påminnelse tog mig till verkligheten! Jag känner stor tacksamhet för er läsare, ni är GRYMMA!!! Hoppas du får en underbar helg fina Johanna! Stor kram <3

  5. Louise

    Hej Emma!
    Måste bara ge dig lite fredagskredd! Älskar hur du ger riktig mat ett härligt intryck! Jag önskar att jag läste din blogg när jag var 16-17 år! Det skulle ha gett mig helt nya perspektiv! Kram Louise

    1. Emma

      Det är verkligen INTE tråkigt 😀 Finns så mycket gott!!! Hoppas du gillar tunnbröden! Trevlig helg fina du 🙂

stats