Emma Barremyr

TÄVLING – vinn decemberboxen från The Healthy Box

God morgon vänner ♥

Nu tänkte jag göra er torsdag liiiite bättre! Det är nämligen så att jag idag tävlar ut decemberboxenfrån The Healthy Box. Eftersom det snart är jul kör vi en extra tävling här på bloggen så att en till av er får en fin julklapp, och får glädjas åt denna underbara box!

Jag är ambassadör för The healthy box eftersom jag gillar konceptet och innehållet i dess boxar. Decemberboxen, som en av er nu har chans att vinna innehåller flera (hos mig) favoriter. Tidningen Runners, örtdryck från Noa relaxation, kokosmjöl, berryboost och gojibär i choklad från Renée Voltaire, currysoppa från GoGreen och en burk barabär från Finnerödja.

Massa godsaker och en perfekt box att skämma bort dig själv med nu innan jul!

2-13

 

För att tävla:

 

Tävlingen avslutas ikväll kl 24.00 och vinnaren presenteras imorgon!

 

Kram / Emma.

 

Inlägget är ett samarbete med The healthy box!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    gå upp tidigt, dra på raggisar och en kofta utanpå pyjamasen och gör en kopp te. Tänd ljus, riktiga och de i granen. Sätt dig på golvet, slut ögonen och bara njut. Njut av granens doft, av doften från teet, av stillheten. Tänk inte, bara känn. Sitt så en stund, och låt sen den här stunden följa dig hela dagen. Julen är ju kärlek och närvaro, skitsamma om julbordet har elva varianter av sill och tre olika stekytor på köttbullarna. Det är ändå inte det du minns sen, men känslan från morgonen – den kommer du minnas.

    Med värme, kärlek och önskan om en God Lugn Jul ❤️

  2. Sofie

    Att umgås med familjen och nära vänner, samt äta gott och koppla bort sådant som annars finns mycket av i vardagen. Stressa ner, kanske baka någonting tillsammans med familjen, spela sällskapsspel. Eller som vi brukar göra hemma hos oss, kolla igenom gamla foton och videofilmer sen man var liten, kul att se hur man förändrats genom åren och glädjen som man ser!
    Ta promenader tillsammans som ni annars kanske inte brukar göra, även fast det är kallt så har man sällskap som gör det hela lite lättare.

    Tycker man helt enkelt ska umgås med nära och kära, och varför inte spela julklappsleken? Fungerar perfekt för stora som små, för henne och honom, ja alla.

  3. Emma Vuckovic

    Mitt bästa jultips är att bara vara! Njut av lugnet, god mat & dryck. Barnögon som tindrar & läppar som ler! Kramas lek & kanske gå en julig tipspromenad.Ta en rejäl svängom runt granen!

  4. Ida

    Mitt bästa jultips är att njuta fullt ut, att känna den glädje som julen är till för. Att njuta av att vara tillsammans med de man tycker om. Och att ge allt den magiska touchen av pepparkakskrydda, nu till jul tillsätter jag min hemmagjorde peppparkakskrydda till allt- rawfoodbollar, bröd, tillsammans med mandelmjölk utgör en utsökt värmande dryck. Och glöm inte- när julstressen kommer krypande då är ett tips att ta ett djupt andetag och titta upp emot himlen!

  5. Alva

    Måste tipsa om vegansk knäck som dessutom är fri från raffinerat socker! Dadelsirap, kokossocker och kokosmjölk – koka och lägg i formar i frysen. Bra för både djuren, kroppen och knoppen!

  6. Mikaela

    Mitt bästa jultips är att känna. Känn glädje, uppskatta det du har, njut av mysiga stunder med tända ljus, god mat och allt som hör till. Det vill jag göra, om jag lyckas vet jag inte, stressen börjar krypa på för att hinna med alla ”måsten”. Men jul blir det i vilket fall! God jul Emma! 🙂

  7. Emma Andersson

    Åh, en Healthy Box, det har jag viljat testa jättelänge men inte kommit till skott. Vilken superbra tävling!

    Mitt bästa jultips är att ta vara på tiden med familjen och vännerna, mys med glögg, pepparkakor, julgodis och allt annat som hör julen till! Baka och laga maten tillsammans (självklart med julmusik i bakgrunden 🙂 jför att komma i riktig julstämning.
    Men, glöm inte bort att det är viktigt med lite egentid nu under julledigheten, för att ladda om batterierna inför den stundande våren. Att bara krypa upp i soffan under en filt med en god bok och bara vara kan ibland vara det bästa som finns!
    God jul på dig Emma!
    Kramar

  8. Julia Hänström

    Mitt bästa jultips är att skaffa dig ett tjock duntäcke att mysa ner dig under medan du hittar en ny serie du har som mål att hinna igenom under julledigheten. Till det ska du självklart ha myskläder, varma raggsockor, varm choklad med grädde och ett stort fruktfat. Det får dig att glömma bort den annars gråa vardagen och är avslappnande efter allt julstök, lek ute i snön och skidturer i backen!

  9. Sanna

    Jag är med och rävlar!!

    ”Mitt bästa jultips är sällskapsspel och morgonpromenader. Jag vill hålla fast vid att julen handlar om gemenskap, kärlek, glädje och frid. Alla har inte det i livet, så stanna upp, var tacksam, och njut av dina nära och kära. Spela sällskapspel på kvällarna, – stora som små. Ta vara på de lediga dagarna och gå gemensam promenader på morgonen. Njut av naturen, samtala och umgås på vägen. Närhet och kärlek till och från dem vi tycker om är också en viktig ingrediens för hälsa. Så ta vara på julledigheten och skäm bort kropp och själ genom gemanskap med dem du älskar.”

    /Sanna

  10. Clara

    Mitt bästa jultips är att släppa alla jobbiga tankar och måsten som annars följer efter oss dagligen.
    Att skippa promenaden i regnet för en varm choklad framför en mysig julfilm eller springa en runda utan något som helst mål för att bara springa, springa och upptäcka nya platser i staden du redan bott i i 17 år.
    Lägga undan allt som får dig att bli stressad och må dåligt för att istället umgås med familjen. Experimentera i köket med nya rätter, baka julgodis, ta en utflykt för en snö-promenad med matsäck, åka skridskor på en frusen sjö. Eller varför inte bjuda över gamla vänner som du inte annars brukar ha tid över för julpyssel och julrim.
    Jag älskar julen och mitt tips är verkligen att ta vara på den och alla runt omkring!!! Sprid kärlek och glädje!

  11. Emelie

    Mitt bästa jultips är att våga dig ut även på vintern! Ta en skön uppfriskande promenad i kylan, men glöm inte reflexer!

  12. Andréa Jacobsson

    Mitt bästa jultips är att varva mysiga stunder framför brasan med massa tid utomhus – den balansen får mig att må som bäst!
    Under hela min uppväxt har jag och en nära vän haft som tradition att ge oss ut tidigt på julaftonsmorgon för en barbackatur på hästryggen. Rida ut när det fortfarande är mörkt, känna hästarnas värme, se dem frusta i kylan när man galopperar fram över grusvägarna. För att sedan komma hem och äta grötfrukost och dricka varm choklad framför brasan samtidigt som vi bytte julklappar. Frukosten smakar så mycket godare när man sitter i underställ, med rosiga kinder framför brasan efter några timmar utomhus 🙂
    Om man inte rider så ta en promenad, en tur på skidor eller någon annan aktivitet och det som är viktigast av allt för mig på julen – gör det tillsammans med de du tycker om!

  13. Alexandra

    Mitt bästa jultips är att NJUTA!
    Njut av varje minut du får tillsammans med dom du tycker om, njut av maten & godiset som man alltid lägger lite extra tid på vid jul, njut av julklapparna, njut av det tända ljusen eller brasan, njut av ledigheten, njut av snön som förhoppningsvis kommer för att stanna snart!! Ja njut så lovar jag att julen bli den bästa oavsett vad som händer 🙂 njut njut njut & ha en riktig god jul

  14. Linda Assarsson

    Mitt bästa jultips är att radera alla måsten!
    Gör det du tycker om och strunta i allt annat!
    Ät bara den julmat du gillar, köp inte en massa julklappar bara för att det alltid varit så, julklappsbytandet är inget måste för mig i juletid. Jag älskar att ge presenter, men kan göra det en vanlig dag istället 🙂
    För mig känns det skönt att inte stressa med julklappar, jag får en underbar jul utan julklappar! Det viktigaste för mig är att vara med människor jag älskar, få några lediga dagar, umgås, skratta, äta gott och må bäst 🙂

    Ser i år fram emot tre lediga dagar och att umgås med min fina sambo och hans familj <3
    God mat, fin choklad, promenader, kortspel, någon löprunda, massa tända ljus, Kalle Anka, pulkaåkning om det blir snö 🙂

    God jul!!

  15. Ilse

    Mitt jultips är att bara mysa, dricka glögg och åka maaaaasssaaaa skidor! Sluta julstressen utan njut av julen istället: den är alldeles för fin och mysig för att missa ❤️

  16. hannah

    Mitt bästa jultips är att släppa kraven och pressen kring julen. För många blir julen en tid av stress – att hinna med alla fester, hinna julbaka, köpa massa julklappar och allt annat julstök. Alla ska bli nöjda och allt ska bli perfekt. Men ingenting är perfekt. Släpp kraven och låt julen vara vad den är – en högtid av lugn, värme och glädje. Försök att slappna av och NJUT av julen! God jul!

  17. Marielle Nilsson

    Mitt bästa jultips är nog att man egentligen skulle stänga ner både Instagram och Facebook under December för att slippa stressas över perfekt julpyntade hem, julgranar som ser ut att vara tagna ur en sagobok, 10 sorters julgodis som ska bakas och helst ska man några kvällar i veckan duka upp och bjuda på glöggmys…. Stäng ner, köp en paradisask och ta det soft. Det blir jul ändå ☺

  18. elin

    Mitt bästa jultips är: trotsa vintervädret! Ge dig ut iallafall trots att det snöar, regnar, är minusgrader eller slask. Kroppen mår så bra att få komma ut nu i denna dystra och mörka tid, även om du bara kan komma ut en kvart så ta den kvarten! Lovar att du kommer att må så bättre 🙂

  19. Felicia

    Det absolut bästa under jul är för mig att kunna varva ner och prata med de som står mig nära, men som jag träffar för sällan. Något som får alla att bli lite pirriga i magen är en ”hemlig tomte” och något som är skönt när man suttit inne allt för länge är att ta med de som vill ut på en promenad eller lite bus i snön. Julottan är något av det finaste som finns och något som alla borde testa någon gång, det känns verkligen som man rest tillbaka i tiden och alla är sådär mysigt sömniga:-) God jul!

  20. Sofia

    Mitt bästa jultips är att sätta på mysig julmusik, tända en massa ljus och duka fram lussebullar, pepparkakor och julgodis! Behöver inte bara så mycket mer än så för att få en underbar julkäsla! Lite snö på backen skulle ju sätta pricken över i:et!!!

  21. Sigrid

    Mina bästa jultips är att vara ute mycket och fånga de få soltimmar som vi har i vårt mörka, avlånga land för att fylla på D-vitaminreserven som b.la förebygger vinterdepritioner. Förutom det så skulle jag säga att en ska ta hand om sig själv och lyssna på sig själv för att hålla motivationen till det mesta vid liv. Jag brukar skriva listor i en skrivbok som: 10 anledningar till att vara lycklig, bra saker som har hänt på sistone, fina citat och ordspråk osv. för att inse att livet är fint trots att vår jord blir mörk.
    Bra saker att göra i vintertid är att bädda ner sig i en varm och gosig filt, koka te, tända ljus, och kanske förbereda något gott att äta och sedan sätta på en bra julfilm eller läsa en bra bok. Finns inget bättre i juletider! (Bra filmer är: the holiday, elf, love acually)
    Fina saker med vintern (för att pigga upp alla och uppmana till att tänka positivt): långa härliga promenader i den klara vinterluften när solen tittar fram (och att sedan komma in till värmen med rosiga kinder och en frisk och stakt känsla i kroppen), doften av kanel, varm gröt, saffran, värmeljus och nybakat bröd, sprakande från en kamin/öppen eld, julklappar, Julbak och ljudet av nyårsraketer och hopper som alltid kommer inför ett nytt år.
    God jul och gott nytt år!

  22. Eveliina Uimonen

    Mitt bästa jultips är att man ju självklart ska umgås min sina nära och kära och aktivera er under julhelgen! 😀 gör aktiva och roliga saker tillsammans som snöbollskrig, skridskoåkning, ett gympass, löpning eller liknande 😀 och njut av allt som juöen har att erbjuda! Puss och kram och hoppas jag vinner då jag önskar mig detta!

  23. Rebecca

    Mitt bästa jultips inför julen är knappast något nytänk. Jag känner de som bojkottar julen pga vad de anser att den står för. Men.. mitt motto är, det blir vad du gör det till. För mig är julen = familjehögtid. Jag kom hem från Sydamerika häromveckan, för inte kan julkänslan infinna sig utan kyla, den dära vinterdoften i luften, familjen och löjliga ,mängder god mat att festa på i dagar? Den här julen blir julbordet hos min mamma lite annorlunda. Inte för att det nödvändigtvis har en standard för hur det brukar vara då vi brukar köra en slags knytkalasversion, så att alla bidrar med minst en rätt. Nå, i år kan min storebror inte fira med oss då han är fast i jobb i annan stad. Så när killen jag dejtar sade att han inte tycker om julen så sade jag, fudge it. På högtiden som är som om allas födelsedag inföll på samma dag, så skall han då inte sitta och se ledsen ut! Så för att summera så kommer vi visst ha veganska inslag på julbordet. Jag tänkte att han och jag skulle göra några veganska bidrag, men nu verkar ,in mamma också vara inställd på att testa på några recept såatteh.. Vad kan jag säga? Fira en massa och med de du älskar.

  24. Sofie L

    Mitt bästa jultips är att vara tillsammans med dem man älskar, då behövs inte mycket mer för en fantastisk julhelg!

  25. Gabriella

    Mitt bästa jultips är att göra det där lilla extra under hela julen för att få ut så mycket som möjligt av den. Julafton är trots allt bara en dag och det är mycket förberedelser som krävs. Själv tycker jag att det är tiden innan jul som är det mysiga, så passa på att njut istället för att se julstöket som ett måste. Fika en lussekatt mitt i veckan, baka rawballs med pepparkakssmak att bjuda klasskompisarna efter tentan, gå ut med ett fat pepparkakor till tiggaren ute på gatan eller bara brist ut i en julsång för att lätta upp stämningen en grå och mörk dag.
    Julen ligger perfekt till i tid, då det behövs en högtid att se fram emot mitt i mörkerhalvåret. Så passa på att lyxa till det, njuta ordentligt och gör det där lilla extra! 🙂

  26. Victoria

    Mitt bästa jultips är att ha knytis alltså att alla som ska träffas har med sig något till julbordet istället för att den man är hos ska göra allt. Stressen minskar och det blir mer spännande! Att bestämma att inte handla så mycket julklappar är ett annatbra tips också, ångesten och stressen att springa runt och leta julklappar är rätt skön att slippa! Så om vi slår ihop det- mitt bästa jultips är att sträva efter en stressfri jul och se det som en ledig dag då du kan ha roligt och vara avslappnad!

    Kramar!

  27. Minna

    Glädje, att känna glädje över julen. och helt enkelt ta vara på denna tid. Göra det man mår bra av och därmed ge ljus till den nu rätt så mörka vardagen. Pyssla med familj eller vänner, baka och ät gott, tänd ljus. Och framförallt se på detta som en tid för att skänka andra en tanke och dig själv lite mys, försök att slappna av från det som tynger dig. För med dina tankar kan du påverka ditt liv och din vardag. Även om det känns svårt och nästan omöjligt under vissa dagar, så finns den där guldklimpen någonstans. Du behöver bara locka fram den genom goda tankar och sedan är det bara att ta för sig av en riktig god jul.
    Mitt recept på en bra jul börjar alltså hos en själv 🙂

  28. Anna

    Mitt jultips kommer från lärdomarna av gårdagens allra första samtal med en kurator om matångest. Mitt tips till mig själv och alla som just nu känner bävan inför julen och all den god mat och godsaker som den erbjuder är att inte låta den, icke viljestyrda, ångesten ta överhanden och påverka den viljestyrka handlingen. Låt ångesten vara en tanke, låt den få vara med, acceptera den men låt den flyta iväg som just det den bara är, en tanke. En känsla. Jag uppmanar alla att inte hetsträna eller självsvälta för att kompensera den egentligen underbara mat vi får kring jul. Varken före eller efter jul. Låt oss alla få vila från hur ångesten och kontrollbehovet tar sig i uttryck. Ångesten, ledsamheten och oron kanske dämpas för stunden men i ett långsiktigt perspektiv så gör våra åtgärder mot matångesten bara oss ont. Njut av livet, lev för livet. Vi förtjänar vilan. Låt julen få vara helig och ett andrum från ångest, svält och träning. Se den som den tid för återhämtning, njutning, att få vara med de vi älskar allra mest och får känna kärlek ifrån för dem vi är. Det som hälsa egentligen handlar om. Låt oss få pausa i stressen. Vi går sönder annars.

    Stor omfamning till alla.

  29. Kajsa

    Hej! Mina bästa jultips är att våga testa veganska recept till jul. Kanske inte byta ut allt, mn låta det bli en del av julbordet som är bra för både hälsan, djuren och naturen, och en eventuell tom plånbok efter all julklappshandel. Det första är att byta ut sillbitarna och istället lägga in skalade, skivade auburginebitar. Det smakar förvånandsvärt likt sill. Det andra är att griljera kålrot istället för julskinka. Skala, och koka med nejlikor, fänkål, buljong och kryddpeppar. Sedan garnerar man med ägg, nötter och senap innan den grillas i ugnen tio minuter. Såå gott!

  30. Sofie

    Mitt bästa jultips är: ta det lungt, koppla av och njut av denna härliga tid på året. För rätt som det är är julen slut och man har lagt ner alldeles för mycket tid på att skapa den perfekta julen att man helt glömt bort att njuta av den.

  31. Åsa

    Spela julmusik ,åk skidor, bygg några snögubbar!
    Släpp stressen och njut av lugnet!
    Träna en stund kanske eller skotta lite snö☺

  32. Klara

    Denna höst har varit allt ifrån lugn för mig, tror dock inte att jag är den enda. Gymnasiets första år och det har varit plugg och ytterligare plugg. Har försökt trycka in träning för vila hjärnan även i de stressigaste veckorna, men planeringstänket har gjort mig nästintill ännu mer stressad och trött.

    Därför ska jag mellan julafton den 24e och nyårsafton den 31a helt koppla av. Inte en endaste pluggbok ska öppnas, så lite mobil och dator som möjligt användas – och bara koppla av. Jag ska gå ut och springa, umgås med släkten, träffa de där vännerna jag inte hunnit med under skolveckorna och njuta av all god mat, sällskap och av livet.
    Detta tycker jag även alla andra ska göra. Mitt bästa jultips är att unna sig en vecka avkoppling. En avkoppling för hjärnan där men endast ska njuta under en vecka. En vecka för att ladda upp med energi inför det nya året. För att vi vet att vi behöver det och vi vet att vi är värda det. God Jul!

  33. Frida

    Hej!
    Här kommer mitt bästa jultips på rim.

    När den 24:e börjar närma sig är det många som har brått
    stress i affärer och springa hit och dit, inte konstigt att folk ont i magen fått.
    Det är mycket som ska göras; klä granen, baka kakor och pynta hela huset
    undrar om jag kom ihåg att släcka ljuset..?
    ..när jag sprang hemifrån för att hinna med allt stök,
    det här med julafton har blivit ett enda stort bök.
    Men så behöver det absolut inte vara,
    julen är en tid för att umgås, mysa och ta det lugnt, inte runt omkring fara.
    Sluta städa som en tok, allt behöver inte vara perfekt
    jag lovar dig att ingen kommer märka att hatthyllan av damm är täckt.
    Så ät något riktigt gott, kramas och ta en springtur om du så vill
    och kom ihåg att julen är en högtid av mat, glögg och mycket kärlek därtill!

    God Jul!

  34. Ida

    There’s no need to stress, slappna av – men inte så mycket att du glömmer fixa klappar, då kommer stressen vill jag lova!

  35. Ann-Christine Reimer

    Bästa jultipset – sluta romantisera julen.
    Personligen tycker jag att det är ett otroligt tjatande om julen. Fick jag fira som jag ville hade jag åkt på två veckors golfresa – inte bara nyårsveckan. Så länge mamma lever måste jag engagera mig med henne. Sedan tänker jag fira jul som jag vill – å det innebär inte alls.

  36. lisa

    Jag vill dela med mig av mitt jultips, hemma-spa, av tre anledningar.
    Jag romantiserar gärna händelser i förväg. Så min första anledning är för att det är något att se fram emot. För blir man inte glad av tanken på ett hemma-spa, tillsammans med en familjemedlem. Är inte det lyx?
    Min andra anledning är så klart för den sköna stunden. Med skrubb som är lagom vass och en renande tvål. Kanske lite badsalt. Välj produkter som passar dig. Välj efter kvalité, men också efter doft och konsistens. Ge din kropp en återfuktande lotion, svep in dig i en stor handduk. Lägg en ansiktsmask. Jag tror inte stunden bara renar kroppen, utan också själen. Det är läkande för insidan, som vi annars många gånger glömmer av i jobb och stress.
    Sista anledningen är tiden efteråt. Dels när man filar och lackar naglarna, tar en kopp te och sitter ner. Pratar lite. Är man ensam, ringer en vän. Men också när man känner att det bidragit till återhämtning.

    Det var mitt tips, och följer nu båda kontona på Instagram.

  37. Evelina

    Varje år blir jag lika besviken över att julen går så otroligt fort, säger bara swich så är den förbi.
    Sen får man längta ett helt år efter nästa jul igen. Därför har jag i år försökt se hela december som ”jul” och tagit vara på varje dag, julfikat med vänner, tänt adventsljusen varje dag, gjort flera skinkor under december, inte bara till julafton osv.
    Mitt bästa jultips är helt enkelt att försöka skapa den där känslan man har dagen före julafton, på julafton osv, under hela december i stället. Det går, och julen blir såå mycket längre.

    God jul!

  38. Sara

    Mitt bästa jultips är att bjuda över några vänner några dagar innan jul-baka lussekatter, sjunga löjliga julsånger och sedan tända massa ljus och krypa ner i soffan allihop och titta på nån julfilm (typ the holliday eller love actually), mumsandes på nybakta lussekatter, pepparkakor och glögg! <3

  39. Sofia

    Mitt bästa jultips är att fokusera på rätt saker. Det är lätt hänt att en tappar bort julens verkliga betydelse och istället fastnar i en stressig spiral av julmat, julklappar och julpynt. Men det som betyder något i slutändan är ju personerna en väljer att omge sig med under julen, inte det som står på bordet eller ligger under granen. Så mitt tips är helt enkelt att ta hand om dina nära och kära och inte låta stress över egentligen oviktiga saker komma i vägen.

    Kram!

  40. Carolina

    Hej!
    Tack för en härlig blogg med en bra blandning!
    Mitt bästa jultips är att göra något aktivt utomhus med vänner och familj på julafton!
    Åka en sväng längdskidor tillsammans, ta en promenad och ta med lite glögg och pepparkakor som ni fikar utomhus, bygg en snögubbe.
    Jag tycker det är ett härligt sätt att umgås på och oftast blir det den bästa stunden på hela julen!
    /Carolina

  41. Marie

    Hej! Såklart tycker jag det är viktigt att spendera tid med nära och kära, det är ju ett av julens viktigaste budskap. (Dock tycker jag att man borde vara bättre att tänka på det hela året om.) Men mitt absolut bästa jultipps riktar sig till alla med matångest och lyder följande; våga njuta av julens alls läckerheter. Du behöverkibtr överäta, det handlar inte julen om men våga njuta utan att kompensationsträna. Våga vara som alla andra det är du värld. Jag har first båda typer av jular, d.v.s. med ångest och utan och vet helt klart vad jag föredrar. Alla förtjänar en jul med julefrid såväl inombords som utom.
    Kramar till alla med matångest! (Och alla andra med såklart 🙂 )

  42. Hanna

    Hej fina Emma!
    Mitt jultips är att inte tillåta sig att julen blir något negativt som förknippas med stress, press och ångest. Att inte sätta upp orimliga krav för allt man ”måste” hinna med – utan att göra just de saker som man själv mår bra av och omge sig med människor man håller kära. Att vara snäll mot sig själv och sina nära helt enkelt. Vidare att verkligen tillåta sig att landa i nuet och lyssna på de människor man har i sin närhet och visa dessa uppskattning – samtidigt som man tillåter andra att göra detsamma tillbaka. Öppna ditt hjärta och låt kärlek stråla ut och var beredd att ta emot den kärlek som kommer mot dig.
    <3

  43. Johanna

    Mitt bästa jultips är att:
    1. baka ett gott glutenfritt julbröd eller julkakor
    2. brygga en kanna kaffe med lite extra kardemumma/pepparkakskryddor i filtret
    3. slå in en del av brödet/kakorna med en fin julrosett + hälla upp hälften av kaffet i en termos
    4. ta med julpaketet och termosen ner till torget eller din närbutik där det sitter en tiggare och lämna det till honom/henne med en önskan om en fridfull jul
    5 gå hem, fika ditt julfika i lugn och ro och tacka över allt gott du har i ditt liv!

  44. Alice

    Mitt allra bästa och mest viktiga jultipps är att äta så mycket gott som möjligt utan att må dåligt över det. Det är bara jul en gång om året, så passa på att äta lussebullar, julgodis och julmat när det väl finns. Man behöver inte kränga lika mycket som jag, om man inte vill förstås haha! Jag brukar tänka att jag tar tag i att äta nyttigt nästa år, vilket leder till ett bra nyårslöfte, att ta hand om sig bättre under året så man kan äta ännu mer nästa jul! ÄLSKAR JULMAT <3

  45. Caroline

    Mitt bästa jultips är att ha en klappjakt! I min familj älskar vi spel så klappjakt är ett perfekt sätt att ge julklappar på. Det går till såhär: Alla som är med i leken köper en/flera julklappar för en viss summa pengar (förslagsvis inte så stor summa då risken för slagsmål ökar med värdet hehe) och så lägger man dem inslagna paketen i en hög på bordet. Sedan slår man en och en i turordning två stycken tärningar och om man får lika siffror på båda tärningarna får man plocka ett paket från högen. När alla paket är tagna öppnar man paketen och lägger innehållet framför sig.

    Sedan börjar omgång 2 och då gäller det att förbereda sig på stress och hets. Man sätter klockan på en viss tid (t.ex. 10 min) och slår sedan tärningarna igen som i omgång 1. Får man lika siffror får man ta en grej från någon annans hög. När tiden är ute har man fått sakerna man har framför sig.

    Detta är ett jätteroligt spel och jag rekommenderar alla att testa det med sällskapet man firar jul med! 🙂

  46. Anna

    Hejsan Emma
    Jag firar inte jul, men tycker att man ska ta vara på allt som julen står för mer än en gång om året. Mitt tips blir därför att aldrig låta vardagen ta över så mycket att man inte hinner med goda bakdagar, middag med familj och mycket tända ljus. Att försöka få in det året runt utan krav och press.

  47. Hanna Karlsson

    Jag har lyxen att gå på ett gym som erbjuder yogapass på juldagsmorgon! Detta har blivit min jultradition. Efter ett långt firande på julafton med god mat och hålligång hela dagen samt en hektisk månad med julstök får man inte glömma bort att ge sig själv lite egentid. Tänk er då att få gå och rulla ut yogamattan iklädd världens myskläder i ett rum fullt med levande ljus, julbelysning och lavendelolja för att ägna en hel timme åt både sitt inre och yttre. Unnar er alla det. God jul!

  48. marie

    Mitt bästaste bästa jultips är helt enkelt att ta hand om dig själv och de dina. I vår vardag har vi ofta så mycket press på oss att vi glömmer bort vad som egentligen är viktigt. Att vi tar hand om oss själva och de vi håller kär.
    Strunta i att söka den perfekta bilden till instagramflödet; käpp en bild för att du vill minnan just det där ögonblicket i en stund då det inte känns lika bra. Vi har så mycket och så många att vara tacksam över – bara vi tar oss tiden att känan och tänka efter. NU i de här dagarna när världen snurrar lite mindre fort. Lägg bort all teknik, krama om människrona du möter, berätta att de är viktiga för dig och du komemr så mycket kärlek tillbaka. krama om dig själv och minns hur bra just du är. Unna dig goda saker, träna om du känenr för det eller vänta med det.
    Ta hand om dig för just du är väldigtjättemycket värdefull!

  49. Tess

    Mitt bästa jultips är att pyssla, se på julfilmer, umgås, ta långa promenader, baka, äta gott, dricka glögg o bara mysa så mycket man kan:)

  50. Frida

    Jag hade tänkt ge några utmärkta jul-tips, jag ska se om det blir lika många som gårdagens dips!
    Nu när det äntligen är jul, rekommenderar jag att lägga bort vår ständigt aktiva lur.
    Det är dags att varva ner och koppla bort, kanske även passa på att testa en ny sort.
    Nära och kära ska få vår tid, ja gemenskapen skapar verkligen julefrid.
    Fyll huset med ljus och god mat, under denna högtid är det tillåtet att vara lite lat.
    Om du har möjlighet så skänk bort någon fin gåva, det är värt det kan jag lova!
    Låt julmusik strömma ut från radion, eller varför inte under den gemensamma juldags-cardion!
    Att vara ute i friska luften gör dig såväl som farmor gott, känslan när du sedan kommer in går att jämföra med vinsten på en skraplott.
    Under julen bör man ta hand om andra, men även komma ihåg att sig själv inte klandra. Just DU förtjänar en paus från vardagens ståhej, kom ihåg att det är okej att säga nej ☺

  51. Louise

    Min hemliga ingrediens för härlig julstämning är Michael Bublé! Genom att sätta på hans album, baka mjukpepparkaka, så det doftar jul i hela huset, som passar perfekt till den varma söta glöggen. Då får jag det härliga julpirret i hela kroppen!
    Julig kram/ Louise

  52. sanna Olsson

    Jag följer båda på Instagram!
    Mitt bästa jultips är att unna sig, det kan vara vad som helst; extra god mat, fika, en hel dag ledigt utan måsten, eller kanske en fin julklapp till sig själv! Vi är alldeles för dåliga på att uppskatta oss själva så som vi uppskattar andra. På julen är man faktiskt värd lite extra lyx och ledighet!

  53. Josefin

    Mitt jultips till alla därute är att NJUT av denna underbara årstid och helgdag för de kommer bara en gång per år. Julen är ett tillfälle att ge och ta emot extra mycket kärlek. Så njut, för det är 365 dagar till nästa jul och det ska iallafall jag ta tillvara på!

  54. Sandra

    Mitt bästa jultips/vintertips är att njuta av mörkret. Att tända ljus och mysa under tjocka filtar. Långa kvällar i soffan med goda tilltugg. En tid att umgås med varandra och ha ”tid”.

  55. Selma Grahn

    Mina jultips är att utföra roliga aktiviteter. Julmaten och julgodiset ger iallafall mig massor med (hä
    rlig!) energi vilket är perfekt för att orka med utom och inomhus- aktiviteter. Ett förslag är att spela sällskapsspel (bra julklapptips?) eller bara köra frågesport. Det finns många bra sidor på internet, exempelvis vetgirig.nu, där frågor i alla kategorier läggs ut. Ett förslag på utomhusaktivitet är att grilla korv, gå promenader och utföra en sport. Det finns något som passar alla. Kubb funkar exempelvis bra även på vintern. Annars är längdskidor och skridskor en favorit i vår familj 🙂 Tänd också lite machaller så får man den där lilla extra mys-jul-känslan.
    God Jul!

  56. Josefin Stolt Westling

    Spendera mycket tid med nära och kära och gör saker tillsammans och skicka vardags stressen på semester.

  57. Petra

    För att få den rätta julkänslan gäller det att omge sig med juliga dofter. Mitt bästa tips är därför att plocka fram apelsiner, pynta dem fint med nejlika och sedan hänga upp lite här och var i röda julband eller lägga dem prydligt i en vacker skål.

  58. Evelina

    Mitt bästa tips till andra och även till mig själv är att njuta av allt som hör julen till! Jag vet att många har ångest över julen (även jag har kämpat med många hjärnspöken) men ät och njut av allt det goda julen erbjuder! Det ska iallafall jag göra för vem vill missa den underbara julskinkan som man längtat efter under hela året eller de där nygräddade pepparkakorna och lussebullarna som doftar SÅÅÅ gott! För att inte nämna ischokladen och allt annat smått och gott! Det handlar om balans i livet! Äter du bra och hälsosamt den största delen av året annars gör det inget att äta det goda som julen erbjuder!! Ta hand om er och njuuuuut!

    Vill också tacka dig Emma för en underbar blogg! Du är min förebild och har hjälpt mig mycket under inte bara min kämpiga tid utan också under min utbildning till personlig tränare och kostrådgivare!

    Kram och god jul!

  59. Susanna Strandh

    Mitt jultips är att göra sina egna julklappar. Det är det allra bästa sättet att riktigt få in julkänslan i kroppen. Tända massa ljus i köket, sätta på favoritjulsångerna och låta sig inspireras! Baka eget fröknäcke, fudge eller julgodis(både nyttigare varianter eller klassiker). Sen sätter man sig ned vid köksbordet och slår in allting i fina askar etc. Med en liten grankvist från skogen och en etikett, kan man verkligen få till ett varmt och fint paket. Jag brukar titta på Leilas söta jul också för lite extra mysfaktor.
    Det enda som krävs är din fantasi och ett möjligt besök till panduro för material. Det är lika rofyllt för din själ som det är för mottagaren! Stanna upp i stressen, inspireras och låt kärleken flöda under julen med din kreativitet!

  60. Amanda Börjeson

    Mitt absolut bästa jultips är att verkligen värna om dig själv och dina nära och kära! Unna dig julgodis och julmat till den grad att du fortfarande mår bra i kropp och själ, och köp julklappar som kanske inte bara ger mottagaren en gåva utan även skänker pengar till någon bättre behövande! Julen ska handla om kärlek, frid och harmoni <3

  61. Frida

    Mitt bästa tips är att inte lägga ribban för högt utan istället fokusera på det man tycker är allra viktigast under julen. För min del är det att umgås med nära och kära och att koppla av. För mig som har spenderat många jular på sjukhus är det mer än nog!
    Dessutom vill jag slå ett slag för julottan, det tycker jag är en väldigt mysig och stämningsfull tradition!

    Tänk gärna på alla de som inte får uppleva någon magisk jul utan istället oroar sig över pappas drickande, sjukdomar, maten eller som inte har råd med julklappar och ett dignande julbord. De som för första gången tvingas fira julen utan den familjemedlem som gått bort eller de som är ensamma och inte har någon att fira jul med. Jag tycker att det är viktigt att komma ihåg alla dem också! Det är många och fler än vad många tror. Julen kan vara en fruktansvärd högtid om man inte har möjlighet att fira på det traditionella sättet.

  62. Agnes

    Mitt bästa jultips är kort och gott att ta det lugnt och ta vara på den tiden man har tillsammans med familj och vänner.

  63. Ellinor

    Oh, detta hade jag verkligen behövt för att pigga upp mig själv en grå och regnig torsdag på jobbet. En extra boost för en vintertrött kropp som nu känns extra mottaglig för diverse virus och sjukdomar. Vill inte bli sjuk igen och hoppas att dessa fina gåvor får både kropp och knopp på andra tankar 😉

    Ser fram emot stundande julledighet då jag bara skall ta umgås med nära och kära utan några krav eller måsten. Krama honom jag tycker om så mycket efter att ha varit bortrest i flera veckor, träna, må gott, äta och bara vara. Detta är mitt jultips – släpp alla måsten och fokusera på det som verkligen betyder något; närheten och tiden tillsammans.

    Kram

  64. Alfhild

    Mitt bästa jultips är att skapa tillsammanstid, för julen går i kärlekens och gemenskapens tecken och ta vara på dessa tillfällen! Små saker som att laga julmaten eller gottet tillsammans, åka till stan med kompisar/familjen och njuta av alla lampor och dekorationer samt julmarknader med inspiration. Ett steg längre kan vara att samla släkten eller grannarna på julfilm, något roligt sällskapsspel och glögg, eller en friluftsfika vid en sjö med en liten brasa att värma sig med. Dessa gester är alltid uppskattade och bidrar till ökad julstämning, samtidigt som man blir glad av att omringas av positivitet och engagemang, vilket påverkar det allmänna välmåendet!

    Jag följer på instagram @aalfhild.
    Kram på dig!

  65. Maria Hartman

    Hej! Åh jag har spanat på en Healthybox så länge, men har inte kunnat köpa någon pga av ekonomin den här hösten. Men allt man ser på instagram ser så mumsigt ut!

    Mitt bästa jultips är att koka egen äppelglögg! Allt man behöver är valfri äppelmust (gärna Kullamust!) Värm sen upp musten på spisen tillsammans med kanelstång, ingefära, nejlikor, kardemumma och lite honung. Servera med julmusik och pepparkakor, och julen är här! 🙂

    Kram Maria

  66. Jonna

    Mitt bästa jultips är att ta vara på julen mer – sätt i gång tidigt med att äta lussebullar och pepparkakor, skinkmackor och tända ljus. Pynta och gör julstämning i vardagen, hela december. Julafton går så fort och när den dagen är slut är julen också slut, så se till att få ut så mycket som möjligt av julen redan innan dagen med stort D har kommit. Finns för övrigt ingen tid då Sverige är vackrare och lika inbjudande än just nu – med alla ljus och lampor inne i husen som lyser upp i mörkret. God jul 🙂

  67. Michaela Larsson

    Hejsan! Hmm.. Mitt bästa jultips eller det jag lyssnar på iallafall är att göra det bästa av dessa dagar. Hela december har varit mörk och tråkig men jag har ändå försökt tänka positivt. Tänt en massa ljus i huset, krupit ner i soffan under en filt med en kopp the. Gått ut på långpromenader med en bra podcast i hörlurarna och gått längst de upptända husen. Det blir vad man gör det till!

    Denna jul kommer endast firas med familjen då resten av släkten är borta! Vilket kändes lite tråkigt först men nej! Den inställningen har jag slutat med! Det kan bli lika mysigt (om inte mysigare) att bara fira med familjen!!
    Hoppas du får en god jul!! Och jag följer både dig och the Healthy Box på instagram 🙂

  68. Lovisa Mattisson

    bästa jultips, koppla bort datorer, mobiler och fokusera mer på att umgås med de du mår bra av. spela spel, baka/laga mat tillsammans eller ta en promenader och få frisk luft på köpet. tänk på att andas och försöka slappna av från alla krav som finns i vardagslivet, gör det enkelt. jag själv ska stänga av datorn och mobilen och gömma dem i en låda under helgen. gör det du med och jag tror du kommer må bättre både fysiskt och psykiskt!
    (tack för en jättebra blogg och för att du vill dela med dig av dig själv så mycket)
    Kram!

stats