Emma Barremyr

Gymnasten som lärde sig gå

Hej vänner ♥

På tal om gårdagens gymnastik, har ni sett dokumentären om gymnasten som lärde sig gå? Veckan som gick såg jag den två gånger, bara för att den var så jäkla bra. Det är en rörande berättelse om Marcus Liljebjörn som var en lovande gymnast och specialist på trippelvolt med olika skruv, tills en dag då EN volt (av alla tusentals han gjort) gick snett. Han landade olyckligt på nacken – som bröts, och när han vaknade upp kunde han varken prata, röra sig eller andas själv. Läkarna trodde aldrig att han skulle kunna gå eller andas själv igen, men Marcus visar dem hur fel de har!

Jag tycker sånt här är så jäkla häftigt! Marcus lär sig gå igen och kan efter ett par år plocka bort respiratorn. Idrottsmänniska med tävlingsgener som han har ger han aldrig upp och i filmen visar han att det är möjligt – han byter nacken, men lär sig att gå igen! Tänk vilken fantastisk bedrift det är att ha med sig en positiv inställning, vad det kan göra. I filmen nämner han att det första han tänkte var att ”om ett halvår, då är allt bra igen”, och det är häftigt att se hur han kämpar sig framåt!

Om ni inte sett den, SE DEN!!!

dok-gymnasten-0-png

 

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL DOKUMENTÄREN!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefine

    Tack för tipset! Jag och min man tittade på filmen igår – så himla inspirerande! Vilken kämpe! Jag fascineras över kroppens förmåga att läka… Kram!

  2. Nathalie

    såg den för någon vecka sen och blev riktigt berörd på djupet, vilken kämpar glöd han visade!!! Säger som Emma har ni inte sett den så måste ni se den!!

stats