Emma Barremyr

TÄVLING – VINN EN HEALTHY BOX

Hej vänner ♥

Det är måndag och vi startade dagen och veckan med ett fantastiskt gott smoothierecept här på bloggen! Nu tänkte jag göra den här dagen ännu bättre genom att köra en tävling där en av er har chansen att vinna en box med massa hälsosamma roligheter från The healthy box!

Jag är ambassadör för The healthy box eftersom jag gillar konceptet och innehållet i dess boxar. Septemberboxen, som en av er har chans att vinna innehöll bland annat carob, gojibär, rawbars och pumpakärnor doppade i choklad som försvann i ett naffs! Massa mums om du frågar mig!

IMG_3275

 

För att delta i tävlingen:

 

Tävlingen avslutas på onsdag klockan 21.00 och vinnaren presenteras på torsdag!

Lycka till!

 

Kram / Emma.

Inlägget är ett samarbete med The healthy box!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Angelika

    Okej nu har jag 10 minuter på mig att skriva så jag ska försöka göra det fort haha!

    Mitt bästa hälsotips är att inte tänka så mycket. ”Kan jag äta det här?”, ”Ska jag verkligen träna idag?”, ”Ska jag verkligen välja sallad istället för pizza?. Vi tänker alldeles för mycket i vår vardag på vad vi ska göra och vad vi inte ska göra för att hålla oss hälsosamma. Idag gör de flesta människor fel val i vardagen, gör det de egentligen inte vill men gör det bara för att det anses vara nyttigt eller hälsosamt. Det om något är ju INTE hälsosamt! Tänk inte så mycket utan GÖR DET DU KÄNNER FÖR. Det om något är hälsosamt! Att finna en sund relation med sig själv är viktigt och är det man vinner på i längden och det är det som gör dig hälsosam. Det är inte hälsosamt att knapra sallad fast du hatar det men gör det för att det anses vara nyttigt.

    Så mitt absolut bästa tips är att inte tänka så mycket 🙂 Lär dig göra dina egna val utan att reflektera så mycket hur vida det är bra eller inte för det är det som gör dig hälsosam.

    Kram på dig Emma! Tack för en grym blogg 🙂 Ooh, två minuter kvar till 21:00, jag hann, haha!

  2. Elin

    Mitt bästa hälsotips är att hitta balansen. Att inte komma i ett ohälsosamt förhållande till maten och tvinga sig själv att stå över en godisbit som man verkligen känner att man vill ha så mycket. En nyttig måltid gör dig inte hälsosam och självklart är det lika tvärtom, en ohälsosam måltid gör inte att du tappar din form. Att unna dig någon gång ibland är inte farligt, njut istället!

    Följer både dig och thehealthybox på Instagram.

  3. Lovisa

    Mitt bästa hälsotips är att lyssna på sin egen kropp och strunta i vad andra tycker och gör. Jag själv lider av anorexi och tycker det är jobbigt att läsa om hur mycket andra tränar och hur ”duktiga” de är, för jag vill ju också kunna träna och må bra. Men det är inte sunt för min kropp just nu och då är det extra viktigt att tänka på att man måste utgå från sig själv och inte någon annan! Alla har olika förutsättningar och så kommer det alltid att vara. Därför är det viktigt att lyssna på sin kropp och göra vad den är i behov av, och i mitt fall är det att vila!

    Följer både dig och the healthy box på instagram! 🙂

    Kram

  4. Klara

    Det finns så mycket hälsotips om hur man ska äta, när man ska äta, hur man ska leva och vad man ska göra. Alla funkar mer eller mindre, men det finns ett som inte sviker dig i några lägen.

    LE
    Le till människor du möter, le och säg tack när någon håller upp dörren för dig, le till läraren när hen har genomgång eller till kollegan när ni växlar blickar. Le när du går hem efter en lång dag och le när du går upp på morgonen. När man ler aktiveras massvis med muskler i ansiktet så det blir samma effekt som att träna! Och såklart betyder le att man ska vara glad. Lycka inifrån är hälsa det!

  5. Petra

    Mitt bästa hälsotips är att se till att få tillräckligt med sömn varje natt och sova ut ordentligt emellanåt, främst på helger när det finns lite extra tid för lata morgnar. Sömnbrist ökar suget efter onyttig mat, som är fet och rik på snabba kolhydrater – ingen höjdare för hälsan!

    Självfallet är Instagramfavoriterna @thehelathybox och @emmabarremyr 🙂

  6. Moa

    Efter en tid av allvarlig anorexi har jag nu lärt mig att hälsa är att lyssna på vad kroppen behöver och vill ha, och det är en balans av mat och träning, av fett, protein och kolhydrater. Så mitt bästa hälsotiips till alla människor därute är: SNÄLLA, jobba på att hitta en balans. Ingen grupp av kostcirkeln är ond. Vill även passa på att dela med mig av mitt favoritrecept just nu: medelhavspaj på kikärtsbotten, fylld med soltorkade tomater, oliver och fetaost. YUM!

  7. Ellen Sundbäck

    Hej Emma!

    När du går upp på morgonen går du fram till spegeln, sträcker på dig, tittar dig själv i ögonen, ler mot din egen spegelbild och talar om hur fin du är. Hur stark du är. Och vilken underbar kropp du har som orkar bära runt på dig varje dag. Var stolt över dig själv! Vi har bara ett liv! Vi har inte tid att tycka illa om oss själva, det finns så mycket annat roligt att lägga tid på! Ge dig och människor i din närhet dagliga komplimanger och peppa dig själv och andra. Vi är snygga och underbara precis så som vi är! Lyxa till vardagen ibland med VAM-tid. Vård Av Mig-tid. Kör eller köp en ansiktsmask, body scrub och en ljuvlig bodylotion, pressa en färsk juice, släng i några isbitar, ta fram dit godaste snacks och NJUUT! Det är du värd!
    Det var mitt bästa hälsotips. Följer både dig och the healthy box på instagram 🙂

    Kram, Ellen

  8. Elin

    Att vara arg tär både på psyket och välmåendet. Mitt humör är världens berg och dalbana och kan bli sur för minsta lilla. Jag går runt och är arg och förbannad över småsaker och mår så dåligt inombords för jag vet ju att den där lilla saken inte blir bättre för att man är arg. Därför försöker jag träna bort denna lilla, men så stora sak min värld. När detta händer tvingar jag mig att le och säga förlåt och tänka om. Varför ska man gå runt och vara arg när det tryter så på hälsan, när man istället kan le och skratta. Mitt motto i livet är ”ett skratt förlänger livet”, det bästa som finns är att le!

  9. Rebecka

    Mitt bästa hälsotips är att lyssna på din kropp. Njut av stunden! Har du en jobbig dag? Gå ut i skogen, lyssna på fåglarna och träden och ät en bit god choklad.

  10. Maja

    Hej!

    Mitt bästa hälsotips är att behandla dig själv som att du vore din bästa vän.
    Efter år i ätstörning och depression så har jag lärt mig att man måste lyssna på sig själv, säga snälla saker och lyfta sig själv genom att suga in allt positivt runt omkring sig och göra de saker man tycker är roligt. Att njuta och ta till vara på stunder som gör dig lycklig, att stanna tiden ibland och bara tänka.
    Hitta de träningsätt som passar dig, ät och unna dig något gott ibland om du känner för det.
    Lägg in något spontant då och då också. Ta hand om dig helt enkelt.

  11. Ann-Sofi

    Hej,
    Jag tänker att man inte ska bry sig om småsaker så mkt utan fokusera på ett fåtal som du gör dagligen. Som exempel: Varje dag ska jag: 1. äta en stor sallad 2.få in vardagsmotion/rörelse 3.Läsa ett kapitel ur en bra bok!

  12. Maria

    Mitt bästa hälsotips är att vara snäll med sig själv, att vara stolt över lilla promenaden, att äta sunt och unna sig nåt gott ibland utan dåligt samvete, att försöka älska sin kropp även om den inte är perfekt, men den kan ändå vara fantastisk, jag har svår reumatism och i perioder väldigt svåra skov, för 1,5 år sedan kunde jag inte ens ta mig upp ur sängen utan hjälp, jag behövde hjälp för att klä på mig, men idag med rätt mediciner, bra mat och stor envisheten har jag blivit bättre, idag har jag tagit en promenad och ska snart cykla till en kompis på min eldrivna trehjuling, det kanske inte är mycket men det är träning och framgång för mig.
    Så mitt hälsotips är ta hand om er själva, njut av era fantastiska kroppar, boosta med nån nyttig smoothie och njut av alla framgångar, en liten promenad kan vara en stor framgång!

    Kram/Maria

  13. Frida Elmgren

    Hejsan!

    Mitt bästa hälsotips är att gå ut.
    Ibland har man vissa segdagar och inte orkar gå ut utan bara hänga och slappa och ibland kan man fastna i den fasen men då ska man tvinga sig till att gå ut för när du väll är ute så vill du inte gå in.

    Frisk luft är det bästa!

    Hälsningar Frida

  14. Louise

    Mitt bästa hälsotips för att vara frisk, glad och pigg nu när hösten rullar in, är att skapa en lista med 4 saker man ska göra varje vecka. Ex. 1, starta 5 dagar med yoga eller morgonpromenad. 2, Ha minst 1 härlig middag/ aktivitet med en viktig person. 3. Gör något tråkigt som städa/ tvätta/ sortera/ raka benen. 4. Unna dig något ex. köp något fint till dig själv ex ny tröja eller gott the/ choklad.
    Att göra en lista hjälper mig skapa balans i livet. Balans mellan mindfulness och en aktiv vardag 🙂 Kram Louise

  15. Sally

    Mitt bästa hälsotips är att le! Le mot sig själv i spegeln le mot andra i din omgivning och le mot okända människor. Ett leende kan förändra ens persons dag pch att le mot sig själv i spegeln istället för att lyfta fram negativa saker du ser gör sån stor skillnad. Vi är alla underbara, speciella och värda lika mycket, och alla förtjänar och uppskattar ett leende.

    Förutom att le, börja mixa gröna smoothies, som att le mot sin insida

  16. Elin S

    Hej Emma,
    Först vill jag bara tacka för en mycket inspirerande blogg, ur alla hälsosynpunkter!
    Mitt bästa hälsotips är, kanske klyschigt, men det är det jag lärt mig genom alla år med krav och att vara någon annan än den man egentligen är. För mig är det att leva för varje dag, ta en dag i taget och göra saker, tänka tankar och spendera tid med de personer som gör mig lycklig och bidrar till en lycklig vardag. Sen försöker jag anamma att kramas 5 gånger om dagen, det är bra för både kropp&själ!
    Tack! // Elin S

  17. Alexandra

    Mitt bästa hälsotips är att starta varje dag med en positiv tanke och en vetegräsdrink, träna det som gör kropp och sinne sprudlande samt äta ren och ekologisk mat! <3

  18. Cassandra

    Mitt bästa hälsotips är helt enkelt att boosta kroppen med frukt och grönt!! Funkar alltid kanon för mig och alla färger på kosten håller mig samtidigt glad och humöret på topp! 😀

  19. elin

    Hej!

    Mina bästa hälsotips;
    Att ha roligt — hitta motionsformer som gör dig lycklig och som du trivs med, dina resultat kommer bli toppen! Mitt motto är; man kan om man vill! Efter viktnedgång på 40 kg så är det just de här sakerna jag säger om någon frågar vad jag gjort. Plus såkkart ändrad kost. Men om man trivs med sina val så blir kosten och motionen en stor del av livet 🙂

    Jag följer båda på instagram, mitt instagram är @elinslivsresa

    Tack för en grym blogg!

  20. Josefin

    Mitt hälsotips är att lyssna på kroppen och lev livet. Är den trött? Vila. Har den cravings för choklad? Ät choklad. Vill den ha frukost till middag? Ät frukost till middag. Är den sugen på att springa ett marathon? Spring ett marathon. Kroppen mår inte bra så fort ångest och panikkänslor kommer in i bilden. Du blir likaså psykiskt som fysiskt påverkad av de tankarna. Så lyssna på kroppen!

  21. Maria Hartman

    Hej Emma! Jsg måste dela mitt tips i två delar, eftersom hälsa ju är både mentalt och fysiskt..! Även om de såklart hör ihop-happy mind, happy body.

    Mitt första tips är för kroppen; drick vatten! Det är något som många, inklusive jag själv, glömmer bort. Just för att det är så enkelt och självklart för oss. Men vatten-man blir piggare och fräschare på en gång!
    Mitt tips för mental hälsa är att varje dag se till att göra något litet (eller stort!) som gör dig glad, något som är för din egen skull. Ring en vän, se en rolig film, laga din favoriträtt, ta ett bubbelbad eller bara njut av något så mycket du vill! 🙂

    Kram Maria

  22. Michaela

    ”Mår magen bra – mår människan bra”. Att äta varierat och näringsrikt för att man själv vill och väljer det, att röra på sig av glädje, att vårda kärleks- familje- och vänskapsrelationer, samt att tro på sig själv och att komma ihåg att LE, är mina bästa hälsotips för att göra både magen och hela individen glad! 🙂

  23. Molly Öberg

    Mitt bästa hälsotips är att lyssna på sin kropp och ge den mat den behöver och röra på den! Att även älska sin kropp, och ta hand om sin hälsa, äta det man känner att man mår bra av, unna sig favorit godiset eller något man tycker om, bara man mår bra av det! Det kallar jag balanserad och hälsosam livsstil.

  24. Frida

    Ett riktigt toppen-tips som jag vet att många skulle må bättre av att följa idag i dimman av (o)hälsohets, är väldigt självklart när man väl kommit till insikt om det. Man lever bara en gång, man kommer inte ligga på dödsbädden och vara tacksam för att man höll sig på en viss vikt eller lät hela sitt liv cirkulera kring att upprätthålla en minimal fettprocent. ÄT när du är hungrig och vill, TRÄNA när du känner att du har tid och lust. Vila och ohälsosam mat(ibland) kommer inte sabba resultaten 🙂

  25. Madeleine

    Det bästa hälsotipset som jag har är att varje dag när man vaknar och ställer sig framför spegeln är att man ta 3 djupa andetag och tänka minst en positiv tanke om sig själv och om dagen.
    Man får ett väldigt skönt lugn och startar dagen med en positiv känsla, plus att man får en starkare självkänsla eftersom man börjar dagen med att förbereda sig inför dagen med att peppa sig själv!

    Detta är för mig hälsosamt för själen och enligt mig kommer hälsan, och strålar hälsan inifrån!

    Kram på dig!

  26. Christine

    Mitt bästa hälsotips är att gå ut i skogen och plocka svamp. Det får en verkligen att koppla bort allt annat. Bli ett med naturen.

  27. Sara

    Hej! Mitt bästa hälsotips är att tänka på alla nyttiga och goda grönsaker och annan näringsrik mat som man ska äta och inte fokusera på allt som man inte borde äta!

  28. Madeleine

    Mitt bästa hälsotips är kort och gott att tänka positivt! 🙂 Att inte låta negativa tankar styra utan att försöka vända dem till något positivt, det hjälpte iaf mig att komma ur en svår period och nu är jag gladare än på länge varje dag! 🙂 Våra tankar har en stor inverkan på både vårt fysiska och psykiska välmående. KRAM!

  29. Fanny

    Mitt bästa hälsotips är att inte försöka tänka för mycket på att vara ”hälsosam” så att det blir överdrivet. Utan tänk inte så mycket utan ta dagarna som det kommer, om du blir bjuden på glass- får inte panik och få ångest utan ta glassen och skratta och njut☺️ Jag har varit i den sitsen så jag vet hur det är, hoppas inga fler ska behöva känna det!!

  30. Bella

    Mitt bästa hälsotips är att vara sin egen bästa kompis. Försöka att behandla sig själv som man behandlar sin bästa vän. Det vill säga att man tycker om sig själv för den man är, tar hand om sig och anstränger sig för att man ska må bra. Tänk på hur du behandlar din vän och försök att vara lika snäll, underbar och fantastisk mot dig själv. Lyckas man bli sin egen bästa vän har man vunnit mycket <3

  31. Hanna

    Mitt bästa tips är rätt banala: sömn, inte alltid nödvändigtvis mängden men kvalitén samt att hitta en passion och drömmar och följa dem. Om du fyller dagar med något du verkligen VILL göra så kommer du att må bra.

  32. Linn rydberg

    Mitt bästa hälsoråd måste vara att begränsa ”onödig” skärmtid, ligg inte med mobilen precis innan du ska gå och lägga dig, du sover mycket bättre om du läser en bok istället. Samma när du är ledig våga stäng av mobilen, du behöver inte var kontaktbar hela tiden. Sedan är internet väldigt trevligt jag älskar också att kolla få, läsa bloggar m.m. Men att våga koppla bort är viktigt och hälsosamt!

  33. Helena

    Mitt hälsotips är vad jag för vidare till min treåriga dotter, att edamamebönor är snacks innan maten, att man alltid alltid har en grönsallad till middagen oavsett vad som är huvudrätt. Att man själv får ta vad man vill ur fruktskålen. Att det är roligt att vara med och baka och att man får och ska smaka och spilla med allt. Att det är en utflykt att gå med mamma till godisaffären och plocka en godispåse. Att en skål med popcorn eller chips i soffan framför ett avsnitt Mumindalen är supermysigt. Att vi packar ryggsäcken med fika och går ut i skogen och leker kurragömma.

  34. Marie

    Hejsan Emma!

    Mitt bästa hälsotips? För mig är den större delen av hälsa ”wellness”. Jag älskar att träna men för mig finns få stunder som jag älskar så mycket som när kropp och knopp är nöjda. Inte nöjda för att man lät bli kakan man egentligen ville ha eller för att man tränade det där passet som ”man skulle” fast man inte ville, inte i själen inte för att kroppen ville utan för att huvudet ville. Så mitt bästa hälsotips riktar sig till alla som någon gång drabbats av tanken; ”jag får inte ta det där!” Eller ”jag måste träna det här passet för att få äta det där!” Tipset är helt enkelt; försök att lära dig njuta, inte bara av mat och träning utan utav livet också. Ta för dig och njuta. Alla förtjänar det!

    (Följer på instagram. 🙂 )

    Kram <3

  35. Evelina

    Mitt bästa hälsotips är att träna utomhus! Även om jag älskar crossfit är det något speciellt med att få komma sig ut i skogen. Att äta så ”clean” som möjligt och ha några vegetariska dagar i veckan gör också gott för både kropp och själ. Att göra något bra, t.ex frivilligarbete eller att sköta om djur gör också att man känner sig bra.

  36. Tina Strömberg

    Mitt bästa hälsotipset !!Ta vara på nuet och lev här o nu….. Utgå från allt som gör dig glad o lycklig och ät och träna det som du känner att du mår bra av .//tina

  37. Frida

    Skriv lappar om olika saker du är bra på, hur fantastisk du är och andra saker som gör dig glad. Placera ut dem strategiskt i ditt hem. Vid spegeln, vågen, skafferiet etc. Varför? Jo, för om du någon dag skulle vakna och titta dig i spegeln och tycka: ”Vad ful jag är..” så ska lappen sitta där bredvid och tala om för dig att du inte på det minsta vis är ful. Samma med vågen om man har en, det är inte bra att stirra sig blind på siffror. Där kan en lapp underlätta. Annars om du frågar mig kan du lika gärna slänga den! 🙂 I skafferiet kan det sitta en som talar om för dig att det är helt OKEJ att äta godis/kakor/bullar/chips vadsom ibland eller så ofta som du vill utan att du ska ha dåligt samvete över det! Detta är jätte, jätteviktigt tycker jag så det är mitt absolut bästa hälsotips! Kom ihåg att det ALDRIG är okej att trycka ner dig själv eller säga fula saker till sig själv. Behandla dig och din kropp som din absolut bästa vän för det är det ju 🙂
    Ha en finfin dag! //Frida

  38. Frida

    Mitt bästa hälsotips är att alltid ha mottot ”ALL TRÄNING ÄR BRA TRÄNING” i bakhuvudet.
    Det behöver inte vara så svårt att vara hälsosam, må bra och känna träningsglädje! 🙂

  39. Frida

    Mitt bästa tips är att då och då stänga av tv, mobil och dator och istället leva här och nu. Tända ljus, lyssna på tystnaden och lyssna på kroppen. Stanna upp och andas, det är vi värda allihopa:)

  40. Sara

    Mitt bästa hälsotips är att byta ut ”det dåliga” i dina matvanor och ersätta dem med bättre alternativ- ex. Att poppa popcourn (i kastrull) istället för chipsen, använda daddlar/stevia (elr. Liknande) istället för socker i bakning, strimlad zuccini/quinoa istället för spagetti, pesto/guacamole/yoghurtsås istället för gräddsås elr liknande, baka stenåldersbröd (olika frön + ägg) istället för vetefrallan etc.
    ja ni fattar- ha kvar livskvalitén och njutningen, men hälsosammare och hållbart!

  41. Emelie

    Mitt hälsotips: När jag känner att jag håller på att tappa fotfästet brukar jag ta mig till skogen. Där lägger jag mig på den mjuka mossan och tittar upp mot himlen och trädkronorna. Jag fokuserar på andetagen och andas in och ut. Känner doften, känner lugnet som sprider sig inombords, lyssnar på ljuden och är bara här och nu!
    Jag lovar att det hjälper!

  42. Hannah

    Mitt hälsotips är att se på hälsa som en helhet! Inte bara för mentalt och fysiskt välmående som ett resultat av god kosthållning och träning, utan hur man med bland annat genomtänkt konsumtion (att handla ekologiskt, rättvisemärkt o.s.v.) kan påverka hälsa i ett större globalt perspektiv! Hälsan stannar inte alltid vid mig själv, vi påverkar alla varandra! 🙂

  43. Sofie

    Mitt bästa hälsotips är att lyssna på Din kropp, Din vilja, Din hälsa. Att ha balans mellan din träning och vardagen. Genom att variera träningen, rutinerna, skapar du en balans istället för i vissa fall ett måste/behov. Hälsan ska vara att må bra på alla plan. Sen självklart, ha kul – Experimentera!

  44. Marie Andersson

    Mitt bästa tips är att ta en stund varje dag och ägna 100% till sig själv (gärna på morgonen eller precis innan man lägger sig på kvällen). Att lyssna till sitt inre, vad behöver jag göra, tänka osv idag för att må så bra som möjligt? Vad ska jag njuta av till frukost, lunch osv, hur ska jag bemöta mina nära och kära och vad ska jag göra bara för min egen skull idag?

    Kram på er alla!

  45. Emma Vuckovic

    Mitt bästa hälsotips är det klassiska bra sömn,bra mat & rörelseglädje:-)

    Följer på instagram & håller nu tummarna för vinst!

  46. Emelie Lundqvist

    Mitt bästa hälsotips är att varje dag sätta av någon minut, reflektera och sedan skriva ner tre saker som dagen bjudit på som varit bra eller som på något sätt gjort dig tacksam. Det kan kännas lite påtvingat och jobbigt ibland, men det är värt det i längden! När man någon gång har det motigt kan man titta tillbaka några veckor/dagar och se att livet faktiskt är ganska fint ändå !
    (Följer redan Dig och TheHealtyBox på instagram)

    KRAM !!

  47. Klara Nilsson

    Mitt bästa hälsotips är att när du blir godissugen eller bara vill ha något sött, skär upp några skivor gurka och äter den istället! Det är det bästa som finns när man känner suget då det neutralisear och det är något jag alltid gör kram Klara 🙂

  48. sandra

    Mitt bästa tips är att känna efter hur kroppen mår, det kan vara svårt ibland med all hälsohysteri, ibland mår man faktiskt bäst av att bara göra ingenting 🙂

  49. Emelie

    Mitt bästa hälsotips är att finna en plats i världen, oavsett var, och den platsen ska vara där DU mår som allra bästa. För mig är fjällen men framför allt Vemdalen en sådan plats där jag mår så fantastiskt bra. Så fort jag kommer fram och kliver ut bilen så släpper all spänning efter en stillasittande resa, all stress och jag fylls av välmående, även för att jag vet att skidåkningen är vad som får mig lycklig. Men jag jag vill att andra ska få uppleva sådan obeskrivlig känsla på en viss plats. Spelar ingen roll var, det kan vara vid fin närmsta sjö, café eller i Thailand men bara du upplever obeskrivliga känslor just där och ingen annanstans.

    Varma hälsningar, Emelie

  50. Sara

    Mitt hälsotips, det är att påminna sig, åtminstone försöka ha i åtanke varje dag att gesten att ge är guld. Med att ge menar jag t.ex. ett leende åt en förbipasserande, att lyssna noga på en vän, öppna dig för bekantskap, hälsa på en äldre granne, ge din vän/ partner en massageomgång, berätta för dina närmsta varför du tycker om dem. Tycks vara simpla – men otroligt meningsfulla, som både förändrar dina vänners sätt att se på dig och ditt eget sätt att se på dig själv. Helt enkelt godhet!

    Tyvärr så har jag inte Instagram, men hoppas att jag har möjlighet att delta i tävlingen ändå. 🙂

    Kramar

  51. Malin

    Följer er redan på instagram och är gärna med och tävlar 🙂

    Mitt bästa hälsotips är att ha balans. Balans i både träning, jobb och kost. Jag kan själv dras med i alla instagram/facebook/blogg-flöden, men man måste påminna sig själv om att det är balansen i livet som är det viktiga.

  52. Shari

    Hej Emma 😀
    Mitt bästa hälsotips stavas VARDAGSLYX. Det behöver inte vara komplicerat men det gör så mycket för kropp & sinne. Vardagslyx för mig är att äta en underbar frukost i form av gröt/smoothies/pannkakor och att äta den i lugn och ro, att ta en fika mitt i veckan eller koppla av med en ansiktsmask och bra bok/film. Självklart skiljer det sig åt från person till person men ha som motto att göra varje dag till en fest, stort som smått.
    Så planera in vardagslyx redan idag och njut av att må bra 🙂

  53. Clara

    Mitt bästa hälsotips är att hitta en balans!
    Ät alla tre huvudmål mat varje dag, det är fantastisk hur vår kropp kan hantera onyttigheter när vårt blodsocker ligger på en jämn nivå (Y). För det som händer när man hoppar över en lunch t.ex. är att blodsockret sjunker och man blir trött och hungrig- förståligt. Om du då äter en bulle så kommer ditt blodsocker att skjuta upp i höjden- det vill inte kroppen. Då bryter den ner sockret så fort den kan, och det nedbrutna sockret lagras som fett på kroppen. Om du istället håller en balans och hade ätit lunchen innan du åt bullen, hade din kropp legat på en jämn blodsockernivå och bullen hade din kropp hanterat bra och brutit ner i långsamt tempo. Likaså med mat som anses vara onyttig, pizza är ett bra exempel. Det innehåller snabba kolhydrater som skickas direkt ut i kroppen. Om du har ätit någorlunda bra livsmedel och använder lite fullkornsprodukter då och då, kommer din kropp kunna hantera en pizza hur lätt som helst. För mig var det väldigt svårt att förstå det som drabbades av Ortorexi, men tänk inte på energiinnehållet hela tiden- din kropp KAN hantera allt möjligt. En balans ger dig så mycket gott, våga hitta dit, våga lita på din kropp och försök tills du hittar din nivå!

  54. Alice

    Jag är absolut med och tävlar!

    Mitt bästa hälsotips är mycket enkelt och kräver varken mycket tanke eller tid. Va glad och lev livet idag och för morgondagen 🙂

  55. Jonna

    Mitt bästa hälsotips är att sluta tänka så mycket och att inte bry sig om andras åsikter. Följ magkänslan, var spontan och gör det du vill just nu! Även om det kanske inte alltid är det bästa valet om du sätter dig och tänker efter en stund- vilket kan vara väldigt klokt att göra inför stora val i livet- men kanske inte de vardagliga små sakerna. Och att andra tycker att du är sjuk som inte vill äta av kakan eller tränar varje dag under en period- låt dem! Är det vad som gör dig glad just då, det du känner är rätt för dig så låt dem tycka vad de vill!
    Att tänka så har hittills hjälpt mig oerhört mycket- jag vill inte känna att jag konstant måste försvara min livsstil för andra, eller mig själv i tankarna.
    Kramar, Jonna

  56. Julia Nilsson

    Mitt bästa hälsotips är att tro på dig själv och aldrig, aldrig ge upp!

    Detta tips har tagit mig långt, sedan jag började träna ett år tillbaka har jag gått ner 18 kg och byggt både muskler och självförtroende. Jag har aldrig älskat mig själv eller trivts med mig själv lika mycket som jag gör idag! Under min barndom/tonår testade jag på olika sporter, men jag var aldrig bra i någon av dem. Detta fick mig att helt tappa tron om att träning skulle vara något för mig. Sedan träffade jag min pojkvän som tränar styrke & brinner för CrossFit. Han uppmanade mig att jag måste tro på mig själv, för jag KAN! Jag skaffade därför mitt första gymkort under 2013 och körde igång! Jag håller på än idag, just för att jag en dag bestämde mig för att jag kan, precis som alla andra! Träningen har gett mig så mycket – energi, glädje, självförtroende, kunskap och en passion att bli mitt bästa jag!

  57. Sofia

    1 sluta jämför dig med andra ! Det finns bara en unik veration av dig och det är du! ( som tidigare anorektiker vet jag att man inte blir bättre/gladare/härligare/finare av att jämföra sig med andra )
    2 Ät och lyssna på kroppen på exakt det DIN kropp behöver . Njut av varje tugga och försök att inte göra två saker samtidigt utan när du äter fokusera på maten/ familjen/ pojkvännen /flickvännen och på något trevligt samtalsämne ( fb.intsagram.twitter.bloggar kan vänta)
    3 släng vågen – träna för att må bra – för att ge din kropp en boost av endorfiner och för att bli mer hatmonisk. Hitta din träningsnivå!
    4 be Happy det förtjänar var och en individ att vara och en dos av dessa tre tips ovan blir en Dos av lycka tillsammans :):)

  58. Caroline

    Mitt bästa hälsotips är att slänga vågen. Vågen gör att vi jämför oss med andra och mår dåligt så fort den visar något kilo upp/ner för mycket.

    Vikten säger ingenting om muskelmassa, fettfördelning (visceralt fett/inte) eller kroppens vattenmängd. Den säger helt enkelt inte om vi mår bra eller dåligt. Lyssna på dig själv istället och känn efter. God, bra mat och fysisk aktivitet kan få de flesta att känna sig vackra!

  59. Erika

    Mitt bästa hälsotips är att verkligen lyssna på sin kropp! Att fråga den vad den mår bäst av. Dvs: Är du sugen på att träna biceps två dagar i rad- kör! Är du sugen på att äta frukost innan morgoncardio- kör! Känner du dig trött en morgon, skippa träningen och sov! Ta en kanelbulle till kaffet. Lyssna på din kropp, den kommer att tacka dig<3

  60. Isabelle

    Att se varje dag som en seger. Att våga le mot livet. Och mot sig själv. Att våga ta emot kärlek och GE kärlek.

    Jag har precis vunnit min personlighet tillbaka efter en jobbig period av ätstörning där jag mentalt plågat mig själv. Så många människor har sträckt ut en hand och gjort tappra försök att hjälpa en vilsen själ. Så mitt bästa hälsotips är att våga omfamna förändring. Att vara mänsklig och kunna visa tacksamhet. Att utforska sånt som tidigare bara varit fysiskt och psykiskt ansträngande; att gapskratta, att sjunga obehindrat, att våga vara spontan, det är okej att vara en känslomaskin och det är okej att vara prestigelös. Nosa på det som skrämmer dig och du kommer att skjuta i höjden.

    Och tack för en fantastisk blogg, sluta aldrig att inspirera och vårda den genuint fina människan du är!

  61. Hilda

    Hej!

    Mitt bästa hälsotips är att få i sig lite rensande alger direkt på morgon och vänta med frukost lite, det ger en helt otrolig effekt på kroppen och sinnet! Helst ska man ju göra detta i samband med en någorlunda kost och lite rörelse så kommer man snabbt märka skillnad i matsmältningen, humöret och även hyn!

    Jag följer nu dig och the healthy box på instagram och hoppas på det bästa!:)

  62. Gabriella

    Hej! Jag följer redan båda på instagram 🙂

    Mitt hälsotips får bli ett av mina favoritmellanmål. En smoothie gjord på banan, bladspenat, lite kokosvatten och en klick grekisk yoghurt. Dekorerad fint med chiafrön och pumpakärnor, för att det är så mycket godare för själen att vardagslyxa och äta något fint varje dag. Till det några riskakor med jordnötssmör och hemmakokt aprikosmarmelad (koka 250g ekologiskt torkade aprikoser i 1 dl vatten i 20 min)
    Ett perfekt mellanmål efter en endorfingivande och mysig cykeltur hem från skolan, där jag pluggar kostvetenskap.

    Att vinna en Healthy Box skulle vara helt underbart, då ekonomin som student inte är den bästa. Tack för en såå inspirerande blogg! 🙂

  63. Olivia Ulmbrant

    Min bästa hälsotips är att ladda upp med en stadig, nyttig frukost. Min favorit är chiagröt toppat med bär och kokoschips. Till det, en grön smoothie på spenat, banan, mango, vaniljpulver och rysk yoghurt, toppad med gojibär. Där det mesta som går ska vara ekologiskt.

    Känslan av att stoppa i sig ekologiskt och nyttigt får mig att känna mig ren, fräsch och som en ny människa. Detta är mitt bästa hälsotips.

    Jag följer både dig och healthy box på insta 🙂

  64. tina

    Jag är med o tävlar. Följer redan thb och nu dig!
    Har dock redan beställt hem paketet men det
    Löser kansle sig ändå om man skulle vinna??

    Mitt bästa hälsotips är att lyssna till sitt hjärta om vad kroppen behöver
    och inte hjärnan. Den försöker styra oss allt för ofta, i alla fall mig.
    Om vi följer hjärtat kommer vår kropp att må bra!

    PS. Stängt ner bloggen pga lite olika saker, men mailen finns angiven.
    / TINA

  65. Emelie

    Mitt bästa hälsotips är att göra det du känner för just i stunden! Även fast klockan är 21 och det är skola imorgon, gå ut och spring en runda om du är sugen på det! Även fast det är soligt ute, lägg dig i sängen med en kopp te, en god frukost och en bra serie om det är vad du är sugen på. Man mår så bra av att göra det man vill och är sugen på, precis som att det är så gott att äta det man är sugen på liksom. Så för att må bra, vilket är vad hälsa faktiskt handlar om enligt mig – gör det du är sugen på just för stunden utan att tänka så mycket på vad du borde göra 🙂 följer dig sedan länge på instagram och följer även The Healthy Box nu 🙂

stats