Emma Barremyr

Förkylningstips!

God morgon ♥

Jag är dunderförkyld och sjukare än jag varit på länge (år om jag inte minns fel), och likaså många andra av er därute.

Det är förkylningstider så det skriker om det!

Därför kör vi ett inlägg med massa bra tips mot förkylning! Ni som är sjuka kan kurera er ordentligt och ni som fortfarande är friska kan boosta era kroppar ännu mer och förhoppningsvis hålla er friska!

IMG_9812

 

Här kommer mina tips:

  • Zink – är mycket viktigt för immunförsvaret och kan vara bra att ta i en kur nu i förkylningstider!
  • Ingefära – som en gåva från ovan! Koka te på, pressa i färsk juice eller skala och tugga på den färsk precis som den är. MYCKET starkt – men tar bort halsont och piggar upp. Världens bästa grej om du frågar mig!
  • Frukt och grönt – desto mer färg desto mer näring i form av antioxidanter, vitaminer och mineraler. Boosta kroppen ordentligt med MASSA färg!
  • Gurgla saltvatten – fick det grymma tipset från Maria förra veckan!
  • Skölj näsan med saltvatten – rensar bort bakterier från slemhinnan i näsan som är på väg ner i halsen och lättar upp andningen genom näsan. Koka 5 dl vatten med 1 tsk salt och låt svalna. Skölj hälften genom högra näsborren och resten genom vänstra. Snyt dig ordentligt mellan och efteråt!
  • Undvik träning – om du är sjuk. All träning (likaså yoga) ska undvikas vid ont i halsen/ feber/ allmän sjukdomskänsla då cirkulationen går igång och sprider bakterier/ virus i kroppen.
  • VILA! Ganska självklart kanske, men våga ligg still och verkligen vila kroppen. Promenader behöver inte gås, hemmet behöver inte städas osv… Läs istället en bok, tänd ljus och gör det mysigt runtomkring dig, se en bra film, lyssna på musik och sov om du kan. Ta hand om dig själv helt enkelt!
  • Choklad och glass – ett måste när man är sjuk! Ger extra energi och är bra för välbefinnandet ♥
  • Coldzyme förkylningsspray! Finns på apoteket och är grymt i förebyggande syfte och om det sätts in i ett tidigt stadium av förkylningen. Jag har skrivit mer om Coldzyme här!

 

Vad har ni för grymma tips mot förkylning?

Dela gärna dina tips med oss andra så att vi blir friska och övervinner alla baciller 🙂

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie Andersson

    Ja, det stämmer nog att det är en riktig förkylningsperiod just nu. Jag är också en person som extremt sällan blir förkyld/sjuk men nu för ett par dagar sedan så kom det som ett brev på posten:( Men det känns bättre idag och jag hoppas det fortsätter på denna väg 🙂 Jag vet inte om det var bra eller dåligt men igår var jag på återhämtnings/stretch yoga och idag har jag cyklat en mycket lugn tur. Vad tror du om att yoga när man är förkyld, bra eller dåligt? Visst yogade du lite i Idre nu när du var lite dålig/sjuk också?

    Stor krya på dig kram från lilla mig i Trollhättan 🙂

  2. Malin

    Jag har nog kört med allt utom chokladen och glassen 🙂
    En annan klassiker är ju vitlök. Mycket c-vitamin och håller folk på avstånd så man inte får nya baciller. 😉
    Jag brukar se till att få i mig mycket grönt, som spenat, vetegräs. Även fibrer som sätter fart på systemet och som jag inbillar mig snabbare arbetar bort skräp och restprodukter som inte ska vara i kroppen.
    Humor och glädje sägs ju också påskynda tillfrisknandet. 🙂

stats