Emma Barremyr

Skrädmjölsgröt

God morgon tisdag ♥

24 timmars jobb som personlig assistent är avverkat och jag har landat hemma i soffan och avnjutit en god frukost framför Nyhetsmorgon. När jag slutar åtta på morgonen som jag gjorde idag passar jag alltid på att sova så länge jag kan, och går bara upp och byter om tills personalen som byter av mig kommer! Frukost och sånt burkar jag sen ta hemma sen i lugn och ro 🙂

Jag har tagit det lugnt från träningen nu i flera dagar. Under helgen som gick agerade jag ju löpcoach på spa, och en skulle väl kanske kunna tro att jag tränat ganska hårt då, men jag hängde bara på kort uppvärmning och nedvarvning i lugnt tempo. Själva intervallträningen gick runt en grusplan där jag stod i mitten och hejade på, så mina ben (och resten av kroppen också för den delen) har fått vila ända sen i fredags. Skönt och välbehövligt då det känts som om jag haft en liten förkylning på gång. Söndagskvällen gick i feberkänsla och jag däckade i sängen redan kvart över åtta och sov sen i 11 timmar.

Idag känner jag mig piggare igen, tänk vad lite vila kan göra susen 🙂 Jag känner dock att några dagars vila till är välbehövligt och passar därför på att tanka extra energi i form av god mat. I vilan byggs kroppen upp, så dra aldrig in på maten om du blir sjuk eller har vilodagar, det är faktiskt DÅ som koppen behöver maten som bäst! Så i soffläge med datorn sitter jag nu under förmiddagen och roar mig med lite planering av träningshelgen + PT-online!

Frukosten blev en gammal barndomsfavorit som jag inte ätit på flera år – skrädmjölsgröt med en stor klick smör. Fanny åt sin gröt med smör för någon vecka sen, vilket gjorde mig påmind om gröten som vi fick när vi var små med en klick smör på. Idag gjorde jag slag i saken och kokade ihop den lena, goda gröten.

JÄKLAR SÅ GOTT 😀

IMG_3190

IMG_3189

IMG_3187

 

Ingredienser:

  • 2,5 dl mjölk
  • 1/2 dl skrädmjöl
  • 1 nypa salt

Häll i mjölken i en kastrull och koka upp samtidigt som du vispar i mjöl och salt. Låt koka på svag värme under omrörning i några minuter. Häll upp i en skål och servera med en matsked smör.

 

IMG_3192

 

Grym frukost med bra kolhydrater, fett och protein som mättar gott i magen! Två ägg som låg i kastrullen och kokades när bilderna togs slank också ner och där var frukosten komplett!

 

Ha en härlig tisdag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    Googlade istället hehe, glutenfritt ju! Vilken surprise. Nu kan jag fortsätta äta välling med andra ord 🙂

    1. Emma

      Ja havre är naturligt glutenfritt, underbart va? Njut av din välling och glöm inte testa gröten, den är så himla god 😀

  2. Therese

    Åh vad gott. Men skrädmjöl är gluten va? Jag har upptäckt att jag är lite känslig så försöker också hålla mig ifrån det så mkt som möjligt. Men skrädmjölsgröt blir det utan tvekan någon dag, i vilket fall 😉 välling på det är himla gott också!

  3. Maria

    Hej Emma,

    Vet inte om du läser dina kommentarer men vill egentligen bara tacka för en jätte bra och inspirerande blogg. Du har fått mig att återigen vilja gå tillbaka till mer vegetariskt och göra mera saker själv. Precis den motivationen jag behövde inför höstens matlagning och bakning. Tack :D.

    1. Emma

      Hej Maria! Självklart läser jag kommentarer, hinner inte svara på alla bara 🙁 Men jag jag sätter mig lite stunder då och då och försöker komma ikapp 🙂 Blir väldigt glad av såna kommentarer som dina! Så fantastiskt roligt att få höra att min lilla blogg kan göra skillnad! Stor kram till dig och lycka till med mat- och bakning! Kram

stats