Emma Barremyr

Midsommartraditioner

God morgon vänner ♥

Och glad midsommar!

Jag har nu snart betat av två av mina långpass här på jobbet och nu återstår endast ett tjugofyratimmarspass innan ”semester” (iallafall från ett jobb, får en någonsin semester från eget företag? 🙂 ). Men innan det har jag en ledig midsommarafton framför mig tillsammans med familj och vänner. Tacksamhet!

Traditionen här i Torsby är Borejoggen. 8,5 km runt Torsby startar midsommarfirandet för många, och de som inte är med tittar på 🙂 Jag ska vara med, men jag ska inte springa – precis som alla andra år. Jag har ju som jag sagt tidigare väldiga problem med löpning på asfalt. Korta sträckor funkar, men inte längre då knäna strejkar helt och hållet. Gräs, skogsstigar, grus o.s.v. funkar jättebra, men så fort jag springer på asfalt blir det som knivar i knät. Konstigt det där, det skulle säkert gå att ”träna bort” om jag utsatte mig själv för mer löpning på asfalt. Men jag tycker att det är onödigt eftersom jag springer för att må bra. Mår bra gör jag i skogen, inte när jag springer runt i en stad på asfalt. Jag vill ha gröna träd, fågelkvitter och känslan av att vara ett med naturen ♥ Prestationen är inte så viktig för mig, det är njutningen!

Men nu är det ju himla skönt att röra på sig oavsett, och jag är hellre med på joggen och går, än att stå bredvid och titta på. Så jag, mamma och syster Lina kommer traska runt i vår egen takt, och det kan nog bli en skön runda med tanke på dagens sol, men kyliga luft!

Efter joggen äter vi alltid midsommarbuffé hos mamma och pappa och kvällen firar vi nu för tredje året i rad med 6 andra par uppe i Rådom med badtunnebad, gott att äta, lekar och annat skoj!

IMG_1068 IMG_1069

 

Årets midsommarfrukost blev mjölkkokt jordnötshavregröt (koka ihop mjölk, havregryn, jordnötssmör och en dutt salt) med skivad banan, en halv grapefrukt + en ägglatte!

Mums!

 

Hoppas att ni får en fantastisk midsommar mina fina läsare!

Stor kram till er / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats