Emma Barremyr

Vilodag!

God morgon onsdag ♥

Alltså den där tiden… vart tar den vägen undrar jag? Både måndag och tisdag försvann i ett svep och idag är det dags för oss att se oss själva i ögonen, tala om för oss att vi är vackra och att vi ska rocka den här onsdagen för VI ÄR SÅ JÄKLA BRA! Gör det nu 🙂

Idag var det dags för en löptur igen. Jag körde ju ben i söndags och har känt mig helt överkörd nu i två dagar. Alltså det har varit HEMSKT och jag har skrattat gott åt mig själv när jag gått som en 100-åring och stönat. Hehe. Igår eftermiddag började det äntligen släppa lite. Under kvällen koppade jag sen benen för att få igång blodcirkulationen och idag tycke jag att benen skulle vara någorlunda pigga för att orka med en kortare distans på 5 km. 72 timmars vila fick räcka då jag efter det borde vara så gott som återhämtad…

MEN…. så vaknar jag och känner mig väldigt trött. Jag tar vilopulsen och inser att jag inte ska springa idag trots att benen ändå kändes helt okej. Vilopulsen är ett bra mått på dagsformen och när den är högre än vanligt är det dumt att träna då det kan vara en infektion som är på gång. Min puls var många slag högre och att träna då hade bara varit dumt. Jag påminner mig själv om att träningen bryter ner kroppen – och är inte kroppen tillräckligt stark finns det ingen mening med att träna. Antagligen så jobbar den redan hårt med att försöka reparera något annat än muskler som skadats av träning!

Idag tar jag istället hand om kroppen på annat sätt! Jag började först morgonen med färskpressad juicemorot, ingefära, citron och apelsin. C-vitaminer och antioxidanter för att boosta kroppen lite extra!

Sörplade juice och betade sedan av mailen innan jag satte mig i soffan med en stor och god frukostskål innehållande banan- och avokadoyoghurt med stekpannegranola!

Yoghurt (1 person):

  • 1 avokado
  • 1 banan
  • 1 dl havremjölk
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 nypa vaniljpulver

Mixa till en slät kräm och servera med granola!

Stekpannegranola (1 person):

  • 1 msk kokosolja
  • 4 msk havregryn
  • 1 msk havrekärnor
  • 1 msk pumpakärnor
  • 1 msk chiafrö
  • 1 msk solroskärnor
  • 1 tsk honung
  • 1 nypa kanel och kardemumma

Släng i kokosoljan i en het panna och tillsätt alla ingredienser utom honung. Rosta tills granolan får lite färg, tillsätt honung och smaka av med kryddor. Servera med banan- och avokadoyoghurten. Jag toppade med lite extra kokos!

Nu har jag två långa dagar framför mig. Ikväll jobbar jag till nio och imorgon börjar jag 8.00 och gör sen ett 26-timmarspass tills på fredag! Bloggen hinner jag tyvärr inte med, men som TUR ÄR har jag fixat tidsinställda inlägg till er så ni kan kika in här ändå 🙂

Hoppas ni får en fantastisk onsdag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellinor

    Alltid så klok och sund i ditt tänkande och handlande. Bara det att ta sin vilopuls om morgnarna imponerar 😉
    9 gånger av 10 brukar det bara vara att gå upp och träna om morgnarna (innan jag hinner tänka- eller känna efter för mycket) Ibland hade det kanske varit bra. Den där 10e gången kommer jag dock oftast upp men känner ganska snart att nej, kroppen orkar inte idag. Då är det bara att krypa ner under täcket igen och sova de där timmarna extra. I slutet av dagen har man igen den tiofalt. Träning skall, precis som du skriver, inte bryta ner, utan bygga upp kroppen.

    Önskar dig en fortsatt fin dag <3

    Kram

  2. Mio

    Hoppas att du känner dig kry snart, bra att du är så klok att du lyssnar på din kropp!
    Stekpannegranola både låter och ser jättegott ut, själv hade jag en period när jag gjorde äppelpaj i stekpanna till frukost hela tiden.

  3. Linda Assarsson

    Gomorron fina Emma!
    Ditt synsätt inspirerar så oerhört mycket!
    Jag behöver lära mig att lyssna mer på kroppen och att då se hur bra du är på det får mig motiverad!
    TACK!!!

    Ha en grymt go dag!

    Kram Linda

stats