Emma Barremyr

Påsken som ätstörd

Älskade vänner ♥

Påsken, är precis som julen och andra högtider väldigt skrämmande för en person med ätstörningar. Jag kan minnas den fruktansvärda ångesten jag hade inför dessa högtider under mina år som ätstörd. Jag tog avstånd från allt det goda och körde lite extra hårt på träningspassen. Plågade mig själv, min kropp ännu hårdare för att iallafall kunna njuta på julafton.. eller påskafton. En godis kunde jag väl iallafall vara värd då? Men nä, jag satt där efteråt och äcklades av mig själv och plågade mig ytterligare ett snäpp med hård träning och lite mindre mat som kompensation.

Jag vill bara tala om för er att det inte behöver vara såhär. DET SKA INTE VARA SÅHÄR! Det här beteendet är sjukt och det finns ingen som är värd det.

Jag vill tala om för er att inget farligt kommer hända i påsk. Ingen behöver ha dåligt samvete för att en äter lite godsaker från ett påskägg, lite extra mat från påskbordet och kanske tränar ett pass mindre än vanligt. Inget behöver kompenseras med mer träning och mindre mat.

Har ni tänkt på vad som egentligen är viktigt här i livet?

Vad skulle du göra om du visste att det här var sista dagen på ditt liv?

Ibland tänker jag så för att påminna mig själv om att det är viktigt att ta vara på tiden och ta hand om sig själv. Jag kommer aldrig bli lyckligare av att sträva efter en annan kropp, utan jag väljer istället att vara lycklig i den jag har under tiden som jag lever – en vet aldrig vad som händer! Jag kommer ta vara på påsken – njuta av den goda maten, kramas med nära och kära, le till min vackra spegelbild och tala om att jag är värd det här!

Gör det du också!

IMG_2767

 

Bjuder på en påskbild på mig och min älskling från förra året och önskar er därmed en fin påskhelg ♥

 

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats