Emma Barremyr

Nötig renskavswok

Hej vänner ♥

Tips på en enkel, god och nyttig middag?

Det kommer här!

Nötig renskavswok (2 personer):

  • 1 paket Polarica renskav
  • 500 g Baliwok (eller andra wokgrönsker)
  • 5 dl riven vitkål
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2-3 msk jordnötssmör
  • Chilipulver
  • Salt och peppar
  • Kokosolja

Stek renskaven i kokosolja och släng sedan på wokgrönsker och vitkål. Stek ihop allt till grönsakerna mjuknat. Balnda under tiden ihop kokosmjölk med jordnötssmör och häll över woken. Salta, peppra och krydda med chili – jag tycker om när det är lite sting i. Låt allt puttra ihop till en krämig wokröra innan du serverar med färgglada grönsaker!

Y U M M I I I ! ! !

Alltså – busenkelt, går snabbt och smakar så jäkla bra! Min nya ”snabbmatsfavorit” hädan efter. Passar perfekt i matlåda dessutom!

Vilken är eran snabbmatsfavorit?

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. amanda

    jag älskar nötfärsbiffar och de går ju att variera i all oändlighet. slänger in dem i en ugnsform i 30 min på 200 grader så sköter de sig själva – utan os! 🙂 alltid mycket lök och ett ägg i smeten, sedan kan man variera med cayenne, chili, fetaost, chevreost, timjan, rosmarin, paprika, vitlök. Matig sallad till detta. eller varför inte matvete eller ett pitabröd och tsatziki? omelett går ju också att variera i all oändlighet. champinjoner, skinka och lök är bäst!

  2. Anonym

    Min favoritsnabbmat hemma är nog vad många kallar pastasås, men jag äter den med annat än pasta 😛
    Man steker bara kyckling och lök, ev. svamp, tills det är genomstekt, häller på grädde, reder lite, i med någon smakrik lagrad ost, salt, peppar, klart och riktigt gott! 🙂

  3. Annah

    Har nog en ny snabbmatsfavorit här hemma som dessutom barnen älskar även om de får klyftpotatis istället för broccoli/blomkål/sötpotatis eller vad jag nu serverar till. Snabbmarinera kyckling i olja och kryddor (soya, timjan, salt, peppar, chilipulver, vitlök, ja vad man gillar). Skär i avlånga smala skivor och in i ugnen ca 2o minuter tillsammans med grönsaker.

    1. Emma

      Ja renskav är så himla gott! 🙂 ditt tips på snabbmat lät toppen, så himla smidigt att köra en plåt med saker man gillar i ugnen, så vips är det klart, snabbt och gott! 😉

stats