Emma Barremyr

Min sommarmat

God morgon 
 
Under varma sommardagar blir jag sällan sugen på ”varm” mat. Jag vaknar upp med ett enormt sug efter kesokvarg, mixar svalkande smoothies till mellanmål och äter matiga sallader till lunch och middag. 
 
Men kesokvarg och sallad, hur bra träningsmat är det egentligen?
 
Jodå, med ordentligt med topping på kesokvargen och med rejält näringspimpade sallader går energitätheten och näringsvärdet upp. En sallad behöver inte vara kalorisnål och tråkig och kesokvargen kan färgläggas med näring till tusen och jag är redo för dagen!
 
 
1. Kesokvarg med baobab toppad med färska jordgubbar, stora blåbär, mullbär, kokoschips, bovete- och quinoapuffar, hampafrön, kakaonibs, pumpakärnor och acaípuder.
2. Kesokvarg med hallon, blåbär, bananslantar, massa kokos, jordnötssmör och mullbär.
3. Hallonkokoskesokvarg (1 dl av vardera hallon, kokosmjölk, keso,kvarg), frysta bananer, mullbär, kokoschips, bovete- och quinoapuffar, hampafrön, kakaonibs, rawmio och pumpakärnor.
4. Kesokvarg med baobab toppad med färska jordgubbar, stora blåbär, mullbär, kokoschips, bovete- och quinoapuffar, hampafrön, kakaonibs, pumpakärnor, rawmio och acaípuder.
 
 
1. Halloumisallad med bladspenat, avokadohalva, minitomater, vattenmelon, nektarin, jordgubbar, broccoli, riven kokos, pumpakärnor, ringlad kokosolja, oliver och klippt fikon.
2. Halloumisallad med bladspenat, galiamelon, avokadohalva, tomat, paprika, naktarin, kokosflingor, pumpakärnor, pinjenötter,russin och ringlad kokosolja.
3. Halloumisallad med bladspenat, broccoli, jordgubbar, kiwi, melon, parmaskinka, oliver, klippt fikon, rostade bondbönor, pumpakärnor, riven kokos och ringlad kokosolja
4. Äggsallad med bladspenat, broccoli, oliver, kiwi, nektarin, smörstekta champinjoner, brieost och avokadohalva.
 
Som ni ser så är favoriten halloumi i salladen. Sältan gör sig så galet bra tillsammans med söta färska frukter och bär att jag bara suktar efter mer. Och ni – testa släng på lite kokosflingor, torkad frukt och ringlad kokosolja – det blir huuuuur GOTT som helst!
 
Nu väntar ett träningspass och ett möte innan jag och mamsen åker upp till sommarstugan! Idag blir det lite jobb i nya utbygget under dagen, och mys, mat och kortspel under kvällen. Imorgon vankas det 50-årskalas för morbror med släkt och vänner. 
 
Datorn hänger inte med så någon bloggning blir det inte på ett par dagar nu framöver, däremot tänkte jag försöka slänga upp receptet på vår underbara middag (grillade kycklingburgare med hembakat bröd och mangocurrysås) från igår i helgen, så håll utkik!
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats