Emma Barremyr

Underbar hemgjord choklad

Hej söta läsare 
 
Det är väldigt enkelt att göra egen choklad. Det går dessutom väldigt snabbt!
 
De här mumsiga chokladbitarna är såå krämiga och goda, och kan stilla vilket chokladbegär som helst! Jag lovar! Till alla er chokladälskare där ute – detta är något ni måste testa!
 
Rena chokladdrömmen är vad det är!
 
 
Ingredienser:
2 dl ekologisk kakao (gärna rå)
1 dl kokosolja
3/4 dl agavesirap
1 1/4 dl vatten
 
Häll alla ingredienser i matberedaren och mixa väl till en härlig chokladsmet.
 
Smaksättning?
* Lakritspulver
* Mintarom
* Frukt och bärpulver
* Kokos
* Torkad frukt
* Hackade nötter
 
No limits you know!
 
Tillsätt smak eller välj att ha chokladen naturell. I min handlade det lakritspulver. Häll upp smeten i en form och frys den i några timmar. Skär sedan bitar av den och ät den lite halvfryst (när den tinar blir den ganska mjuk och är då galet god till glass eller att ha som ”chokladsås” på pannkakor etc).
 
 
 
Så nu vet ni vad ni ska äta till torsdagsmys ikväll då! Min sats ligger i frysen och bara väntar på att ätas upp!
 
Kram / Emma
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Kan man byta ut avegesirap mot vanlig sockersirap? 🙂 eller ljus sirap?

    Svar:
    Ja det borde funka, testa! ;D
    Emma Barremyr
  2. Kristin

    Åh! Är en riktig chokladfantast och skulle vilja prova så fort som möjligt. Men har en liten fundering först. Jag-kan-verkligen-inte-äta något med kokos, det är bland det värsta jag vet. Du har inget förslag på något att använda istället för? 🙁

    Kram.

    Svar:
    Gör på smakfri kokosolja 🙂
    Emma Barremyr
  3. Lovisa!

    Oj, ser ut som himlen för en chokladälskare!!

    Kan man byta ut agavesirap mot honung eller har dom inte samma bakegenskaper? Grym blogg förövrigt, älskar att prova dina recept, allt från mat till bröd och snacks! Ha en bra helg. 🙂

    Svar:
    Det kan jag lova att det är! Det borde funka att byta ut mot honung, men jag tror det kan bli ganska "kladdig" choklad då honung inte fryser på samma sätt. Annars finns agave i de flesta matbutiker (även mindre) vid honungen och är ett bra alternativ att köpa hem! 🙂 Kul att du gillar bloggen, det glädjer mig verkligen! Hoppas att du haft en fin helg du med!
    Emma Barremyr
  4. Mimmi

    Ser jättegott ut! Kan man byta ut kokosoljan mot något annat? Tex vanlig olja eller något annat. Tacksam förvsvarv:)

    Svar:
    Kokosolja bidrar med både smak och konsistens så den ska du inte byta ut 😉 kokosolja finns i de flesta matbutiker nu för tiden så det är lätt att införskaffa en burk 🙂
    Emma Barremyr
  5. josefin

    underbar! bakade en sats direkt, supergod 😀

    Svar:
    Vad roligt att du gillade den 🙂
    Emma Barremyr
  6. Matilda

    Hej Emma. Jag har under snart ett halvår pressat min kropp alldeles för hårt med både träning, stress och jobb. Glömmer totalt att äta och ja, jag får väl erkänna, det jag äter har jag extrem kontroll på. Jag har nyligen kommit till insikten att det är en ätstörning. ca 900-1000 kcal om dagen, och alltid ett par timmars träning, främst kondition. Nu är jag dock fast besluten att slå mig fri från detta, men är så rädd för att min ämnesomsättning är förstörd och att jag kommer lägga på mig massor med vikt nu när jag börjar äta normalt igen. Rädd för att detta kommer leda till att jag får panik och faller tillbaka i svält. Hur håller jag metabolism och ämnesomsättning igång så att viktuppgången blir långsammare? Är den för evigt förstörd? Är chanserna stora att jag aldrig kommer kunna äta normalt igen tror du? Förstår att detta är individuellt, men jag har hört så olika och är nu rädd att öka mitt näringsintag.. Jag är fullt medveten om att jag måste gå upp i vikt och vill ju detta, jag trivs inte nu, men vill inte att det ska gå hemskt fort och att jag ska falla tillbaka och allt ska bli värre. Tacksa för all hjälp Emma, verkligen, jag behöver det. Kram

    Svar:
    Hej! Jag blir så ledsen av att läsa det du skriver, jag önskar verkligen att du får må bra snart! Den ämnesomsättning är verkligen INTE förstörd. Så fort du börjar äta mer kommer kroppen anpassa sig och få en högre förbränning (när du äter lite står kroppen på sparlåga), så du kommer absolut att kunna äta normalt igen. Förstår att du har det svårt, men försök att ta hand om din kropp och var din bästa vän nu (du vet hur du skulle behandla din bästa vän – inte med svält – ellerhur?). Jag vet att du kommer klara det – var stark! Kram
    Emma Barremyr
  7. Elin

    Åååh! Ser sååå gott ut!! Men var får man tag på lakrispulver??? Och finns de fler/andra "smaker"???

    SoligaSommarKramar till dig Fina Emma!!!

    Svar:
    Det finns nu.mera i bakhyllan de välsorterade matbutiker, iallafall Ica. Har inte sett andra smaker 🙁 massa soliga kramar
    Emma Barremyr
  8. Micha

    Hej Emma! Måste säga att din blogg är helt fantastisk! Sån här energi och kreativitet skulle jag också vela ha. Jättehärliga recept och peppande träningstips! Måste bara fråga hur du byggt upp din blogg? Jag har också en blogg, men är inte alls lika aktiv som du. Vill så gärna ha några tips på hur man får sin blogg att se finare och mer inbjudande ut 🙂 Riktigt trevligt med någon som bryr sig om hälsan och inte utseendet i första hand. Blir riktigt glad!

    Svar:
    Hej Micha! Det är inte jag som gjort designen på bloggen, utan jag tog kontakt med Anna (annaform.se). Hon är otroligt duktig och inte speciellt dyr för att bygga upp en snygg design. Det får bli mitt tips 🙂
    Emma Barremyr
  9. Alyz

    Ser galet gott ut, kan riktigt känna hur dom smälter i munnen! 🙂 Om man inte har agavesirap hemma, tror du man kan byta ut det mot stevia och lite extra vatten då?

    Svar:
    Jag vet faktiskt inte hur konsistensen blir om du byter ut den. Det skadar ju inte att prova 🙂 annars finns agave att köpa i matbutiker 🙂
    Emma Barremyr
  10. Marja - Baka Sockerfritt

    Vad roligt att jag läste detta inlägg, för jag hade precis tankarna på att testa att göra egen choklad! Måste göras snart 🙂

    Svar:
    Haha, vilket sammanträffande 🙂 hemgjord choklad är så mums!!!
    Emma Barremyr
stats