Emma Barremyr

Hej måndag

God morgon 
 
Tog emot lite när klockan ringde idag eftersom de senaste morgnarna har varit lata sovmorgnar. Drog upp mig själv ur sängen ändå eftersom jag visste att en god frukost väntade – idag overnight oats med hemgjord mandelmjölk, jordnötsfluff, hallon och kokoschips.
 
 
Overnight oatsen är samma gamla recept som jag aldrig tröttnar på – 1 dl havregryn, 1 msk krossade linfrön och 1 dl mandelmjölk (denna gången hemgjord).
 
Jordnötsfluffet gjordes idag på en elvispad äggvita, 1/2 dl kvarg, 1/2 dl turkisk yoghurt och 1 msk jordnötssmör och 1 msk kokosflingor.
 
Allt förbereddes igår kväll och var bara att plocka fram idag. Enkelt, gott och snabbt!
 
 
Idag är det full rulle hela dagen! Har fyra kunder, behandling, ett besök på skatteverket och lite andra ärenden på stan på schemat!
 
Hej måndag, jag gillar dig!
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elinn

    Hej!

    Du har nog den bästa bloggen av dem alla! Jag kollar alltid in din blogg minst 1 gång per dag och hittar alltid den inspiration jag söker. Jag är en tjej som nyss har blitiv helt tokgalen i all sorts mat. Speciellt frukostar. Och ibland, måste jag erkänna, lånar jag några recept från dig. Hoppas det är helt okej för att du gör ser så dundransvärt gott ut.

    Själv har jag en blogg som jag brukar lägga upp mina frukostar och mer måltider som jag själv gör och mina träningar. Skulle vara jätteroligt ifall du ville ta en titt och skriva vad du tycker om den!

    Stor kram

    Elinn 😀

    Svar:
    Hej! Vad roligt att höra, tack söta du 🙂 Du får absolut låna mina recept, men länka mig på din blogg om du lägger ut receptet bara! Kikade in på din blogg, och den är jättefin! Keep up the good work och heja dig 😀 Stor kram tillbaka
    Emma Barremyr
  2. Camilla

    Hej Emma!

    Din blogg är så himla bra, känner alltid av matglädje när jag går in på din blogg eller via Instagram!

    Nu har jag en fråga till dig. Jag har fått ett jobb inom äldreomsorgen. Problemet är att när jag ska jobba delade turer (7.30-13.00, rast hemma och sedan tillbaka mellan 16-20.45 igen) så har jag inte rätt att ta ut någon rast. Det innebär att jag mellan 13-16 ska få i mig en lunch samt middag inom loppet av 3 timmar (vilket jag tycker är väldigt jobbigt). Har du något tips på om man som jag behöver få i sig mycket energi men har kort tid på sig? Någonting som jag kan ta med mig till jobbet och in princip klunka i mig när det börjar närma sig middagstid? Funderar på att köpa pulverpåsar med matersättning (typ modifast) bara för att få i mig någonting mellan varven på jobbet, men min sambo anser att det inte ger så bra näring.

    Det skulle hjälpa mig mycket om du har några tips! Tack i förhand!

    Kram

    Camilla

    Svar:
    Hej! Vad roligt att höra att du gillar bloggen! Det gör mig glad 🙂 Jag skulle inte rekommendera dig att köra på ersättning i pulverform. Mitt tips är istället att ,ixa ihop en smoothie på havregryn/ frukt/ bär/ mjölk (ko, nöt, soja, havre, kokos)/ kvarg/ ägg/ nötsmör/ kokosolja – ja det du gillar. Försök få med både kolhydrater, fett och protein då att den mättar och ger näring! Det är mitt bästa tips! Lycka till på jobbet! Kram
    Emma Barremyr
  3. Ellinor

    Jag studsade som vanligt upp tidigt denna måndag. Trots att jag igår önskade mig ytterligare en ledig dag, var det med glädje och förväntan som jag tog mig an denna måndag och nya vecka. Endorfinerna och lyckan från helgen kan ha något med saken att göra, likaså det faktum att favoritpasset på gymmet stod på schemat.

    Nu är jag redan i full gång och fortfarande full av energi. Detta kommer att bli en riktigt bra dag!

    Kram

    Svar:
    Gud vad härligt 😀 Bästa inställningen, så härligt att höra 😀
    Emma Barremyr
  4. Lovisa

    Det ser super gott ut! Men du jag undrar om du håller på med pt-kunder online? =)

    Svar:
    Går absolut att lösa med pt-online om du skulle vara intresserad. Om du är det kan du skicka ett mail till emma@ptbyemma.se så kan jag berätta lite mer om hur det går till och hur vi lägger upp det! 🙂
    Emma Barremyr
stats