Emma Barremyr

Basilikabakad kyckling med kokos- och ananasris

Gokväll 
 
Dagens enkla middag hade det där lilla extra, både i smak och konsistens! Ibland blir det bara sådär himlans gott 🙂 Kokade ihop basilikabakad kyckling som serverades med ett kokos- och ananasris. Mumsmums!
 
 
Ingredienser (2 personer):
2 kycklingfiléer
100 gram fetaost
50 gram phiadelphiaost
Färsk basilika
2 dl fullkornsris
4 dl kokosmjölk
Hackad färsk ananas (funkar också bra med konserverad)
 
Tina kycklingen. Sätt ugnen på 225 grader. Stavmixa ihop fetaost, phiadelphiaost och basilika efter smak. Salta och peppra kycklingen och bred basilikatäcket över kycklingen. Kör in i ugnen i ca 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Mät under tiden upp ris, kokosmjölk och salt i en kastrull. Koka upp och låt koka i 15 minuter på medelhög värme. När det nästan är klart häller du i hackad ananas som får kokoa ihop med kokosriset.
 
 
Lyckligtvis blev det lite mat kvar som blev en låda till mig imorgon 😀 Vilken lycka!!!!
 
 
Har ni ätit något gott till middag idag?
 
Kram / Emma
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Hej, ny läsare här. Vilken härlig blogg du har, hittar jättemycket inspiration. Läggs definitivt till bland mina favoriter.

    Testade detta recept ikväll, riktigt smaskigt! 🙂

    Svar:
    Hej! Åååh, tack vad roligt att höra 😀 Kul att du gillade rätten – är en av mina favoriter faktiskt 😀
    Emma Barremyr
stats