Emma Barremyr

Ostgratinerad potatis med persilja och vitlök

Hej 
 
Idag jobbar jag 24-timmarspass tills imorgon. Bjussar därför på ett tidsinställtinlägg med ett gott recept!
 
Igår kikade två av mina fina vänner förbi lite spontant på grillkväll med ett glas vitt vin. Det var en underbar och ljuvlig höstkväll och vi passade på att sitta ute och njuta av den fina kvällen. Jag var sugen på att testa något nytt till det grillade och slängde ihop något som blev ostgratinerad potatis med persilja och vitlök.
 
 
 
Beräkna 2-3 medelstora färskpotatisar per person. För mig blev det då 15 st eftersom vi skulle äta fem stycken. Skölj och tvätta potatisarna, halvera dem och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt, salta och kör in i ugnen ca 30 minuter (eller tills de blivit mjuka) Till dessa potatisar blandade jag ihop 50 gram rumsvarmt smör, 75 gram riven ost, 1 vitlöksklyfta, 1 dl färsk hackad persilja, flingsalt med vitlökssmak samt lite svartpeppar. När potatisarna är mjuka tar du ut dem ur ugnen och brer över ostblandningen och kör sedan in i ugnen ytterligare till osten har smällt och potatisarna har fått en fin gyllenbryn färg.
 
Serveras med fördel till en god köttbit, kyckling eller fisk som gära legat på grillen. På bilden syns grillade kycklingfiléer, dragonsås och sen sallad innehållande, tomater, gurka, melon, gul paprika, salladsblad och pinjenötter
 
Ha en fin söndag mina vänner!
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats