Emma Barremyr

Hem igen

Hej

Vi sitter i bilen på väg hemåt nu och har precis stannat till i Kläppen och ätit lunch från brunchbuffén. Nu är vi mätta och belåtna åter en gång 🙂 Känns skönt att vara på väg hem till vardagen igen. Veckan uppe i Idre har varit fantastikt skön och härlig och jag har fått en återhämtning som kommer hjälpa mig att orka med resten av terminen fram till skolavslutningen. Jag är verkligen redo att köra igång med plugg och praktik igen imorgon! Dessutom ska jag börja ta tag i mina magproblem och testa mig fram genom olika dieter för att se vad som funkar för mig och min IBS. Första veckan kommer bli en mjölkfri vecka för att se hur magen mår av det och jag kommer även testa på LCHF längre fram. Det är inget jag egentligen vill. Att följa en diet och undvika massa saker som jag gillar är inget jag väljer bara för att. Nu vill jag bara må bra i magen och klura ut vad den klarar av. Vissa saker vet jag redan att jag ska undvika och det är framför allt lök av alla dess slag, chips, tuggummi, vitt bröd och bönor. Men det är mycket mer än så som spökar.

Så igår bestämde jag mig för att det skulle bli en sista dag med en svälld och ond mage. Därför njöt jag av middagen allt vad jag kunde. Den italienska buffén var underbar och vi åt så mycket gott. En fullproppad tallrik med italienska läckerheter som fylldes på 3 gånger innan jag fick nog. Underbara pizzor, parmaskinka, marinerad parmesan, champinjoner, hemgjord färskost och tapenade till italiensk bröd, mozzarella, tomater, rocculasallad och oliver tog mig tillbaka till den italienska matporren och fantastiska smakupplevelser. Sen såklart godis och mys i soffan. Även om min mage hatade mig just då var det så värt det. Nu ska jag försöka vara den mer till lags och kommer även ge mig in i en sockerfri period fram till sommaren. Även det för magens skull, men även för att få mer energi, bli gladare och må bättre. Socker är en bov som tar mer energi än vad den ger tyvärr. Sen är det så himla skönt när man kommer över den där gränsen av att jämt och städigt vara sugen på något sött (som man får efter en period av mycket sötsaker som nu under påsk + idresemester) mycket text det blev nu, men nu vet ni hur det ligger till 🙂

Bjuder på några bilder från den italienska buffén igår!

Hoppas att ni haft en trevlig helg!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. victoria

    åh, jag har också haft jättemycket ont i magen nu det senaste :/ så ska också med start imorgon försöka proöve mig fram, verkligen medvetet, vilken kost som passar mig allra bäst & vilka livsmedel jag bör försöka undvika.. men visst är det tråkigt? fast värt det om man hittar sin "magiska mat" 😀 lycka till vänne, kram!

    ps. vi får höras om när vi kan ses längre fram, du jag & viktoria 🙂

stats