Emma Barremyr

delikata morotspannkaka

Hej vänner

Dinkelpannkakor är en otroligt bra lunch som kan ätas varma, som kalla. Det är passar också utmärkt i matlåda. Jag brukar göra ”storstekning” när jag väl steker för att kunna frysa ned och bara plocka upp när jag känner för det. Mina pannkakor gör jag alltid på dinkelmjöl, som mättar bättre och ger mer proteiner än vetemjöl, och därmed kommer mättnadskänslan behållas längre. Smakerna som blandas ihop i dessa charmiga, inte så perfekta pannkakor till utseendet, gör mig lycklig! De är så himla goda helt enkelt. Jag toppar dem med keso, äppelmos och pudrar övr lite kanel. Sen njuter jag!

Morotspannkakor med dinkelmjöl och kanel: (ca 20 st)
4 ägg
1 tsk salt
5 dl dinkelsikt
8 dl mjölk
200 gram fint rivna morötter
1 msk kanel
1 dl skalade sesamfrön
smör till stekning

Vispa ägg och salt och tillsätt sedan mjöl och mjölk under omrörning. Blanda i de rivna morötterna, kanel och sesamfrö. Låt smeten vila en stund innan gräddningen påbörjas!

/ Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats