Okategoriserade

  Life Magnesium

  ANNONSSAMARBETE MED LIFE

   

  Har ni börjat fynda några julklappar än? Om inte kommer här ett julklappstips! Life har nämligen en julkalender där ni varje dag ända fram till julafton kan ta del av härliga erbjudanden på mysiga och hälsosamma produkter. Hur underbart?! Och har ni redan julklapparna klara kan ni garanterat fynda något till er själva istället 🙂

  Imorgon kommer ett grymt erbjudande på Life’s egna magnesium att finnas i kalendern, och det får ni inte missa. Den går att köpa både hos Lifebutiken.se och i butik!

  > Ni hittar erbjudandet här <

   

  Jag har själv fått testa Lifes egna magnesium, och just magnesium är faktiskt ett av få kosttillskott som jag äter dagligen. Varför? Jo för att jag märker stor skillnad på mitt mående om jag inte gör det, och även för att magnesium har väldigt många viktiga funktioner i kroppen.

  Jag har under många år haft problem med restess legs och domningar i benen, och när jag äter magnesium blir faktiskt benen mycket bättre. Under graviditeten hade jag även första halvan mycket problem med kramper i vaderna om nätterna. Sen kom jag på att jag inte åt magnesium, och när jag började äta det igen försvann problemen med kramp.

  Jag upplever även att jag sover bättre när jag äter magnesiumtillskott, återhämtningen efter tuffa träningspass går snabbare och faktiskt så blir jag inte förstoppad lika ofta om jag äter magnesium (det hjälper alltså min IBS-mage). Jag har ätit magnesium i flera perioder i livet och har på så vis kunnat se alla dessa positiva effekter. Så summa summarum – det här är alltså min erfarenhet och förutom dessa positiva effekter som magnesium ger mig så är mineralen bland annat också viktig för produktionen av protein, omsättningen av kalcium samt för normal nerv- och muskelfunktion.

   

  Men kan vi inte bara äta bra mat för att få i oss det vi behöver?

  Jo det är klart! Bra mat med fina ekologiska råvaror har vi gott om i Sverige, så det ska vi äta så mycket vi kan av. Dessvärre har näringen i maten minskat eftersom frukt och grönsaker sällan får genomgå den mogningssprocess i solen som de behöver. Ofta fraktas de till Sverige och får mogna i mörka lådor eller i butik = mindre näring. Många har dessutom svårt att få i sig den mängden frukt och grönt som rekommenderas, så just därför kan det vara bra att komplettera med vissa tillskott.

   

  Lifes Magnesium är högkvalitativ och högdoserad, och vill man jämföra produkter och priser är det viktigt att kolla hur mycket varje tablett innehåller. Det kan vara svårt att veta hur mycket man behöver äta eftersom den rekommenderade mängden är så olika beroende på hur man lever och äter i övrigt, så därför tycker jag att det är bra att gå till en välsorterad hälsokostbutik där man kan få råd och tips för att kunna välja rätt tillskott med rätt kvalitet till ett bra pris. Även om det finns mycket kosttillskott och hälsoprodukter i vanlig dagvaruhandel idag så är det inte jämförbart med Life eftersom man inte får någon personlig service hos t.ex. Ica och liknande butiker.

  Jag har själv en nära vän som jobbar på Life som jag får så mycket hjälp och tips ifrån, och det är verkligen guld värt att få proffsig hjälp från någon som är lika genuint intresserad av hälsa som mig själv. Life är Nordens största hälsokedja! Ni hittar deras hälsorådgivare i 200 butiker landet över och de finns där för att ge tips och råd om hur vi kan hitta en bättre balans mellan kost, motion och vila!

   

   

  Det här inlägget är ett annonssamarbete med Life.

  Kram / Emma.

   

  3 svar till “Life Magnesium

  1. Magnesium är superviktigt och fler borde ta tillskott av det, men jag vill varna för att handla i LIFEs butiker. De lägger på SJUKT mycket i jämförelse med andra hälsokostinrättningar. Jag väljer Holistic eller Helhetshälsas produkter och jag handlar dem på Shoppingfornet eller Bodystore. Och passar på när det är rea. Anmäl er till deras nyhetsbrev så får ni info när det är rabatt.
   Vad gäller LIFE så gjorde jag ett inlägg om dem på min egen blogg och där har jag exempel på en del grejer.
   Länkar kan man inte lägga upp här, men senast gällde det te på maskrosblad. Vitapost tog då 69 kronor och Life vill ha 86 kronor för exakt samma förpackning. Och som vanligt trillade mina ögon ur sina hålor när jag kollade på Cocosa. Hur är det möjligt att kränga det för 229 kronor när det kostar 169 eller 179 kronor på webben?
   Jag har också ett inlägg där LIFE tar 86 kronor mer för Helhetshälsas Supergreens. 86 pix!
   När jag framfört kritik till LIFE för deras prissättning säger de att det kostar att ha öppet fysiska butiker. OK … Som om det vore gratis att driva näthandel? Det kostar en väldig massa pengar att skapa en webshop. Jag lovar, det gör det!! Och sedan är det ju inte så att varorna hoppar ner i lådan själv när kunden tryckt på knappen ”Beställ”. Inte traskar lådan iväg till PostNord heller.
   Så mitt råd är – handla INTE på LIFE – vare sig på deras webshop eller i deras butiker.

  2. Anonym skriver:

   Restless lets eller liknande symtom kan ju annars ha med järnbrist att göra. Värt att kolla upp jäennivåerna noggrannare om du inte gjort det. Kolla strykjärnet, inte bara det vanliga provet det tar. Det syns nämligen inte alltid där att dipåerna är tomma. Sen kan ju magnesium göra skillnad för mycket. Men kolla upp järnet!

   1. Emma skriver:

    Intressant! har tagit järntillskott under en längre tid så tror inte att jag har brist på det, men tack för att du delar med dig 🙂

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.