Emma Barremyr

Första december

God morgon vänner ♥

Vi är hemma igen och det känns helt underbart! Men det är väl alltid så, borta bra men hemma bäst? Och så lång tid som man ställt in sig på att resa, så länge är alltid precis lagom att vara borta. Efter nästan 10 dagar ute på äventyr landade vi slutligen hemma på Hammarö vid lunchtid igår, och det var så skönt. Min mamma kom hit och passade Elsa medan jag och Pelle fick packa upp i lugn och ro, duscha och därefter gå och lägga oss en stund. Vi flög ju nattflyg från Dubai och ingen av oss kan riktigt sova på flyg, så vi var rejält trötta när vi kom hem.

Trots nattflyg och ingen sömn så gick hemresan ändå bra. Vi lyfte 02.00 Dubaitid och Elsa sov från 20.00 på kvällen och i stort sett ända fram till boarding eftersom vi lyckligtvis fick ha med vagnen hela vägen fram till gaten. Sen sov hon ungefär halva flygtiden och därefter hade vi fullt upp att underhålla vår lilla smula. Och det här med att roa en unge när man själv ser i kors av trötthet alltså – en riktig utmaning! Men det gick bra trots att det var jobbigt. Majskrokar, Babblarna och diverse leksaker och fina människor på flyget gjorde att tiden gick fort.

Igår kväll somnade vi hela familjen innan 18.30 (ungefär den tiden vi gått och lagt oss i Dubai, alltså 21.30 Dubaitid). Elsa vaknade 03.30 nu på morgonen (hon har av någon anledning gått från 11 timmar till 9-timmarsnätter de senaste nätterna, och jag hoppas att det inte är en ny vana, hehe….), men Pelle tog henne så jag fick sova vidare. Han kom in med henne till mig strax innan 5.00 så att vi fick amma och sedan somnade vi alla tre om. Jag vaknade vid halv sju (efter 12 timmars sömn alltså, hehe) och kände mig alldeles utvilad, men samtidigt lite bakfull. Det var länge sedan jag sov så hårt och så länge en natt!

Och Elsa tar sig visst en sovmorgon idag, så jag passar på att skriva det här inlägget. Annars är det sällan jag hinner med att frukostblogga nu för tiden. Jag har precis avnjutit frukost framför julkalendern med en härlig känsla i magen. Det är första december idag och jag ser så mycket fram emot allt julmys som väntar tillsammans med Elsa. Hon är ju lite för liten för julkalendern än så länge, men tycker ändå att det är roligt att se på tv, så jag tänker att vi kan kika på den ihop om morgnarna. För sovmorgon som hon kör idag är nog bara ett undantag, hehe…

Dagens frukost var såklart äggmackor och kaffe. Hotellfrukost i all ära, men SOM jag saknat mina äggmackor och svenskt kaffe med havremjölk! Och för lite julkänsla smaksatte jag kaffet med kanel idag. Mys ♥

Klockan närmar sig 8.00 och nu vaknade Elsa precis så ska jag ta och avsluta här. Elsa ska få frukost och sen ska jag göra oss redo för babysim! Nu blev det ett långt och tramsigt inlägg utan något syfte och jag hoppas att ni orkade läsa ända hit, min tanke var ju bara att jag skulle kika in och säga hej nu när jag väl fick chansen.

Jag kommer att berätta mer om resan i andra inlägg. Jag har bland annat fått önskemål om att skriva ett inlägg om hur det var att resa med barn till Dubai, så ett sånt inlägg kommer inom kort. Har ni frågor eller andra önskemål är det bara att hojta till!

 

Hoppas att ni får en alldeles underbar första december!

Kika gärna in i eftermiddag om ni är sugna på att ta del av mina bästa recept med pepparkaka!

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin

    Välkomna hem och tack för en fin blogg!
    Jag har följt dig i ett antal år redan och satt själv med en liten växande bebis i magen när du annonserade att Elsa var på väg 🙂 Det var så roligt att följa dig eftersom våra BFs bara skiljde några få dagar. Men sen blev ju Elsa tidig medan min lille kille blev sen 🙂
    Lång historia kort, vi har en resa till Dubai bokad i februari och därför är jag lite extra nyfiken på hur du upplevde det att amma när du var där. Ammade du offentligt och hur mottogs i så fall det?

stats