Emma Barremyr

Pizza med spenat, rödbetor, chevre och salt mandel

God morgon sötnosar!

Äntligen fredag, och SOM jag älskar att få vakna upp med fredagskänslan i kroppen. Wiiiiieee! Det är så härligt med vetskapen om att helgen med massa mys, familjetid och annat härligt som helgen innebär är nära!

Igår vaknade jag för första gången på evigheter upp utan huvudvärk och ont i kroppen. Jag har varit sjuk så länge nu och sjukdomskänslan och den eviga snuvan har fortsatt att sitta i även denna vecka, men igår hade vi en riktigt drömnatt här hemma och det gjorde verkligen susen för mitt mående. Elsa somnade redan vid 18 på onsdagskvällen och sov sedan till 06.30 igår morse (och åt bara en gång under natten). Så nu äntligen går det åt rätt håll i sjukstugan här hemma!

Jag vilar, och vilar och vilar (ja så gott det går att vila med en 6-månaders bebis, hehe) och kommer att fortsätta vila även idag med undantag från en lunchdejt med ett par vänner här hemma! Jag längtar så mycket efter rörelse ute i friska luften, men det enda roliga i livet just nu är bus och mys med Elsa, och sen all god mat vi äter här hemma. Hehe! Ja äntligen har jag fått tillbaka smaken igen efter den värsta snuvan. Känner mig så tacksam över att få njuta av mat och känna smak igen, för fy så tråkigt det var att äta utan att känna smak alltså…

IMG_4850

Nu ska jag sluta att babbla om hur jag mår och istället lägg fokus på pizzan vi åt igår. Jag hade egentligen tänkt göra crepes med rödbetor och chevre, men blev så sjukt sugen på pizza att jag gjorde det istället.

Och kan vi bara prata lite om det här med rödbetor och chevre på pizza?

Finns det en godaste kombination? Alltså helt ärligt? För första gången på över en vecka kände jag smaken på maten, och att få uppleva den här kombinationen fick mig att vilja gråta en skvätt. Det var så sjukt gott!

Den salta mandeln och lite ringlad honung var liksom pricken över i:et och hade jag inte behövt dela denna ljuvliga pizza med Pelle hade jag lätt käkat upp hela själv. Lätt! Nästa gång ska jag göra en varsin, för den här vill jag inte behöva dela med någon (att receptet nedan är för 2 personer får ni ta med en nypa salt, hehe).

Så varsågoda – mitt fredagstips till er är denna ljuvliga pizza med spenat, rödbetor, chevre och salt mandel.

IMG_4849 IMG_4851

Pizza med spenat, rödbetor, chevre och salt mandel

Ingredienser (1-2 personer):

2 dl ljummet vatten
150 g universalbakmix från Urtekram (–> finns här)
1 tsk salt
50 g philadelphiaost
100 g skivad chevre
30 g bladspenat
2 kokta skivade rödbetor
1 näve hackad salt mandel
1 tsk pizzakrydda
Honung

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda salt och bakmix. Tillsätt vatten och och blanda ordentligt med en handvisp. Smeten blir ganska lös, men det ska den vara. Kavla sedan ut degen mellan två bakplåtspapper. Låt pappret sitta kvar (det lossnar när det är färdiggräddat) och kör in i ugnen i 15 minuter. Ta ut och ta bort översta bakplåtspappret och låt svalna lite.

Bred ut philadelphiaost på hela pizza och lägg sedan på spenat, rödbetor, chevre och mandel. Avsluta med att strö över pizzakrydda. Höj värmen till 225 grader och kör in pizzan tills osten smälter. Ta ut och ringa honung över pizzan innan servering.

IMG_4863 IMG_4864

 

Farligt god pizza alltså! LOVA att ni testar?

 

Stor kram / Emma.

Inlägget innehållet en affiliatelänk.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats