Ägg- och pannkaksrecept

    Kesopannkaka med bacon

    IMG_4513

    Älskade, älskade pannkaka!

    Jag har sagt det förut och jag säger det igen – jag skulle kunna äta pannkaka i all evighet! Det är så gott, lätt att variera (både innehåll och tillbehör) och går snabbt att slänga ihop!

    Pannkaka tycker jag dessutom är den bästa matlådematen eftersom den som även smakar bra kall! Den kan t.ex. tas med som mellis på språng eller som lunch ute på picknick.

    Mitt senaste tillskott till pannkaksfamiljen är denna kesopannkaka med bacon. En otroligt enkel pannkaka som mättar bra och är god att servera tillsammans med lingonsylt!

    Varsågoda!!!

    IMG_4509 IMG_4514

    Kesopannkaka med bacon

    Ingredienser (4 personer):

    2 paket (240 g) bacon

    400 g keso

    2 dl havregryn

    8 ägg

    2 tsk bakpulver

    1 tsk salt

    Klipp bacon i mindre bitar och stek knaprigt. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ihop keso, ägg, havregryn, salt och bakpulver med en stavmixer och blanda sedan i bacon. Häll upp i en bakplåtspappersklädd ugnsform (30 x 25 cm) och grädda i ugnen i 20-25 minuter.

    Servera med lingonsylt!

    IMG_4510 IMG_4503

    Mer pannkaksinspiration?

    >> Klicka här för att komma till stora inlägget med massa recept på pannkakor!

    Kram / Emma.

    6 svar till “Kesopannkaka med bacon

    1. Annika skriver:

      Åh, det verkar jättegott! Hur länge tror du pannkakan håller sig i kylen? Bor själv i en studentlägenhet så har ingen att dela den med 😀 Kram och tack för en fin blogg!

      1. Emma skriver:

        Några dagar, absolut! Och den borde även funka bra att frysa, om du har möjlighet att göra det 🙂 Alternativt kan du ju göra halva satsen! Kramoch tack för en fin kommentar, glad att du gillar bloggen <3

    2. sandraemelie skriver:

      Åh så gott! Detta får bli nästa matlåderätt! Roligt med något nytt utan vetemjöl för oss som är känsliga. Tack för inspiration!

      1. Emma skriver:

        Kul 🙂 Hoppas att du gillar det! Kram

    3. Caroline skriver:

      Låter jättegott! Även jag är student, tror du man kan frysa de? 🙂

      1. Emma skriver:

        Ja abolsut, det går nog utmärkt 🙂

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte.