Elsa

  Elsa 6 månader

  Idag fyller hon hela 6 månader, vår älskade lilla smula! Och jag undrar om jag någonsin kommer sluta att ställa mig frågan vart tiden tar vägen? Det går för fort!!!

  Den finns verkligen inget roligare än att se sin bebis växa upp! Att få spendera dagarna med sitt barn och följa utvecklingen som sker är alldeles löjligt kul, så mycket roligare än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig att det skulle vara. Varje liten sak som händer med henne fyller mig med kärlek och gör mig så stolt!

  Men samtidigt gör det så ont i hjärtat att tänka på hur fort det går och att den här tiden aldrig kommer att komma tillbaka. Varje litet steg i utvecklingen innebär ju ett steg bort från bebistiden. Min lilla, lilla bebis ♥

  Jag kan sakna precis allt som varit, men njuter samtidigt så mycket av tiden här och nu, för är det något jag lärt mig sedan jag fick barn så är det att vara i nuet. Det är så fascinerande hur ett litet barn kan få en att vara exakt här och nu!

  IMG_4457

  IMG_4382

  Älskade lilla Elsa! Det här är du 6 månader gammal:

  >> När du sitter upp kastar du dig ofta framåt så att du hamnar på mage. Vi tror att din intention är att ta dig framåt, men när du hamnar på mage blir du mest arg eftersom det inte blir som du tänkt dig. Du vill nog krypa, men kan inte!

  >> Det är inte ofta du sitter still! Du vill känna och utforska precis allting du har i ditt synfält, sträcker dig mot grejer som du vill ta och rycker åt dig saker som du når i en rasande fart. Ofta undrar jag hur det ens är möjligt att du kan få tag i saker så fort?

  >> Även om det finns mycket spännande att upptäcka så är ändå att känna på och utforska ansikten något av det mest intressanta du vet. När du sitter i någons knä vill du gärna att de ska öppna munnen så su kan inspektera den ordentligt, du petar även in dina fingrar i näsan och älskar att nypa i dubbelhakor, hehe.

  >> Du sträcker ut armarna till både mamma och pappa nu när du vill att vi ska lyfta upp dig!

  >> Du är generös med både pussar och kramar! När du sitter i knä kramar du ofta hårt om halsen och liksom gosar in dig med hela ansiktet i våra ansikten. Om vi frågar om vi kan få en puss gapar du det största du kan och ger oss en blöt puss på näsan, kinden eller munnen!

  >> Du gillar också djur och har de gånger vi varit hos ”mormor och morfar” varit väldigt intresserad av både katten och hunden. Du tittar på dem med stora ögonen, sträcker dig mot dem och vill gärna känna på deras lurviga päls.

  IMG_4549

  >> Jag har flera gånger hört dig ljuda ”maamaammmaaa”. Det låter som du säger mamma, men det gör du förmodligen inte medvetet, men det hindrar ändå inte mitt hjärta får att smälta lite, hihi!

  >> Vi har köpt en potta och börjat potträna lite smått.

  >> Du har verkligen fattat grejen med hoppgungan nu! Det är nog den roligaste aktiviteten du vet, och ännu roligare blir det om du får lyssna på Babblarna samtidigt. Du älskar deras musik och gör små söta moves när vi lyssnar på deras låtar!

  >> Du verkar fortfarande tycka att det är jätteintressant att se på när din mamma sminkar sig, sätter upp håret och borstar tänderna. När jag gör det ligger du alldeles tyst och stilla på golvet och bara tittar tills jag är färdig. Det är jag tacksam för!

  >> Du älskar också fortfarande att bada och det är därför något vi gör nästan varje dag med dig. Andra saker du gillar är att åka i Thulevagnen, sitta för dig själv och pilla med leksaker, se på tv (fast du inte får), gunga och hänga med mig i köket när jag lagar mat.

  IMG_4793 IMG_4766

  >> Vi har varit lite försiktiga med maten den senaste månaden eftersom din mage började krångla lite (förstoppad i över en vecka) när du började få smaka på mat. Trots att du är väldigt intresserad av mat så får du endast lite frukt, katrinplommonpuré och någon skred rotfruktspuré om dagen. Vi helammar fortfarande och nu funkar magen bättre!

  >> Du har hittat en mörkare ton i din röst och ibland när ligger och pratar låter det nästan som att du skäller på mig för att du låter så arg. Men du är inte arg, du bara låter så!

  >> På dagen sover du numera alla dina sovstunder i vagnen, och tiden du sover på dagen varierar mellan 1 – 5 timmar. Vissa dagar är du i stort behov av sömn och vissa dagar behöver du knappt sova alls tydligen. På natten sover du oftast mellan 10-12 timmar i sträck, men ammar mellan 2-4 gånger under dessa timmar.

  >> Du kräks nästan aldrig längre och för det mesta har du numera samma outfit hela dagarna (tidigare kunde vi ju byta nerspydda kläder 5-6 gånger per dag).

  >> Du visar mer och mer personlighet och vi märker att du har en stark vilja och du kan skrika väldigt högt (det har du kunnat ända sedan du föddes). Men trots det så är du en väldigt nöjd bebis som är nyfiken på livet och glad bara du får vara med på allt!

  IMG_4692

  Underbara unge, tack för att jag får vara din mamma ♥

   

  Läs också:

  >> Elsa 1 månad

  >> Elsa 2 månader

  >> Elsa 3 månader

  >> Elsa 4 månader

  >> Elsa 5 månader

   

  Kram / Emma.

  8 svar till “Elsa 6 månader

  1. Alexandra skriver:

   Grattis på 6 månadersdagen Elsa 🙂

   1. Emma skriver:

    Tack <3

  2. pia skriver:

   Fin dag för underbara Elsa<3

  3. Mari skriver:

   Ja himmel vad tiden går fort. Men så himla söt hon är =)

   1. Emma skriver:

    Ja önskar jag kunde stoppa tiden ibland 🙂 Hihi, ellerhur! Jag kan ju inte göra annat än att hålla med <3

  4. Emma skriver:

   Hur stor är sötnosen nu?:)

   1. Emma skriver:

    Vi gjorde sexmånaderskontollen när hon har sex och en halv månad och då var hon 65,5 cm och vägde 6770g 😃

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.