Föräldralivet

  Att acceptera nuläget

  Usch så risig jag blev av den här förkylningen, eller kan det vara influensan jag åkt på? Jag är lite osäker på när influensatiderna brukar dra igång, men det är väl lite väl tidigt än så länge?

  Jag har iallafall legat i hög feber exakt hela helgen, haft så ont i kroppen och huvudet, värk i ögonen, svullen och ont i halsen, varit trött, frusen och rejält förkyld med rinnande och täppt näsa. Och till råga på allt så har jag inte orkat sova bra eftersom jag mått så dåligt. Feberfrossan/ svettningarna på nätterna har varit fruktansvärda!

  Och att vara sjuk med barn är något helt annat än att vara sjuk utan barn! Det går ju inte att vila på samma sätt som när man bara har sig själv att rå om. Helst av allt skulle jag bara velat ligga i sängen hela dagarna och inte rört mig en meter sedan i onsdags, men eftersom Elsa behöver matas, sövas, bytas på, badas, lekas med o.s.v. har jag nog ansträngt mig mer än jag borde även om jag försökt att ta det lugnt. Och även om Pelle tagit nätterna har Elsa velat amma tre gånger per natt, och att masa sig upp ur sängen när man mår så dåligt för att mata bebis mitt i natten var ju allt annat än kul. Hehe.

  Elsa har ändå varit en liten ängel måste jag säga, så himla glad och go hela helgen. Det är nästan som att hon förstått hur dålig jag varit och därför krävt väldigt lite av mig. Hon har stundvis varit lite mammig, men varit nöjd bara hon fått sitta intill mig och leka. Och i helgen har jag ju fått avlastning av Pelle som fått dra hela lasset här hemma och samtidigt tagit hand om både mig och Elsa ♥

  IMG_7380IMG_7397

  Ja det har varit en tuff vecka minst sagt och som jag fått öva på att bara acceptera nuläget och vara med det som är för att inte stressa upp mig just nu.

  Vi har inte städat här hemma på nästan tre veckor, tvätthögen har vuxit sig högre och högre, jag ligger efter med jobb och till råga på allt så ska vi ha namngivning för Elsa till helgen som ska planeras och fixas. Tanken var att vi under helgen som var skulle handlat och fixat det mesta, men vi fick ställa in alla planer och bara vara hemma och vila.

  Plötsligt kommer livet emellan! Skulle detta ha varit för tre år sedan hade jag nog brakat sönder vid det här laget, men nu vet jag bättre än att stressa upp mig för onödiga saker. Städningen och tvättningen finns garanterat kvar när jag blir frisk (pedanten inom mig gråter lite när jag skriver detta, hehe). Jobbet får helt enkelt vänta – jag och Elsa är viktigare.

  Och namngivningen kommer att lösa sig med. Jag får försöka fixa det mesta nu i veckan och tänker att jag inte får ha för höga krav på mig att det ska bli så perfekt. Jag gör det bästa jag kan och det räcker gott och väl. Dessutom har vi flera nära och kära som hjälper till så det kommer bli en jättebra dag för Elsa. Ska jag tänka positivt så är jag bara så tacksam över att det inte var namngivningshelgen som jag blev sjuk på!

  IMG_7394

   

  Har flera inlägg på gång som jag ska färdigställa så fort jag mår bättre och får lite tid över! Jag har bland annat flera recept på lager, en idé om veckoutmaningar på temat ”må bra” som jag tänkte börja med, ett inlägg om mina bästa tips vid IBS och så har jag spelat in en film när jag knyter och sätter Elsa i bärsjalen som jag ska visa er (det är något många har efterfrågat).

  Men första fokus – att bli frisk!!

  Hur mår ni just nu?

   

  Kram / Emma.

  8 svar till “Att acceptera nuläget

  1. Moa skriver:

   Vet du, namngivningen för Elsa kommer bli perfekt om ni så enbart bjuder på köpta ballerina! Gästerna är där för er skull, och Elsa är ju huvudattraktionen. Jag lovar att du kommer att se tillbaka på den dagen som en av årets bästa! Att se nära och kära samlas för sitt barns skull är det finaste man kan uppleva. Be om hjälp och skippa stressen, det kommer bli en fantastisk dag med eller utan massa förberedelser❤️

   1. Emma skriver:

    Fina du, tack för pepp <3 Tar åt mig av allt du skriver och ska göra precis det du skriver! Kram

  2. Veronica skriver:

   Krya på dig!!! Du kommer ta dig igenom det även om det är så mkt jobbigare att va sjuk med barn som ska tas omhand. Försök och vila så mkt det går 🙂 kram!

   1. Emma skriver:

    Tack snälla du! Passar på att vila så gott jag kan när hon sover och ligger mest på golvet när hon sitter och leker så det går ändå hyfsat bra, jag är äntligen på bättringsvägen idag, wieee 🙂 Kram

  3. Yvonne skriver:

   Namngivningen blir säkert jättefin. Bjud på nåt enkelt, ta hjälp av någon eller köp färdigt och fuska hej vilt. Lite skit i hörnen har heller ingen dött av. Försök att ta det lugnt och njut av namngivningsdagen. Och krya på dig! Kram, kram

   1. Emma skriver:

    Tack <3 Har delegerat ut uppgifter så att alla andra fixar det ätbara, så nu slipper jag tänka på det 🙂 Och tack för kryat! Kram

  4. Mari skriver:

   Ta hand om dig ❤️ krya på dig!!

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.