Elsa

  Tidiga morgnar och måndagsplaner

  God morgon på er ♥

  Här är klockan 06.45 och vi har varit vakna såpass länge att jag redan hunnit söva Elsa första omgången för idag. De senaste tre kvällarna har hon somnat för kvällen redan halv sex (och vår läggningsrutin har gått fortsatt bra, yeeeey!) och såna tidiga kvällar resulterar såklart i tidiga morgnar. Runt 5.00 tycker tydligen Elsa att det är morgon och dags att gå upp nu. Själv är jag väl inte riktigt beredd på att hålla med om det, men tycker ändå att det känns överenskomligt så länge jag själv prioriterar att gå och lägga mig tidigt, vilket jag oftast gör. Men trött är man ju alltid ändå när man blir väckt sådär tidigt… 🙂

  Idag fyller lilla älsklingen 5 månader. FEM MÅNADER!? Kan ni förstå att hon blir så stor? Var det inte alldeles nyss som hon låg här hos mig alldeles nyfödd? Det känns helt galet att tiden går så fort. Jag ber om ursäkt för att jag tjatar så mycket om hur fort tiden går, men det är verkligen precis som alla säger – när man får barn går tiden snabbare än någonsin. Så fort att det nästan är läskigt!

  Det händer otroligt mycket med lilla smulan nu, och det känns nästan som att vi vaknar med en ny bebis varje morgon. Hon lär sig saker varje dag, utvecklas, visar vilja och personlighet, är så nyfiken och intresserad av omvärlden. Nu börjar hon också att kännas som en egen liten person, och det är så himla roligt!

  Jag har börjat lite på inlägget om ”Elsa 5 månader” och ska försöka skriva klart det lite senare under dagen. Vi har en lugn förmiddag här hemma idag och ska sedan iväg till BVC på eftermiddagen för 5-månaderskontroll + spruta. Efter sprutan har vi träff med föräldragruppen för att göra hand- och fotavtryck med de små. Vi får se hur vi gör med träffen, det beror lite på hur Elsa mår efter sprutan. Sist märkte vi inte av den förrän senare på kvällen, så förhoppningsvis blir det samma även denna gång!

  38C04D7E-1B75-4B04-8483-0EA8B94FA870_L0_001 228CF19D-1DB0-47D7-939C-8C5DDCEF491F_L0_001

  Stora tjejen som var i Torsby på marknadspremiär i helgen! Jag älskar verkligen traditioner, och att gå på ”Torsbymârten” är en tradition från min barndom som jag ska föra vidare till min dotter. Det är så mysigt att strosa runt bland stånden i byn, fika lite, träffa folk och åka karuseller. I år blev det dock ingen karusell för Elsas del, vi får se hur det blir nästa år och om hon kommer gilla det 🙂

   

  Nu ska jag ta tag i dagen här hemma. Jag har en tvätthög som väntar och lite annat småplock som kommer efter en helg på vift!

  Hoppas att ni får en härlig måndag ♥

   

  Kram / Emma.

  4 svar till “Tidiga morgnar och måndagsplaner

  1. Veronica skriver:

   Jag är mer nyfiken på er läggningsrutin 🙂 protesterade hon nåt första nätterna att inte somna vid bröstet? Och vad gjorde ni då i så fall? Skulle behöva få till en förändring här hemma och ärnyfiken på alla snälla somna själv metoder. Eller kanske nån annan som kan dela med sig av tips här i kommentarerna. Almon somnar alltid bra (men vid bröstet) och sover några timmar kanske mellan 19.30 och 23.30, men sen kan han inte somna om själv utan använder mig som napp. Helt ok om liggamning funkar men nu ha jag fått ont i brösten en tid (!) och måste få honom att sova och kunna ge nån flaska istället. Han vill inte ha napp heller… Lite smått desperat efter tips! Kram 🙂

   1. Emma skriver:

    Eftersom Elsa kräkts så mycket har jag nästan aldrig ammat henne till sömns. Hon har varit tvungen att rapa och sen vara vaken ett tag för att kunna somna utan kräkningar som stör. Jag och Pelle har tidigare turats om och burit henne till sömns tidigare om kvällarna och sedan lagt ner henne i vagnen så hon är inte van att tutta sig till sömns. Hon börjar dock bli lite för tung för att bäras runt på så därför vi ville börja med att söva henne i sängen. Än så länge har hon inte protesterat något. Nu har vi bara legat hos henne till hon somnat, vilket har gått ganska så fort. Hon har både napp och en snutte som hon myser med när hon ska sova. Så trist med ont i brösten, då förstår jag verkligen att du vill ha en förändring. Har ni försökt föra in en snutte av något slag? Tar han flaska? Syrrans dotter ville inte sluta amma på kvällen eftersom hon inte tog flaska, men nu har de hittat en som liknar en bröstvårta som hon tar och dricker lite välling ur på kvällen, den är av märket tommee tippee, den kanske vore något? Kram

  2. Charlotte skriver:

   Ser fram emot inlägget om ” Elsa fem månader”! Vår son blir fem månader imorgon..

   1. Emma skriver:

    Ja då förstår jag att det blir extra kul att läsa 🙂

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.