Ägg- och pannkaksrecept

  Rotfruktsplättar med kokos och ingefära

  IMG_4364

  Jag såg Coops reklam på tv där Lotta Lundgren gör ”vuxenpannkakor” en dag och blev himla nyfiken på receptet. Rotfruktsplättar med kokos och ingefära kändes som en pannkaksvariant som skulle passa mig perfekt!

  Sagt och gjort! Jag googlade fram receptet och skrev upp det på middagsmenyn förra veckan. Ändrade om lite bland ingredienserna och gjorde plättarna glutenfria. Sedan serverade vi med rödbetor, turkisk yoghurt, en stor sallad och pumpakärnor.

  Åh, det blev exakt så gott som jag hade tänkt mig att det skulle bli. Mums!

  IMG_4360 IMG_4367

  Rotfruktsplättar med kokos och ingefära

  Ingredienser (4 personer):

  400 g morot

  200 g potatis

  400 ml kokosmjölk

  1,5 dl havremjöl

  1 dl majsmjöl

  1 tsk fiberhusk

  2 tsk mald ingefära

  1 tsk kanel

  1 tsk salt

  1 tsk finrivet apelsinskal

  1 dl pressad apelsinsaft

  4 kokta rödbetor

  2 dl turkisk yoghurt

  1 dl torrostade pumpakärnor

  Skala och riv morot och potatis fint. Vispa lätt ihop kokosmjölk, ägg, mjöl, fiberhusk, de torra kryddorna och salt. Vänd ner morot, rotats, apelsinskal och saft. Låt smeten vila en stund innan stekning. Stek sedan plättar i smör tills de blir gyllene på båda sidor. 

  Klyfta rödbetorna och servera dem tillsammans med plättar, turkisk yoghurt, pumpakärnor och en sallad.

  IMG_4365 IMG_4368

  Tips!

  Ringla över lite honung över rödbetorna innan servering!

  Kram / Emma.

  2 svar till “Rotfruktsplättar med kokos och ingefära

  1. Helena skriver:

   Hej Emma! Den här frågan hör kanske inte hit, utan den gäller Nya Zeeland. Tänkte ändå göra ett försök och skriva till dig 🙂 Jag och min pojkvän sk åka till Nya Zeeland i november och december. Vi tänker oss husbil på sydön den första tiden och sedan vanlig hyrbil på nordön efter det. Jag undrar genom vilket företag ni hyrde husbil? Har du några tips som är bra att tänka på? Vi har lusläst alla avsnitt från Nya Zeeland i din blogg och blivit så inspirerade!! Tack för en fin blogg i övrigt. Hoppas du har en bra kväll!

   1. Emma skriver:

    Åh så roligt med Nya Zeeland! i har något helt magiskt framför er 😀 Vi hyrde husbil via Kilroy Travels. Fick en rätt sliten och sunkig husbil som startmotorn gick sönder på och det var även stopp i avloppen, vilket ni säkert läst om ni läst inlägget från Nya Zeeland. Vet inte riktigt vad man kan förvänta sig för standard när man hyr en husbil, men tyckte ändå att de var hjälpsamma och kompenserade oss efteråt, så det var ändå bra service. Det var riktigt skönt att ha husbil iallafall och det är något jag rekommenderar alla som reser dit att ha. Det är underbart att kunna stanna precis där man vill och ha allt samlat på en plats 🙂 Hopas att ni får en fantastisk resa!

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.