kitchenstories

    Vegansk kolaglass med krispigt chokladtäcke

    IMG_3532

    Wiiiiieeee, FREDAG!

    Veckans bästa dag är här och ikväll vankas fredagsmys hos de flesta av oss! Vad passar då bättre än ett smarrigt fredagstips?

    Hur låter kolaglass med krispigt chokladtäcke?

    Det var något jag slängde ihop till eftermiddagsfikat tidigare i veckan och som blev så bra! En glass fullproppad med nyttigheter, men lika god för det. Dessutom något av det enklaste man kan göra när kvällssuget kommer smygande.

    Glassen består av banan, mango och en hemgjord kolasås, och chokladtoppingen är gjord på kokossmör och kakao. Kokossmör är inte samma sak som kokosolja, utan mycket krämigare och sötare i smaken. Jag använder ett kokossmör från Renee Voltaire och det finns att beställa här <– (klick), om ni är nyfikna på att testa!

    IMG_3536

    Vegansk kolaglass med krispigt chokladtäcke

    Kolasås (1 sats blir ungefär 1 dl kolasås)

    • 1 burk kokosmjölk á 400 ml (jag använde Santa Marias ”extra creamy” i tetraförpackning).
    • 2 msk agavesirap

    Blanda ihop kokosmjölk och agavesirap i en liten kastrull och koka upp. Sänk värmen och låt sedan puttra. Rör om med jämna mellanrum. Efter 30-40 minuter har du en tjock och krämig kolasås.

    Kolaglass (1 person)

    • 2 frysta bananer
    • 1/2 mango
    • 1 msk kolasås
    • 1 nypa vaniljpulver

    Mixa banan, mango, vaniljpulver och kolasås till en krämig glass. Jag använder stavmixer.

    Krispigt chokladtäcke

    • 1 msk kokossmör
    • 1 tsk kakao

    Micra kokossmöret i 20 sekunder och blanda sedan i kakao. Häll chokladsåsen på glassen. Den stelnar då genast. Strö över lite kokosflingor och servera glassen med en god kopp kaffe eller te.

    IMG_3534IMG_3535

     

    Fler goda fikatips!

    >> Smarriga cheesecakes

    >> Mina godaste recept med choklad

    >> Hemgjort godis

     

    Trevlig helg mina fina vänner ♥

     

    Kram / Emma.

     

    5 svar till “Vegansk kolaglass med krispigt chokladtäcke

    1. Linda Assarsson skriver:

      Detta låter tokgott ju!!!!

    2. Emely skriver:

      Åh bananglass är så fantastiskt gott! Jag brukar också göra chokladtäcke fast med kokosolja, har dock aldrig testat kolasåsen så det måste jag göra, låter super. Har precis bakat kanelbullar med ett recept jag hittade här på din blogg, doften avslöjar att även de är magiska 😀

      1. Emma skriver:

        Ja kokosolja funkar ju också utmärkt 🙂 Vad roligt att du testat mina bullar, hoppas de smakade 🙂

    3. Maria skriver:

      Hej!

      Ville bara tipsa dig om Renée Voltaire ”Creamy caramel Coconut spread”. Godaste jag ätit typ!! Krämig kola gjord på endast kokosmjölk och kokossocker. Jag har den till diverse efterrätter, doppar med dadlar och choklad eller äter med sked rakt ur burken 🙂 Här är länken till kokosspread: https://shop.reneevoltaire.se/matprodukter-frukostprodukter-creamy-caramel-coconut-spread-p-1014
      Kram Maria

      1. Emma skriver:

        Men åh så spännande! Lät ju jättegott och lite likt den kolasåsen som jag gjorde till glassen. Ska definitivt testa denna så tack för tipset! Kram

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte.