healthstories

  Träna med bärjsal – axelpress med gummiband

  Hej kompisar ♥

  Vi kör vidare med ett övningstips med bärsjalen även denna vecka! Och har du ingen bebis så är det en övning som självklart funkar att göra utan ett barn på magen också. Det gör alla övningar som jag tipsar om!

  Axelpress med gummiband tränar kort och gott axlarna. Övningen stärker upp och håller axlarna smidiga! 

  >> Tips på ett bra gummiband!

  Ett gummiband är dessutom toppen att ha hemma om du föredrar hemmaträning och funkar även alldeles utmärkt att plocka med på semestern om du t.ex. ska ut och resa. Ett gummiband tar inte så mycket plats i väskan, men ger effektiv och bra träning!

  Som vanligt är det viktigt att du hittat aktiveringen i bäckenbotten och de inre magmuskerna innan du kör igång med styrketräning efter förlossningen. Läs mer om aktiveringsövningar här!

  För att träning efter förlossningen ska vara säker är det viktigt att det känns bra, om det är något som inte känns bra när du gör övningen rekommenderar jag dig att avbryta. Känn in kroppen och ta hjälp om du skulle uppleva fortsatt obehag under träningen på något sätt! 

  Collage_Fotor

  Axelpress med gummiband

  Stå med fötterna på mitten av bandet och håll ett handtag i var hand. Håll händerna i axelhöjd med handflatorna vända framåt och pressa upp tills armarna är raka över huvudet. Sänk långsamt ner tillbaka och upprepa!

   

  TIPS!

  • Kör övningen i en cirkel, i x antal repetitioner eller på tid
  • Jobba övningen i t.ex. 30 sek, vila 15 sek, upprepa 3-5 gånger
  • Kör övningen i tabataintervall

   

  >> Se fler övningstips och läs fler inlägg om mammaträning här!

   

  Inlägget innehåller en affiliatelänk.

  Kram / Emma.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.