Emma Barremyr

Jordnötskakor med banan

IMG_3861

Som småbarnsmamma är enkla och lätta mellanmål viktigare än någonsin! Den där extra energin som mellanmålen ger behövs verkligen för att orka hela dagarna och jag är väldigt noga med att peta i mig mat minst var tredje timme!

Något som jag älskar är att göra mellanmålen till mysiga fikastunder. Och jag bakar gärna ett nyttigare fikaalternativ som jag kan njuta av till fikat alla dagar i veckan, även om jag vissa gånger väljer att äta en vanlig glass eller bulle då och då också. Ni vet den där balansen som jag förespråkar!

Tidigare i veckan gjorde jag en sats jordnötskakor med banan till eftermiddagsfikat en dag. Åh, dessa kakor blev så goda att vi käkade upp allihop samma dag, hehe. Det blev några till eftermiddagskaffet och sedan åt vi upp resten av kakorna till idolfikat på kvällen.

Tänkte att receptet på dessa kakor passar fint nu inför stundande helg! Njut av dessa goda och enkla kakor till kvällsfika, som en del av helgfrukosten, till mellanmål eller till kaffet på maten.

Ett smarrigt fikatips helt enkelt!

IMG_3866 IMG_3873

Jordnötskakor med banan

Ingredienser (8 kakor):

  • 2 mogna bananer
  • 1 dl jordnötssmör
  • 4 dl havregryn
  • 1/ tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna och blanda ihop med jordnötssmör. Tillsätt resterande ingredienser och rör om väl. Klicka sedan ut kakorna på en plåt med hjälp av två skedar. Grädda i ugnen i 20 minuter. Ta ut och låt svalna!

Avnjut kakan med en god dryck, förslagsvis:

>> Varm choklad

>> Kokolatte

>> Goldenlatte

IMG_3878 IMG_3868 IMG_3882

 

Hoppas att ni får en härlig fredag och helg!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jes

    Ett annat snabbt och enkelt (om än liite kladdigare) recepttips
    60g cashew (gärna lite rostade i en torr stekpanna)
    2 msk kokos
    2 msk citronjuice
    75g dadlar (liite mer än 1 dl)
    2 msk havregryn/kokosmjöl/risprotein -för att binda ihop
    En nypa salt och en nypa vanilj/lakritsrot (jag hade i lakritspulver från Urtekram)
    Mixa ihop och forma små bollar, bars eller ”kolor”.

stats