Allmänt

  Elsa 4 månader

  Förra veckan blev vår älskade lilla Elsa fyra månader. Tänk att hon funnits hon oss i hela fyra (!!!) månader nu. Det känns så overkligt, men samtidigt så självklart! Hon är ju våran Elsa ♥

  Det har varit de bästa fyra månaderna i mitt liv och jag är så tacksam över varje liten sekund vi fått tillsammans. Ibland kan jag gråta lite när jag tänker på hur fort tiden går och att den här första mysiga tiden aldrig kommer att komma tillbaka, men så påminner jag mig om att det här bara är början. Att det kommer att komma många, många fler fina stunder och att vi förhoppningsvis får se Elsa växa upp ha henne i våra liv tills vi blir gamla!

  Till skillnad från i början när allt mest bara var mysipys så är tiden nu väldigt rolig. Det händer otroligt mycket med Elsa som utvecklas och lär sig nya saker varje dag. Hon växer så det knakar och är numera en egen liten person som visar både egenskaper och vilja.

  IMG_3627

  Vi har haft det rätt fint den senaste månaden eftersom både jag och Pelle varit hemma. Vi har hjälpts åt med det mesta och verkligen haft tiden att skämma bort Elsa med extra mycket kärlek och uppmärksamhet. Det har varit otroligt lyxigt för oss alla tre!

  Och det har varit en rolig månad. På ett sätt är allt så himla mycket enklare nu, framför allt för att vi har lärt känna Elsa så bra, men också för att livet verkar vara lite enklare även för henne nu. Hon har sällan ont i magen längre, går att underhålla, tycker om att ligga för sig själv, skriker mycket mindre, är mycket mera vaken och på något vis mycket enklare att ha med att göra.

  Ja det har verkligen hänt mycket nu mellan tre och fyra månader. Hon känns trygg och det är så tacksamt när hon inte bara vill ha närhet och mat längre, utan att hon faktiskt vill utforska världen och kan vara nöjd med att sitta och pilla med en leksak för sig själv en stund.

  IMG_3626

  Älskade Elsa, det här är du, fyra månadel gammal:

  >> Du är en pratglad liten unge som just nu övar massor på att ljuda konsonanter. Bbbbbbuuuuuffff är ditt favoritljud för tillfället och du tycker också att det är himla kul att blåsa salivbubblor och göra ”fisljud”.

  >> En vecka innan du fyllde fyra månader hörde vi dig skratta på riktigt för första gången. Du har alltid varit en glad bebis, men tidigare mest bara gapat när du ”skrattat”, och att höra det där bubblade bebisskrattet fick oss att smälta totalt!

  >> När du var 3,5 månad sov du din första hela natt och har därefter sovit flera hela nätter. Någon vecka innan din fyramånadersdag gick du dock in i en ny utvecklingsfas och därmed blev sömnen lite sämre. Du har sedan dess stundvis varit lite svårare att söva dagtid, ätit oftare på natten och varit i större behov av närhet när du är trött.

  >> Numera tycker du att det är jättekul att ligga på mage och du kan till och med bli arg när du rullar över på rygg eftersom du fortfarande inte själv kan vända dig från rygg till mage. Vi övar på det, hejar på och uppmuntrar dig varje dag!

  >> Trots hejarop så är du inte så intresserad av att vända dig, men däremot kämpar du med att komma framåt när du ligger på mage. Du har vid ett flertal tillfällen dragit upp knäna mot magen och skjutit dig framåt och det känns som att du har bråttom att krypa!

  >> Att bada är något av det roligaste du vet. Vi har redan varit i badhuset flera gånger och kvällsbadar numera nästan varje kväll. Du älskar när du får ligga på rygg och liksom ”flyta” medan vi håller en hand under din rygg. När öronen är under vattnet gör du massa ljud och pratar för fullt.

  >> Du verkar ha ärvt morgonpiggheten från din mor (som just nu inte är lika morgonpigg p.g.a. nattmaningen, hehe). Under semestern har det inte blivit många sovmorgnar och du vaknar innan sex de flesta dagar.

  >> Du kan skrika fruktansvärt högt och bli riktigt förbannad, hehe. Men får du bara som du vill är du för det mesta nöjd.

  >> Du älskar att sitta och stå, fast att du inte kan göra något av det själv. Är du missnöjd räcker det oftast med att låta dig stå i knät så är du nöjd sen.

  >> Du tycker mycket om när vi läser böcker för dig och förutom böckerna är dina favoritleksaker just nu en bitring, ”diddi-skallran”, saker som prasslar och en spegelbok som du kan spegla dig själv i. Du älskar fortfarande att se din egen spegelbild och det är något vi ska uppmuntra dig att fortsätta att göra varje dag!

  >> Just nu är du lättast att söva i vagnen eller sjalen och sedan några veckor tillbaka gillar du även att åka i Thulevagnen. Den däckar du i efter bara några meter.

  >> På fyramånaderskontrollen på BVC idag var du 63 cm lång och vägde 5710 g.

  IMG_3562

  Roliga små äventyr vi gjort med Elsa mellan 3-4 månaders ålder

  >> Haft strandpremiär

  >> Vandrat Bonäsleden

  >> Besökt Värmskogs café

  >> Varit på Loka Brunn och vandrat i Mustensdalen

  >> Badat i badhuset för första gången

  >> Hängt i Mariebergsskogen

  >> Hälsat på hos mormor och morfar

  IMG_3569

   

  Läs också:

  >> Elsa 1 månad

  >> Elsa 2 månader

  >> Elsa 3 månader

   

  Kram / Emma.

  2 svar till “Elsa 4 månader

  1. Veronica skriver:

   Kul att läsa om lilla Elsa och er tid tillsammans!! 🙂 Almon har hunnit bli 3 mån, väger nästan 7 kg och är 65 cm lång. Han har också kluck-skrattat några ggr och det är så kul och fint! Det är roligt att de är vakna mer nu. Ser fram emot att börja med smakportioner snart. Har tjuvstartat lite och doppat fingret i lite, lite tomatsås och smoothie 😉

   1. Emma skriver:

    Åh, våra små växer och blir så stora! Det var ju inte länge sen de låg i magen och vi gick och väntade på dem 😀 Så kul att börja mata lite med riktig mat nu också, vi har börjat lite smått med Elsa också och hon har gillat både morot, blåbär, banan och gröt 🙂

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.