lifestories

  Bilder från en kolbullekväll vid sommarstugan

  Igår var vi vid familjen Ehrencronas sommarstuga och grillade kolbullar! Det var en sån där alldeles underbart härlig och varm augustikväll. Ingen värmande kvällssol, men det gjorde inte så mycket eftersom det var varmt ändå. Och trots en himmel med regntunga moln klarade vi oss från regn och kunde sitta ute hela kvällen. Mys!

  Kolbullar består av stekt fläsk och en ”pannkakssmet” på skrädmjöl och vatten. Man steker fläsket i en stekpanna över öppen eld och häller sedan på kolbullesmeten. Därefter vänder man på kakan och när den är klar äter man den med lingonsylt och lingondricka. Det är så gott!

  Ett tips om ni vill testa är att googla ”recept på kolbullar med skrädmjöl”.

  IMG_3699 IMG_3675IMG_3753 IMG_3759 IMG_3771 IMG_3780 IMG_3676 IMG_3707

  Idag har vi vaknat till en regnig och grå lördag och jag känner mig extremt trött i detta nu. Elsa har ätit tre gånger inatt och jag har haft svårt att somna om efter amningstillfällena, så timmarna på sömnkontot ligger väl lite på minus. Men det går bra, förhoppningsvis blir det bättre ormande natt!

  Planerna idag är bara ta det lugnt här hemma. Vi ska iväg och handla lite senare i eftermiddag, men passar på att mysa inne nu under förmiddagen när regnet ändå öser ner ute!

  Hur mår ni? ♥

   

  Kram / Emma.

  2 svar till “Bilder från en kolbullekväll vid sommarstugan

  1. Elin E skriver:

   Alltså den där tösen är så himla söt!! Och kolbullar lärde jag mig vad det var när vi såg Historieätarnas julkalender 😉 verkar mumsigt! Har ett önskemål om inlägg. Jag älskar din sallad med halloumi, granatäpple och sötpotatis. Det är verkligen en favoriträtt som vi äter hemma hos oss minst en gång i månaden 🙂 har du några fler goda och matiga salladsrecept att dela med dig av? För övrigt så äter vi ibland också saffranspannkakan med keso – så himla gott, den är inplanerad den här veckan som kommer! Älskar dina recept! Så tack för allt fint och gott som du delar med dig av 🙂

   1. Emma skriver:

    Ja ellerhur är hon, hihi 🙂 Och vad glad jag blir att du gillar mina recept och testat flera av dem, du anar inte hur mycket det värmer at höra 🙂 Jag har massa bra salladsrecept så ska samla ihop dem i ett inlägg och publicera inom kort. Håll utkik i bloggen så länge! Stor kram

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.