lifestories

  Mammaträning och picknick

  God morgon ♥

  Wow, vilken härlig måndag vi hade igår! Vi är ju ett helt gäng med kompisar som går hemma och är föräldralediga just nu och därför startat upp en egen liten mammagrupp, och som försöker ses för att hitta på saker lite då och då. Det är så kul och mysigt!

  Igår möttes vi upp vid Kilenegården här på Hammarö tillsammans med pappor och bebisar för lite träning följt av picknicklunch. Så medan papporna tog med sig bebisarna ut på promenad körde vi mammor ett gött träningspass i solskenet. Underbart!

  Jag tog på mig att planera ett svettigt träningspass till oss med mycket flås. Så jag valde därför ut fem övningar med fokus på baksidan av kroppen som sedan varvades med mammaburpees i en cirkel på totalt tio minuter utan vila. Cirkeln kördes sedan i tre varv med en kort vila mellan varje varv.

  Jobbigt vill jag lova!

  IMG_2826

  Såhär såg gårdagens mammaträningspass ut:

  1. Knäböj

  2. Mammaburpee

  3. Bäckenlyft

  4. Mammaburpee

  5. Sidogång med gummiband

  6. Mammaburpee

  7. Rygglyft med armswing

  8. Mammaburpee

  9. Låg rodd med gummiband

  10. Mammaburpee

  Vi jobbade varje övning i 1 minut x 3 varv, med en kort vila mellan varje varv. 

  IMG_2835

  Elsa satt i selen hos papsen med mössan på sned, lilla sötnosen! Så skönt att hon gillar att sitta i selen lika mycket som hon gillar sjalen, det gör det lite lättare för Pelle att ta Elsa på promenad eftersom han inte är lika bekväm med sjalen som mig.

  Vi köpte selen inför resan till Idre och den var ju otroligt smidig att ha under våra vandringar där uppe nu när hon fortfarande är för liten för att sitta i bärryggsäcken!

  IMG_2839

  Efter träningspasset dukade vi upp med lunch på våra picknickfiltar! Jag och Pelle käkade kycklingwraps med rödbetsröra och grönsaker som blivit över från middagen dagen innan.

  Och det här med wraps alltså – älskar det för att det är så gott – det måste vara bästa picknickmaten!

  >> Recept på kycklingbiffar

  >> Recept på rödbetsröra

  IMG_2842

  Nytränad, svettig, glad och rosig om kinderna fick jag sedan mysa med min älskade bebis! Bästa, bästa känslan

   

  Den här dagen med träning och picknick var så himla härlig att vi redan bokat in en favorit i repris om två veckor igen. Tjohoo vad jag längtar! Att träna tillsammans är ju 100 gånger roligare än att träna själv, och att sedan avsluta med picknick tillsammans blir liksom pricken över i:et. Äta måste vi ju ändå göra och det är ju också mycket roligare och mysigare att göra tillsammans!

   

  Kram / Emma.

  Ett svar till “Mammaträning och picknick

  1. Elsa är lik sin pappa! 😉

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.