Fika

  Glutenfri rabarberkladdkaka med kardemumma och vit choklad

  IMG_2765

  Hej kompisar ♥

  Igår fick jag feeling i köket och slängde ihop en alldeles underbar rabarberkladdkaka med kardemumma och vit choklad till söndagsfikat. Jag har haft det i åtanke i flera veckor nu då rabarbern fullkomligt svämmat över ute i trädgården, men inte riktigt haft tiden att stå i köket och experimentera.

  Jag var därför överlycklig när jag äntligen fick lite tid över till att mysa i köket och njöt som bara den av gårdagens kladdkaksskapande, wiiieeee!

  Grunden blev en gluten- och sockerfri kladdkaksbas sötad med dadlar och fullproppad med nyttigheter som mandelmjöl, kokosolja, kokosflingor och ägg, pimpad med vanilj och kardemumma för lite extra smak och avslutningsvis lite riven vit choklad på toppen bara för att det är så gott och passar så fint till rabarbern.

  Resultatet blev fantastiskt och försvann i ett naffs! Det kan Pelle skriva under på som åt upp halva kladdkakan själv (jag kom tillbaka från blöjbyte på Elsa och upptäckte till min förvåning att nästan hela kladdkakan var borta?!). Så ja, den här kladdkakan har jag inte gjort för sista gången i sommar!

  Rekommenderar er att prova! Perfekt sommarfika eller som en efterrätt till grillkvällen 

  IMG_2772 IMG_2779

  Glutenfri rabarberkladdkaka med kardemumma och vit choklad

  Ingredienser:

  • 10 färska dadlar
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl mandelmjöl
  • 3 stora ägg
  • 1/2 dl kokosolja
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm kardemumma
  • 50 g rabarber
  • 1 tsk potatismjöl
  • 50 vit choklad (jag använde Green Stars veganchoklad)

  Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och kokos i en matberedare. Häll i mandelmjöl, vaniljpulver, kardemumma, bakpulver och mixa lite till. Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med ägg. Mixa allt till en jämn smet. Smörj en springform (24 cm) med kokosolja och pudra över kokosflingor. Skala och hacka rabarbern i mindre bitar och blanda sedan med potatismjöl. Häll smeten i formen, strö över rabarber och avsluta sedan med att riva över choklad. Grädda i ugnen i 10 minuter, den ska vara kletig när du tar ut den. Ställ formen i kylen minst en timme innan servering. Servera med kokosgrädde eller vanlig grädde.

  IMG_2784IMG_2789

   

  Med det receptet önskar jag er en finfin måndag och härlig sommarvecka 

   

  Kram / Emma.

  4 svar till “Glutenfri rabarberkladdkaka med kardemumma och vit choklad

  1. Ellinor skriver:

   Oh, såg denna bild på Instagram igår och har bara väntat på receptet! Denna kaka får det bli nästa helg.
   Även vår trädgård svämmar över av rabarber + att jag fortfarande har vansinnigt mycket jordgubbar att ta hand om. Angenämt problem 😉

   1. Emma skriver:

    Åh vad roligt! Hoppas att den smakade 😀

  2. Julia skriver:

   Åh denna verkar ju vara helt underbart god! Äter dock vegansk, har du nåt tips på vad jag kan ersätta äggen med? 🙂

   1. Emma skriver:

    Ja den blev väldigt god! Är osäker på vad äggen kan ersättas med, kanske chiaägg? 🙂

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.