FODMAP-recept

  Ugnsgratinerad aubergine med lamm, pinjenötter och parmesan

  IMG_1573

  God morgon mina solstrålar ♥

  Det är fredag igen och som jag älskar det!

  Åh, känslan av att helgen är på ingång är oslagbar. Det spelar ingen roll att jag är hemma och är mammaledig hela veckorna, helgerna är fortfarande extra speciella eftersom vi får ha pappa Pelle hemma hos oss då!

  Idag ska Pelle dessutom gå halvdag på jobbet. Efter lunch ska vi mötas upp inne i stan och jag ska få köra ett styrkepass i gymmet medan han tar en promenad med Elsa i barnvagnen. Wiiieee, jag ska få träna! Helgen kan ju knappast starta bättre – fredagsfys och sedan fredagsmys med mina älsklingar.

  Fredagskänslan är på topp med andra ord!

  IMG_1587 IMG_1589

  Men nu var det inte min träning eller mina fredagsplaner jag skulle skriva om, utan jag ville ju kika in för att ge er ett fantastiskt gott middagstips till helgen – ugnsgratinerad aubergine med lamm, pinjenötter och parmesan!

  Vi åt det tidigare i veckan och jag skulle lätt kunna slänga ihop det igen ikväll för att det blev så gott (men vi har ju planerat vegan sallad till ikväll, hihi). Det är med andra ord perfekta fredagsmaten – lättlagat, lyxigt och gott helt enkelt!

  Har ni inte fredagsmiddagen planerad än? Varsågoda, här är receptet till den perfekta fredagsmaten!

  IMG_1594IMG_1605

  Ugnsgratinerad aubergine med lamm, pinjenötter och parmesan

  Ingredienser (2 personer):

  2 aubergine

  400 g lammfärs

  380 g krossade tomater

  1 kruka hackad basilika

  2 msk tomatpuré

  1-2 tsk spiskummin

  1 krm muskot

  1 tsk salt

  1 nypa peppar

  1/2 dl pinjenötter

  1 dl riven parmesanost

  Sätt ugnen på 225 grader. Dela auberginen på mitten och gröp ur innehållet. Lägg skalen på en bakplåtspappersklädd plåt och förgrädda i ugnen ca 10 minuter. Bryn lammfärsen i en klick smör, salta och peppra. Hacka under tiden auberginen i tärningsstora bitar och rör ner i köttfärsen. Låt allt bli genomstekt och rör sedan ner basilika, krossade tomater, tomatpuré, pinjenötter, spiskummin och muskot. Smaka av med salt och peppar. Lägg sedan fyllningen i skalen, strö över ost och kör in i ugnen i 10-15 minuter till osten får lite färg.

  Servera med en färgglad sallad!

  IMG_1569 IMG_1570 IMG_1592

   

  Hoppas att det smakar och att ni får en riktigt fin helg ♥

   

  Kram / Emma.

  4 svar till “Ugnsgratinerad aubergine med lamm, pinjenötter och parmesan

  1. Älskar ugnsgratinerade grönsaker och kombon aubergine + lamm är ju heelt magisk! Hoppas att du får en fin fredag, kram!

   1. Emma skriver:

    Ja det var ju helt ljuvligt gott! Måste göras snart igen 🙂 Kram

  2. Ebba Knutsson skriver:

   Åh vad smarrigt!
   Måste testas. Hittar mycket matinspiration på din blogg och Instagram, bl.a halloumi stroganoff och vill sååå gärna testa sötpotatispizzan.

   Ha en fin vecka med Elsa!
   KRAM

   1. Emma skriver:

    Åh, så glad jag blir! Sötpotatispizzan är magisk, hoppas du testar och gillar! Kram fina du

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.