Emma Barremyr

Kycklingsallad med hemgjord pesto

IMG_1989

Hej vänner ♥

Alltså hur sugen blir man inte på fräscha sommarsallader i den här värmen? 

En riktigt god sallad är svårslaget såhär års, och jag kan inte tänka mig något godare till lunch faktiskt. Med det sagt så lär det bli en hel del sallad till lunch för min del i sommar. Sallad går ju att variera i oändlighet och är ju dessutom himla perfekt mat att plocka med sig ut på picknick eller på stranden!

För ett tag sedan slängde jag ihop en kycklingsallad med hemgjord pesto till lunch en dag. ÅH, så ljuvligt gott det blev! Helt klart en ny favorit till min receptsamling på sallader. Wiiiieeee!

IMG_1986IMG_1991

Kycklingsallad med pesto

Ingredienser (4 personer):

500 g kycklingfärs

2 dl okokt quinoa

1/2 gurka

250 g babyplommontomater

1 gul paprika

125 g medelhavsmix

1 mango

200 g blandade oliver

1 kruka basilika

1/2 dl pinjenötter

1 dl riven parmesan

2 msk olivolja

Salt och peppar

Genomstek kycklingfärsen i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Koka quinoan enligt anvisning på paketet och hacka under tiden grönsakerna i mindre bitar som du lägger i en stor skål. Mixa basilika, pinjenötter, olivolja till en kräm och rör sedan ned riven parmesan. Blanda peston med den nykokta quinoan. Rör sedan ihop quinoapeston och kycklingfärsen med grönsakerna tills allt blandats ordentligt.

Ta med dig salladen ut i solen och njut!

IMG_1988

TIPS!

Jag gjorde min pesto utan vitlök, men för den som tål lök är det nog fantastiskt gott att tillsätta en vitlöksklyfta för lite extra smak. Men det är också himla gott utan och jag rekommenderar er verkligen att testa den här salladen i sommar – med eller utan vitlök!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats