Emma Barremyr

Gravidträning övningstips – rodd med gummiband

God morgon ♥

Ni är många som efterfrågat övningstips för gravida, och därför kör jag nu igång en liten inläggsserie här i bloggen där jag tipsar om ett helt gäng med övningar som passar oss gravida, men självklart funkar övningarna att göra även om du inte är gravid.

Är du gravid är det jätteviktigt att du lyssnar till din egen kropp – är det något som inte känns bra – avsluta då övningen.

Övningarna jag tipsar om kommer lätt kunna utföras hemma då de enda redskapen som behövs är din egen kropp, ett gummiband och en pilatesboll.

Har du inget gummiband hemma? Då kan jag tipsa om detta kit –> klick <– som innehåller tre gummiband i olika motstånd. Jag har det själv och är väldigt nöjd!

Första övningen ut i serien är sittande rodd med gummiband. Det är en övning som stärker upp ryggen, förbättrar hållningen och tränar biceps – något som är viktigt inför kommande mammaliv!

dsc_5294 dsc_5296

FotoCarolien Dahlén

Sitt med neutral rygg och lätt anspänning i bålen, raka ben med bandet under fötterna och håll i andra änden av gummibandet med båda händerna. I startläget är armarna raka, sedan drar du armbågarna och axlarna bakåt och för ihop skulderbladen. Återgå långsamt och upprepa. Håll armarna nära kroppen under hela övningen.

 

TIPS!

  • Kör övningarna i en cirkel, i x antal repetitioner eller på tid
  • Jobba varje övning i t.ex. 30 sek, vila 15 sek, upprepa 3-5 gånger
  • Kör varje övning för sig i tabataintervaller

 

Inlägget innehåller affiliatelänk.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats