Emma Barremyr

Mårbacka julmarknad

God morgon ♥

En av mina favorittraditioner under hösten är Mårbacka julmarknad, som alltid hålls första helgen i november på Mårbacka minnesgård. En av helgens sysselsättningar var därför att strosa runt på julmarknad tillsammans med familjen, dricka glögg, äta gröt, titta på fina hantverk och bara mysa av julkänslorna. Vädret brukar sällan ge någon vidare julstämning, men i år var det minusgrader och låg faktiskt lite vitt puder på marken, vilket gjorde att julkänslan var på topp!

img_7566 img_7567 img_7600

Så himla mysigt med lite familjetid ♥ Jag och Pelle mötte upp mina systrar med pojkvänner + mamma och pappa på julmarknaden och tillsammans strosade vi runt i ett långsamt tempo. Lina är riktigt höggravid nu (bara tre veckor kvar till beräknad förlossning) och vi är alla så spända på att få träffa lilla tjejen i magen. Hon kan ju faktiskt kika ut närsomhelst nu och jag har en känsla av att hon kommer komma för tidigt. Vi får se hur det blir med det!

img_7568 img_7570img_7575 img_7587

Det är så många fina hantverk på Mårbacka julmarknad och det är verkligen kul att gå runt och kika på allt fint. Det finns även många goda ätbara saker som man får provsmaka och det är också en riktig höjdare. En kopp glögg är standard och så lite julgodis såklart! Alla goda ostar brukar också vara en favorit, men dem fick jag hålla mig ifrån i år eftersom brie- och mögelostar inte får ätas under graviditeten. Buhuu! Det kommer vara min stora sorg nu i jul!

img_7583img_7577 img_7585 img_7579img_7590 img_7591 img_7595

Vi avrundade vistelsen på julmarknaden med att äta grötlunch inne i ladan tillsammans. Myspys!!! Jag älskar risgrynsgröt och årets första skinksmörgås med senap smakade sååå himla bra!

Åh, gissa om jag är ännu mera pepp på julen nu efter julmarknaden?! Hihi. Sååååå PEPPAD!!!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma, ostälskare

    Hej Emma! Jag är också gravid och skulle kunna hugga av mig både armar och ben för en bit brie- eller mögelost…så ville bara passa på och tipsa dig om en sak som är tillåten för oss gravida:
    Ädelost på tub!!! Kör en sträng på en pepparkaka och toppa med en till pepparkaka som lock, osså ett glas julmust eller en mugg med saftglögg till…MMMMM 🙂

    Hälsn.Emma/ostälskare

    1. Emma

      Whaaaat?! Jag blir SÅ LYCKLIG av att läsa din kommentar! Hade ingen aning om att jag kunde äta ädelosten på tub så tack för att du meddelade detta! Ser fram emot pepparkakor med ädelosten nu 🙂 Stor kram

  2. Linda Assarsson

    Men så mysigt med julmarknad, nu blev jag toksugen på att gå på det 🙂
    Risgrynsgröt är väldans gott,får jag allt ta och köpa hem snarast känner jag!
    Snöat massa i Stockholm idag, så nu är det verkligen julfeeling här 🙂

    1. Emma

      Ja det är ju så himla mysigt! Härligt med lite snö så julstämningen kommer på topp också! Men i Stockholm har ni ju fått massor, jag är sååå avis!!!

stats