Emma Barremyr

Pastasås med räkor och saffran

img_6946

Hej vänner ♥

Jag ÄLSKAR verkligen saffran i mat! Det känns så lyxigt och är oslagbart gott!

Trots att vi äter ganska mycket mat med saffran året runt påminner smakerna och lukterna så mycket om jul, och nu såhär på hösten känns det extra mysigt att äta mat som påminner om julen.

Härom dagen gjorde vi en ljuvlig pastasås med räkor och just saffran – en himla god kombination alltså! Ett rätt som är perfekt för att lyxa till vilken vardagskväll som helst, eller om du vill ha en underbart god, färgglad och lättlagad fredagsmiddag till imorgon. Då rekommenderar jag dig att testa den här pastasåsen!

Mums!!!

img_6945

Ingredienser (4 portioner):

  • 4 portioner pasta
  • 1 kg oskalade räkor
  • 1/2 g saffran
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl mjölk
  • salt och peppar

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala räkorna och lägg upp i en skål. Fräs sedan saffran och cayennepeppar på medelvärme i olja. Tillsätt crème fraiche och mjölk. Låt koka upp och puttra några minuter. Blanda sedan ner räckorna och servera såsen med pasta och en grönsallad.

img_6951

 

Tips – tre andra goda recept med saffran:

>> Gyllene kycklingpaj

>> Krämig saffranspasta med lax

>> Saffranspannkaka i ugn

 

Åh, nu blev jag himla sugen på den där ugnspannkakan med saffran, alldeles för länge sen jag åt den!

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats