Brödbak

    Recept cashewnötslimpa

    IMG_6614

    Hej vänner ♥

    Jag har en brödnyhet jag bara måste dela med mig av, för det här brödet, det kan vara det godaste jag någonsin bakat! Det får smaklökarna att jubla och det vill ni inte missa.

    En cashewnötslimpa! 

    Så fruktansvärt jäkla gott att jag inte kan beskriva det på annat sätt. Ni får en uppmaning från mig – och det är att testa det här brödet!

    Det är ett enkelt bröd som är svårt att misslyckas med. Det ska inte jäsas, utan du blandar bara ihop ingredienserna och skjutsar in det i ugnen en timme. Sedan har du ett rykande färsk bröd fullproppat med bra grejer som mättar och ger dig fin energi. Hur bra?

    IMG_6590IMG_6598

    Ingredienser:

    • 5 dl cashewnötter
    • 4 dl bovetemjöl
    • 2dl havregryn
    • 1 dl havremjöl
    • 1/2 dl chiafrö
    • 1 tsk fiberhusk
    • 2 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 rivet äpple
    • 5 dl yoghurt

    Sätt ugnen på 175 grader. Mixa cashewnötterna till ett mjöl och blanda sedan ihop med övriga torra ingredienser. Riv ner äpplet och blanda sedan ner yoghurt och rör om tills du får en jämn och kladdig deg. Lägg bakplåtspapper i en brödform och klicka i smeten. Avsluta med att toppa med solroskärnor och pumpakärnor, klipp bort rester från bakplåtspappret och låt den sedan stå i ugnen 1 timme (OBS – efter 45 min kan du behöva lägga på lite folié så att inte ytan bränns). Ta ut brödet och låt det svalna helt innan du skär i det.

    Ät med dina favoritpålägg förslagsvis till frukost, som melllis eller till en god soppa!

    IMG_6601IMG_6612

    Jag brukar ofta baka på kvällen och sedan låta brödet svalna under bakduken på natten. När jag kommer upp på morgonen efter har jag alldeles färskt och nybakat bröd till frukost. Mmmmh, så underbart! ÄLSKAR ju nybakat bröd till frukost ♥

     

    Prova också!

    NÖTLIMPA MED HASSELNÖTTER

     

    Kram / Emma.

    12 svar till “Recept cashewnötslimpa

    1. Cissi skriver:

      Lovar att testa. Låter supergott 🙂

      1. Emma skriver:

        Det låter bra! Hoppas du gillar den 🙂

    2. Mari skriver:

      Men jag smäller av, gud så gott! Måste testa 🙂

      1. Emma skriver:

        Åh, vad glad jag blir! Hoppas du gillar det 🙂

    3. Linda Assarsson skriver:

      Men hallå..
      Vilket bröd!!
      Låter ju kalasenkelt att baka och ser ljuvligt ut 🙂

      1. Emma skriver:

        Ja både enkelt och otroligt gott – bättre blir det inte 🙂

    4. Härliga ingredienser i brödet, glutenfritt, det är något för mig 🙂 Ska testas i helgen! /S.

      1. Emma skriver:

        Vad roligt att höra! Hoppas du gillar det 🙂

    5. Ellen skriver:

      Oj vilket smarrigt bröd! Vad kan man ta istället för rivet äpple då min mage reagerar på det? 🙂

      1. Emma skriver:

        Ja supergott! Lite riven morot gör nog brödet saftigt och gott 🙂 testa det!

    6. Guvenc skriver:

      Tack för receptet. Vad kan man ta istället för cashewnötter? Tack för svar 🙂

      1. Emma skriver:

        Solroskärnor borde funka bra det med om du vill byta ut 🙂

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte.