Emma Barremyr

MÅ BRA TIPS – ÄLSKA DIN KROPP

Hej ♥

Sommaren har anlänt, vi är mitt i badsäsongen och jag tycker det är dags för några må bra tips här i bloggen.

Sommaren är för många en väldigt känslig period med mycket ångest. Hur hanterar vi kroppshetsen och accepterar oss själva nu när vi ska ut och visa upp våra kroppar?

Under våren har vi matats med mängder av löpsedlar om hur vi får den mest fantastiska kroppen till midsommar, hur vi går ner x antal kilon på så kort tid som möjligt och sett bilder på smala och snygga modeller i olika tidningar. Det är alldeles för lätt att bli påverkad av allt vi ser och omges av. Så lätt att tro att det är verklighet och känna ångest för att man inte har den perfekta kroppen.

Men vet du? Det gör inget om du inte ser ut som modellerna i tidningarna. Du är okej ändå! Idet är inte verkligheten, för inte ens de på bilderna ser ut så på riktigt. Ljussättning, smink, retusch, förminskning – förstoring av kroppsdelar och en massa fusk på olika sätt används i många bilder vi ser i reklam, på teve, i tidningar och på nätet. Påminn dig om det ofta!

Det handlar inte om att se bra ut den här sommaren. Det handlar om att acceptera dig själv som du är och ta hand om dig utifrån dina förutsättningar. Hitta en balans som du kan leva med resten av livet!

IMG_0230

Jag vet att det kan vara svårt och jag har själv haft den här kroppsångesten under flera år med ätstörningar. Här kommer några tips från mig ♥

>> Ge dig själv kärlek. Alltför ofta är vi alldeles för elaka mot oss själva. Vissa tar det så långt att de rent ut sagt mobbar sig själva. Du skulle aldrig vara så elak mot någon annan, ellerhur? Den kärleken du ger till andra, ge den även till dig själv. Du är värdefull och viktig i ditt liv. Tänk snälla tankar och överös dig med all din kärlek!

>> Se din kropp för vad den är och vad den kan göra. Alltså wow, du har en kropp som tar dig genom livet! Var tacksam för det och älska den för allt den gör för dig. Kroppen är så mycket mer än bara utseende!

>> Träna av rätt anledning och det du tycker är kul. Njut av rörelse, träna för dig själv och för att du ska må bra. Träningen ska aldrig handla om att lindra ångest, kompensera mat eller annat dumt. Fokusera på det positiva i träningen och välmåendet det ger dig!

>> Sluta konsumera det du mår dåligt av. Avfölj instagramkonton, bloggar, tidningar och andra sociala medier som du inte mår bra av, som stressar dig eller på något sätt bidrar till att du mår dåligt i din kropp eller knopp.

>> Klä dig i sånt du känner dig snygg i. Lägg lite extra pengar på en fin bikini som du trivs i, köp kläder i rätt storlek och kläder som känns som DU. Känner du dig snygg i kläderna blir du mycket tryggare i dig själv!

>> Prioritera dig själv. Gör något för dig själv som du mår bra av varje dag. Det kan vara olika varje dag och t.ex. vara en morgonpromenad, en fika med en kompis, en spadag, baka en god efterrätt, läsa en bok, ta ett långt bad eller vad du nu mår bra av. Vi är alla olika och därför är det viktigt att du inte kollar vad andra gör, utan prioriterar dig och det du mår bra av.

>> Jämför dig inte med andra. Var stolt över DIG och den DU är. Det finns bara en av dig och du är fantastisk, fin och bra precis som du är ♥

>> Tänk positiva tankar. Ersätt alla negativa tankar med positiva tankar. Du kan själv påverka dina tankar och därmed påverka hur du mår. Positiva tankar får oss att må bra och därför ska du omge dig med positiva tankar!

 

Har du något må bra tips som du vill dela med dig av får du gärna fylla på i kommentarsfältet!

 

Ta hand om dig och kom ihåg att du duger precis som du är ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats