Emma Barremyr

Sjukstuga och årets första frukost utomhus

God morgon ♥

Alltså vilken fantastisk helg det varit! Sommaren har varit på besök med både sol och värme, helt plötsligt grönskar det och för varje dag som gått har välden bara blivit vackrare och vackrare. Jag ÄLSKAR den här tiden och om jag bara hade varit frisk så hade jag nog haft en helt underbar helg. Tyvärr blev det inte så.

Jag blev tokförkyld i torsdags och för mig blev det här helgen allt annat än rolig, och helt annorlunda mot vad jag planerat. Jag hade verkligen sett fram emot en helg med mycket pyssel i trädgården (rensa ogräs, sätta jordgubbsplantor, odla grönsaker, plantera blommor, mm). Vi skulle fixa möbler till uteplatsen, inhandla trädgårdsredskap och sånt som behövs nu när vi har en alldeles egen liten trädgård. Jag hade en dagsvandring inbokad med en vän, vi skulle ha grillpremiär, äta långa frukostar utomhus, sola och bara njuta av det fina vädret som vi blivit lovade!

Gissa om jag blev ledsen när jag vaknade på torsdagen, tjock i halsen, med värk i kroppen och feberkänslor? 

Besvikelsen var enorm och jag grät både en och två skvättar när jag fick ställa in allt roligt jag sett fram emot. Jag är väl medveten om att en förkylning går över och att fint väder kommer igen, men just i det tillfället så kändes det ju inte så. Jag vara bara så himla ledsen och besviken. Jag vet att när jag väl blir sjuk så blir jag ordentligt sjuk, jag är inte den som blir lite snuvig i några dagar, utan jag får alltid feber, värk i kroppen, halsont och bedrövlig snuva som sitter i länge. Det kändes som om den här helgen var helt fel tid att bli sjuk på, men det är väl alltid så? Det passar väl aldrig bra att bli sjuk?

Det var ändå himla skönt att få gråta ur sig lite, vi behöver få göra det ibland. Med ett par panodil i kroppen hängde jag på Pelle och köpte utemöbler i torsdags, men låg sedan inne i sängen resten av helgen och tog det lugnt.

Efter att jag bara blivit sämre i tre dagar vaknade jag äntligen upp igår och mådde lite bättre. Vi dukade därför upp frukosten utomhus som avnjöts i morgonsolen. UNDERBART!!! Jag hade bakat 56 kilos kesobröd tidigare under veckan som dukades upp tillsammans med majskakor och knäckebröd från Friggs, ädelost, prästost, marmelad, ekologisk skinka, vindruvor, jordgubbar, kaffe och färskpressad juice på apelsin, äpple, morot och massor av ingefära!

Mums! Såhär såg det ut!

IMG_4509 IMG_4511 IMG_4512 IMG_4518 IMG_4519 IMG_4521 IMG_4522 IMG_4524 IMG_4528

Åh, vad jag ser fram emot alla sommarfrukostar här framöver! 

Helgens frukost var ett magiskt ögonblick med en sol som värmde, fåglar som kvittrade intensivt och en blå himmel ♥

 

Hur mår ni? Har ni njutit av försommaren i helgen?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Ja den var inte dum alls! Det bästa av allt var att få äta den utomhus 😀 Tack goa du! Stor kram

  1. Lina

    Fy så trist! Även om det inte hjälper dig så kan jag säga att min lediga helg blev likadan. Jag fick gå hem från jobbet i onsdags och är fortfarande inte frisk. Hostar som en tok och låter som jag dragit i mig en halv flaska whisky. Seglivad skit. Trodde det var allergi eftersom björken slagit ut precis men med tanke på att jag inte haft de mest klassiska symptomen är det troligtvis ett vanligt förkylningsvirus. Jag har som tur är sluppit feber så jag har orkat vara ute en del ändå. Helgen kändes därför inte helt misslyckad trots att den inte blev riktigt som jag tänkt mig med härliga träningspass utomhus osv. Krya på oss! Snart är vi friska igen och då är de här dagarna glömda 🙂 Kram!

    1. Emma

      Ja det är jättetrist, men som tur är går det ju över, även om det är skittråkigt att ligga inne i så fint väder! Jag är mycket bättre idag och jag hoppas att även du kryar på dig fort! Förhoppningsvis kommer det fler fina helger framöver som vi kan njuta av härliga träningspass i solen. Ta hand om dig så mycket och krya på dig Lina! Stor kram

    1. Emma

      Jag vet mycket väl att det finns stora världsproblem, men det måste ju få vara okej att gråta och vara ledsen ändå! Jag är en person med väldigt starka känslor och därmed nära till både gråt och skratt! Vill gärna visa att det är okej att gråta ur sig om man behöver, för det är det!

  2. Ellinor

    Så tråkigt att du blev sjuk lagom till helgen och sommarvärmen som kom med den. Sjukdom kommer aldrig lägligt och det är alltid lika tråkigt att behöva ställa in saker man länge sett fram emot. Hoppas att du känner dig bättre nu. Vädret ser ju ut att hålla i sig ytterligare några dagar.
    Underbart att kunna njuta av både frukost och middagar utomhus. Vi njuter verkligen av vår balkong och nu när även kvällarna är varma blir det sena grillmiddagar ute på gården. Fantastiskt att kunna sitta ute ända till till det blir mörkt utan att behöva frysa. Nog för att den riktiga sommaren säkerligen är en bit bort så har dessa dagar sannerligen gett en härlig försmak på vad som komma skall.

    1. Emma

      Ja det var oturligt! Nu såhär i efterhand när jag mår lite bättre så känns det ju ganska löjligt att jag blev så ledsen, men så är det! Det är ju som du säger aldrig lägligt att bli sjuk, men sjukdom hör till livet så det är bara att acceptera! Förhoppningsvis gör helgens vila underverk och jag är snart på banan igen 🙂 Håller med dig – så underbart att få njuta av alla måltider utomhus! Hoppas värmen håller i sig och att sommaren blir fin nu! Hoppas du får en fin vecka! Stor kram till dig!

  3. Linda Assarsson

    Vilken underbar frukost!!
    Trist att du vart sjuk 🙁
    Men du får se framåt 🙂

    Jag har jobbat hela helgen..
    Har gjort det bästa av saken och njutit av morgnar och kvällar så gott jag kunnat, men visst känner man helger som dessa att shit vad skönt det vore att vara ledig..

    Hoppas du får en mysig måndag Emma 🙂

    1. Emma

      Tack för peppen Linda <3 Ja frukosten var inte så dum alls, som jag NJÖT 🙂 Skönt att du också hittat stunder för njutning, även om du jobbat! Hoppas du har lite tid att vila upp dig nu och vara ute i solen! Kram

stats