Emma Barremyr

Veckans matsedel vecka 11

Hej vänner ♥

Alltså veckorna bara flyger förbi och trots att jag legat ner och haft tråkigt nästan HELA senaste veckan så har tiden ändå gått fort! Tur att vi är på väg mot ljusare tider. Det är inte länge kvar till sommartid nu och då är VÅREN NÄRA!!! Tjoohoo ♥

Veckans matsedel satt jag som vanligt och planerade i soffan i samband med söndagsfrukosten. Det är en sån mysig rutin på söndagarna! Först sovmorgon och sen en lång mysfrukost framför nyhetsmorgon. Därefter plockar jag fram papper, penna samt dator och sätter mig och surfar runt lite och skriver ihop en matsedel + handlingslista för kommande vecka!

Jag har alltid några nya recept som jag vill testa och den här veckan är inget undantag. Stuvade kikärtsmakaroner med bacon samt kyckling cordon bleu med sötpotatispuré står på veckans nytt-att-testa-lista! Och så blir det såklart flera favoriter i repris. Jag har ofta väldigt svårt för att bestämma mig och skulle därför kunna skriva listor för flera veckor då det finns så mycket gott att välja mellan. Hehe!

 

Middagsmeny vecka 11:

Måndag: fooled pork i hembakat bröd

Tisdag: stuvade kikärtsmakaroner med bacon

Onsdag: majspanerad fisk, potatis och remouladsås

Torsdag: korvstrogranoff med råris

Fredag: kyckling cordon bleu och sötpotatispuré

Lördag: tunnbrödspizza

Söndag: vietnamesiska vårrullar med jordnötssås (var bara tvungen att få äta dem igen, hehe)

 

Många av mina gamla recept innehåller lök och vitlök, och det är ju något som jag inte äter längre eftersom jag insett att jag inte tål det. Jag får ofta frågan av er om jag inte följer FODMAP länge, men när jag lagar gamla recept som jag länkar tillbaka till här så utesluter jag löken bara, eller ersätter med den gröna delen på purjolök eller lite gräslök, vilket funkar bättre för magen! Självklart är det jättetråkigt att utesluta löken, men jag tycker jag ändå att funkar i de flesta fall, och blir himla gott ändå! 

IMG_3119-701x467IMG_9482IMG_0732-701x467IMG_5639-701x467-980x652IMG_3456

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    En fråga jag kom och tänka på. När ni gör fyra portioner, med syftet att kunna ha två som matlådor, hur gör ni om ni inte blir mätta på en portion och vill ta mer mat? När ni verkligen tänkt att det ska bli fyra portioner liksom. Jag tycker de flesta portioner är så små, tar ofta mer mat (även fast det då känns som jag äter ”för mycket”..), kanske 1,5 liksom. Blir ju ingen matlåda av det då.. hehe 😀

    1. Emma

      Jadu, svår fråga att svara på då det är otroligt individuellt! Både jag och Pelle äter väldigt ofta, ungefär 6 måltider om dagen och därav lite mindre portioner. Ofta äter Pelle mer än mig och eftersom jag har IBS kan jag inte ät mig för mätt, utan då tar jag ett kvällsmål ett par timmar senare innan jag ska sova. Blir vi inte mätta äter vi kanske knäckebröd till maten eller så tar vi oss mer och då blir det ingen matlåda av det helt enkelt. Det är inte hela världen om det inte blir matlådor, Pelle kan alltid äta i restaurangen på jobbet och jag kan snabbt fixa något annat till mig här hemma :-)Tänk aldrig att du äter för mycket, du kanske äter helt annorlunda under dagen jämfört med oss, tränar mer eller helt enkelt har en högre förbränning så att du behöver mer mat! Vi är olika och därför får du inte jämföra med oss 🙂 Kram

stats