Emma Barremyr

Vasaloppsfrukosten 2016

Hej godingar ♥

Åh, vilken mysmorgon vi haft idag! 

Snön yr utanför fönstret, brasan sprakar och hela morgonen har vi suttit uppkrupna i soffan framför Vasaloppet med en underbar frukost uppdukad framför oss! En efterlängtad morgon vill jag lova!

Det var inte lätt att välja vilka godsaker vi skulle ha på frukostbordet idag. Jag ville ju gärna ha allt, som ni kanske märke i det här inlägget, men fick till slut välja ut några favoriter!

Såklart blev det ett gäng nybakade scones, och då inte vilka scones som helst, utan mina favoriter – saffransscones! Vi dukade även upp glutenfria knäckebröd och majskakor från Friggs, hembakade fröknäcke från Pelles mormor, en ljuvlig frukostsmoothie som toppades med chiafrön och passionsfrukt, mörk choklad, majskakor med choklad, massa goda pålägg i form av marmelad, rökt skinka, prosciutto, chevreost, prästost och vindruvor. Och så kaffe med mjölk såklart!

Såhär såg det ut!

IMG_3488IMG_3459 IMG_3463 IMG_3467 IMG_3465

 

Frukost-smoothie (2 personer):

1 banan

1 apelsin

1/4 ananas

2 dadlar

1 dl kokosmjölk

1 dl vatten

1 passionsfrukt

2 nypa chiafrön

Mixa banan, apelsin, ananas, dadlar, vatten och kokosmjölk till en fluffig smoothie. Häll upp i två glas, strö över chiafrö och toppa med passionsfrukt.

 

IMG_3469 IMG_3474 IMG_3482 IMG_3480 IMG_3470 IMG_3491 IMG_3496 IMG_3492IMG_3477

Är ni fler som njutit av Vasaloppsfrukost idag? Glöm då inte att maila era bilder till mig så vi kan köra ett inspirations-inlägg med massa bilder från våra Vasaloppsfrukostar! Maila era bilder till emma@ptbyemma.se.

Nu har halva söndagen passerat, Vasaloppet börjar lida mot sitt slut och det börjar krypa i kroppen. Det är skönt att ta det lugnt såhär, men man blir rätt seg så nu längtar jag efter rörelse och frisk luft! Så snart täten har gått i mål är det dags att ge sig ut med stavarna en sväng i yrvädret (tyvärr inte så mycket snö att jag kan sätta på skidorna så jag får nöja mig med enbart stavar).

Hoppas ni njuter av en helt fantastisk söndag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellinor

    Vilken underbar morgon!
    Har också njutit av en lång och god frukost i soffan. Dock med Nyhetsmorgon på tv:n istället för Vasaloppet.
    Hoppas att ni haft en fortsatt fin söndag.
    Kram <3

    1. Emma

      Så härligt att du fick njuta av en lång och god frukost i soffan du med! Nyhetsmorgon är också svårslaget! Hoppas din söndag blev fin och att du får en härlig vecka! Kram <3

stats