Emma Barremyr

Torskfilé, ärtor, potatis och skirat smör

Hej vänner ♥

Enkel och god vardagsmat. I LOVE IT!

Förra veckan gjorde vi något så enkelt som torskfilé i ugn. Under tiden som fisken stod i ugnen kokades potatis och ärtor på spisen och i ytterligare en kastrull stod smöret och smälte på låg temperatur!

Det hela resulterade en halvtimme senare i en alldeles ljuvlig mitt-i-veckan middag på rena, fina och ekologiska ingredienser! Näringsrikt och mättande, precis som jag vill att det ska vara!

Som vanligt lagade vi dubbla portioner för att få smarriga matlådor till dagen efter. Ett tips alltså!

IMG_3393 IMG_3376

 

Ingredienser (4 personer):

  • 4 torskfiléer
  • 400 gram ärtor
  • 800 gram mandelpotatis
  • salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form och lägg i fisken, salta och peppra. Ställ in i ugnen i 10-15 minuter. Skala och koka potatisen mjuk. Tillaga ärtorna enligt anvisningen på förpackningen. 

Servera frisken med potatis, ärtor och skirat smör (recept nedan).

 

IMG_3377 IMG_3380

 

Skirat smör (2 dl):

  • 250 gram smör

Lägg smöret i en kastrull. Låt smälta på låg värme utan att röra i kastrullen. När smöret smält, häll försiktigt av det klara smörfettet och låt bottensatsen vara kvar i kastrullen.

 

IMG_3388 IMG_3395

 

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda Assarsson

    Å vilka barndomsminnen som väcks till liv med dina bilder Emma!
    Åt massa potatis, fisk och gröna ärter när jag var liten och älskade det!
    Numera är jag vegetarian men har börjat fundera på att äta fisk igen..
    Får se vart det landar 😉

    1. Emma

      Själv hatade jag fisk när jag var barn, så för mig är det inga positiva barndomsminnen 🙂 Haha! Nu smakade det dock ljuvligt och jag funderar på vad det var för smaklökar jag hade som barn? Att äta någon gång ibland kanske inte skadar? Jag förstår att du saknar, Kram

  2. Tilda

    Hej Emma!
    Jag har ett problem och jag skriver till dig därför att jag tycker att du har en sund relation till både träning och kost. Vilket jag också skulle vilja ha någon gång i framtiden.

    Jag tränar regelbundet 5 gånger i veckan dock har jag hoppat över en vecka och under den veckan började jag att hetsäta för att jag ville straffa mig själv. Mitt problem är att jag har gått upp väldigt mycket i vikt på den veckan och nu undrar jag hur jag ska göra för att få tillbaka den kropp jag hade innan min hetsätningsvecka? Ska jag fortsätta göra de som jag gjorde innan min hetsätningsvecka? Hur ska jag sluta klandra mig själv för den veckan? Jag känner även att jag har blivit svagare, slöare och slappare i kroppen. Då det är tungt och tar emot vid den vanliga träningen vad anser du att jag ska göra åt situationen?

    Kram
    En orolig tjej som har gått upp i vikt

    1. Emma

      Åh, kära du! När jag läser ditt inlägg blir jag väldigt orolig. Det finns inte en chans att du kan gå upp så mycket på en vecka och jag tror snarare att ditt problem sitter i huvudet än i kroppen. Med all kärlek ber jag dig att söka hjälp. Prata med någon i din närhet hur du känner eller gå in här (http://www.friskfri.se/fa-hjalp/) och sök hjälp. Du får inte vara så elak mot dig själv. Du förtjänar så mycket bättre <3 Var rädd om dig! Kram

stats