Ägg- och pannkaksrecept

    Recept på glutenfria majsvåfflor med raw glass, jordgubbssås och banan

    God morgon ♥

    I måndags blev jag sådär himla sugen på våfflor att jag bara var tvungen att ställa mig och grädda några stycken. Det hela resulterade i ett uppdukat bord med nygräddade våfflor, raw glass, jordgubbssås och skivad banan till lunch!

    Det är nog det allra bästa med mina dagar då jag jobbar hemifrån – alltså alla goda och lyxiga luncher jag bjuder mig själv på! Älskar det ♥

    Våfflorna blev kanske inte sådär superfrasiga eftersom de innehöll ägg, men däremot proteinrika, mättande och smakmässigt – jättegoda!

    Kan tipsa om våfflorna till helgens frukost eller kanske till påskbrunchen? Annars perfekt som picknickmat, matlådemat eller som lunchmat!

    IMG_3648 IMG_3654 IMG_3655 IMG_3660

    Ingredienser (4 våfflor):

    • 1 dl majsmjöl
    • 2 tsk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1/2 tsk salt
    • 1 krm vaniljpulver
    • 30 gram smält kokosolja
    • 1 dl kallt vatten
    • 2 ägg

    Blanda ihop alla ingredienser och grädda i våffeljärn. Använd gärna lite extra kokosolja när du steker för att inte våfflorna ska bränna fast!

    Jordgubbssås: mixa runt 20 jordgubbar med två färska dadlar!

    Servera våfflorna med skivad banan, jordgubbssås och glass ♥

    IMG_3670IMG_3663 IMG_3667

     

    Njut av onsdagen fina ni 

     

    Kram / Emma.

    2 svar till “Recept på glutenfria majsvåfflor med raw glass, jordgubbssås och banan

    1. Linda Assarsson skriver:

      Vilken underbar lunch 🙂
      Ser supergott ut!

      1. Emma skriver:

        Ja våfflor till lunch är super, och sååå gott 😀

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte.