Emma Barremyr

5 MÅ BRA TIPS

Hej kompisar ♥

Det finns många små saker vi kan göra i vardagen för att må lite bättre och här kommer 5 må-bra-tips från mig till er!

IMG_91471

1. Hemmaspa

Att unna sig hemmaspa då och då är nyttigt för både kropp och själ. Det behöver inte vara svårare än så för att göra en helt vanligt vardagskväll alldeles underbar. Stäng av telefonen, sätt på lite lugn och skön musik, tappa upp ett skumbad eller ta en lång varm dusch. Peela och massera din kropp, gör ansiktsmask och hårinpackning, raka benen och unna dig långa djupa andetag!

2. Morgonpromenad 

Har du testat att komma ut en stund på morgonen någon gång? Om inte, gör det! Det kan räcka med bara tio minuter där du jobbar med att lägga fokus på nuet, får rörelse och andas frisk luft! Kanske kan det förändra hela dagen för dig? Kom ihåg att du ska göra det för DIG, och ingen annan! Du har möjlighet att skapa rutiner som du mår bra av, och det är viktigt att hitta just din väg. Kanske är det en morgonpromenad som kan göra din start på dagen lite bättre?

IMG_0315

3. Målarböcker för vuxna

Tidigt i höstas skaffade jag en målarbok för vuxna, vilket var något av det bästa jag gjort på länge! Jag målar massor nu för tiden och tycker det är en så härlig form av mindfulness. Det är otroligt skönt att få sjunka in i bilden, alla vackra mönster och fina färger. Tiden flyger iväg samtidigt som hjärnan får jobba kreativt med alla färger så får den även en stunds vila från alla andra tankar!

IMG_0168-980x653

4. Le mot och prata med din spegelbild

Som min yogalärare brukar säga – You’re perfectly imperfect. Alla är vi helt perfekt operfekta ♥ Ta hand om dig själv och behandla dig med respekt. Stå framför spegeln och ge dig själv kärleken som du är värd, se dig själv i ögonen, LE och våga prata med dig själv OFTA. Säg att du är vacker, fantastisk och underbar! Fråga hur du mår, vad du behöver och vad är viktigt i ditt liv just nu? Sänk kraven och jämför dig aldrig med andra!

5. Öva på att känna tacksamhet

Att känna tacksamhet är en enkel liten sak vi kan göra för att ge oss själva lite mer välmående i vardagen. Det sägs att tacksamma människor är lyckligare och mår bättre, vilket känns ganska så rimligt. Jag övar dagligen på att känna tacksamhet över det fina jag har i livet och tillåter mig själv att vara glad för det. Att helt enkelt fokusera på det positiva istället för det negativa jag har i mitt liv!

IMG_0711

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats