Allmänt

  Halloumisallad med quinoa, pumpa och ingefärssås

  IMG_3000

  Hej godingar ♥

  I Christchurch år jag en av de godaste salladerna jag någonsin ätit!

  Halloumisalladen med pumpa, quinoa och ingefärssås på Dux Dine!

  Jag blev alldeles förälskad i smakerna som gifte sig i munnen. Allt bara klickade, jag rös av välbehag och tänkte att – den där salladen var jag bara tvungen att prova göra hemma – så fruktansvärt god!

  Och jag var inte sen att testa! Direkt vi kom hem från Nya Zeeland såg jag till att handla hem ingredienser och i helgen fick jag äntligen experimentera ihop min älskade sallad!

  Till min förvåning lyckades jag efterlikna salladen på Dux Dine ganska bra, och hörrni, jag har en ny favorit till receptsamlingen!

  IMG_3001

  Ingredienser (2 personer):

  • 1 dl quinoa (okokt)
  • 350 g butternutpumpa
  • 1 paket halloumi
  • 1 hackad paprika
  • 1/2 hackad gurka
  • 2 nävar ruccola
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 krm ingefärspulver
  • 1 krm chilipulver
  • salt och peppar

  Koka quinoa enligt anvisning på paketet. Skiva och stek halloumin på båda sidor i smör. Låt svalda och skär bitarna i ännu mindre bitar. Skala och skär pumpan i tärningsstora bitar, lägg i en kastrull med vatten och koka dem sedan mjuka i 5-10 minuter. Häll av vattnet och rör sedan ihop pumpa, quinoa, halloumi, paprika, ruccola och gurka. Blanda ihop olivolja, honung, citronsaft, ingefära , chili, salt och peppar till en dressing och häll över salladen. Blandar runt rejält och sedan är salladen klar för servering!

  IMG_3004

  Vill bara säga att de här smakkombinationerna är alldeles ljuvliga tillsammans!

  Jag hoppas ni gillar den! 

   

  Fler goda salladsrecept:

  Tonfisksallad med pasta, morot och macadamianötter

  Krämig quinoasallad med halloumi och salta mandlar

  Sommarsallad med jordgubbar och chévre

   

  Kram / Emma.

  4 svar till “Halloumisallad med quinoa, pumpa och ingefärssås

  1. Anna skriver:

   Åh måste testa detta, låter supergott! Dreglar över halloumi haha. Men säljer de pumpa året om på affären? Aldrig tänkt på pumpa speciellt mkt förutom vid halloween.

   1. Emma skriver:

    Ja gör det, såååå gott! 🙂 Butternutpumpa finns i butiken året om, och det är det jag använt 🙂

  2. Lina skriver:

   Testade den här salladen nu ikväll, och den blev kanongod! Extra kul då jag inte ätit pumpa sedan jag var i Australien för massa år sedan och åt en vidrig pumpasoppa, det har liksom inte gått ner sedan dess.

   1. Emma skriver:

    Åh, vad roligt att du gillade den, och att pumpan smakade den här gången 🙂 Hoppas du får en fin helg! Kram

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.